Killarna gör gang signs fast de bor i Bromma

Rubriklåt: Barn av vår tid med hov1, Stellas absoluta favoritlåt från i år och särskilt rubrikraden börjar hon nästan alltid fnittra åt. Söt är hon
 
Hallå från en lite mer vaken Memma! Vi lyssnar på Emilie Autumn för närvarande, som är...till och med för konstigt för mig. Blir förvirrad av det mest, kanske som de flesta känner om Regina? Synd för er i så fall, och synd för mig som inte gillar Emilie så mycket. Stella lagar mat och är allmänt huslig, så jag gör också viktiga saker, som att blogga! Nä jag skojar men jag tänkte ändå göra det. Och igår efter blåget köpte vi pizza (i enorma kartonger!) och såg sista knutby-avsnittet. Det var ganska tråkigt, tyckte jag, för själva morden är inte så spännande tycker jag. Men allt sektigt var creepy som vanligt. Sen läste vi och åt glass, blev fly förbannade över vad vi läste men hade annars en bra kväll.
 
Idag har Stella skolat och varit smart, jag har väl varit mindre smart men ändå. Vi har sen lyssnat på nya flashback, skrattat åt oerhört tramsiga saker (som "värmlands största knarklangare"), berättat hemska saker från internet för varandra och haft det bra. Och nu tror jag att jag gillar Emilie mer för det kom bra fioler! Jag hade glömt att hon var queen på fiol. Kan vi få fler fiol-queens som gör musik tack? Det önskar jag mig  i julklapp tack. Det och mindre ryggsmärta. Och en årsförbrukning cola helst. det var min önskelista, ses imorgon med mer nonsens!

Made all my moments your own, just fucking leave me alone

Rubriklåt: Happier than ever med Billie Eilish, en jävligt bra låt som jag vibeade till hos Onna
 
Hej från Memmas sovland! Jag är knappt en person, let alone 2, men jag har tillräckligt mycket att berätta om från igår så det gör inget. Ett tag efter blogget kom Kiti och det var dags för adventsfika! Vi åt den svingoda apelsinchokladkakan och drack en massa julmust och hade någon slags impromptu terapisession. Vi pratade om allas våra olika problem och var väldigt öppna och alltså det är svårt att förklara men det var en så fin stund och fan vad jag älskar dem.
 
Sen åkte jag in till stan för middag hos Stellas mamma. Vi drack glögg och åt mystisk mint-knäck (som jag först mobbade ut och sen älskade) och pratade om den absurda teckningen och en massa annat jox. Sen åt vi jordärtskockssoppa (som var så god!) och läskig pasta, och pratade en massa om rock-operor om knäppa intressen, hur min blind-hjärna fungerar, bergarter och en jävla massa annat, riktigt bra kväll! Körsbärskaka intogs (Elis ville väldigt gärna att det skulle vara ljus på tårtan, för Peter fyllde år, jag håller med!) och efter lite mer prat åkte vi hem. Och här tittade vi på så mycket bättre! Här kommer mina tankar:
-Melissaaaaa! Satan vad bra hon var!
-Jag är lite kär i maxidas mamma måste jag säga. Daniels pop-jojk var rätt nice.
-Men alltså, moonika mac. hon heter alltså Lisa? Jag är förvirrad :( och hon verkar inte så spännande.
-Kan vi prata om att arvingarna och freak kitchen har en conection? Kaaaan vi prata om det? Så jävla coolt!
-Tur att hela grejen med popcicle och arvingarna togs upp, men jag var långt ifrån imponerad av tolkningen. Vilket väl inte är så konstigt, men ändå.
-Jag var inget fan av Maxidas tolkning, tills hon listade namn i slutet. Fy fan vad sorgligt :(
 
Så, det var det! För idag har jag bara och endast legat i sängen. Men jag är uppe nu, så helt körd är jag inte. Ses när jag vaknat eller nåt!

Väldigt nära men långt ifrån, Kista centrum och Santiago

Rubriklåt: Passa dig med Miriam Bryant, för det är både en låt Onna gillar och en som passar för jag var i Kista igår lol
 
Hej från Onna-soffan! Vi lyssnar på bokar och pratar om folk och relationer (folk är dåliga på det!) och hela lägenheten luktar kaka för Onna har baaaakat! Om några timmar får vi äta kaaaka! Och jag har haft ett mysligt liv sen sist, men tyvärr inte sett så mycket bättre, så ni får vänta tills imorgon med att höra mina tankar.
 
Igår efter blogget åkte vi in till Kista och där träffade vi Linus! Han var där på business så vi tyckte att vi bannemig måste hänga. Vi satte oss på espresso house och pratade bland annat om Arne som inte jobbar på apotek (Linus hävdar att många Arne gör det, pga julmusten, som ju alltså inte är döpt efter någon Arne), elevhem (hans tillhörighet är klurig!), korkade politiker (ett gemensamt intresse för Stella och Linus), våra kriminella banor (Linus blev chockad över att vi stulit saker i våra lives) och en massa annat. Jag hade otrolig otur med min julmust, vi bondade över saker man kan säga till folk när man går förbi deras samtal ("har du verkligen tänkt igenom detta?" vann) och många skratt skrattades innan vi gick åt olika håll.
 
Sen åkte jag hit och här har det såklart varit bra. Vi läste klart boken vi läste sist och i slutet kom det lesbiaaaans! Wooohoooo! Vi åt god korvstroganoff, var upprörda över idioter som vanligt och lyssnade på kul låtar. Och idag har vi ätit äggröra och Onna har bakat, vilket är ungefär det mysigaste jag vet. Huuuur är Onna singel? Det borde ju inte gå! Så jag har det bra, och vi ses imorgon och då ska jag berätta hur god kakan var!

If you're just some habit that I gotta break, I could clear my system in 90 days

Rubriklåt: 90 days med P!nk och Vrabel, en så otroligt bra låt som jag precis hörde
 
Hallå hej jag har inte riktigt tid att blåga men imma still do it! För jag har bloggat alldeles för dåligt lately, särskilt om roliga saker. Jag ska berätta om igårkväll också, men här kommer en lista på lite roliga saker:
1) Stella berättade en så rolig grej från sin barndom som jag vill dela. Hon, hennes mamma och bror var på nåt tornerspel-live, men det regnade och Jack mådde jättedåligt så Anja var surig på honom. På vägen hem kräktes han. Sen ritade han en teckning när de står ute i regnet. Jack kräks rakt ut, Anja är en jävul som säger "gnel inte!" och Stella säger "det här är en trevlig dag". Detta är det roligaste jag har hört tack för mig.
2) Folks svar på quizet! Bordet bredvid oss, vars papper vi rättade, var hur kul som helst. De svarade bland annat "fire eller nåt säkert", "bra låt" (blinding lights var det) och en massa könsord när de inte kunde.
3) Igår bokade jag en dagsbiljett till Sweden rock! Så jag, Robert, pappa och Olle ska vara där och se dropkick murphys, alestorm, nightwish och en massa fler! Hyyype!
 
Så, det var det jag missat. Det som också har hänt är att igår började på spååååret! Vi åt lax med en massa romsås och var superhype, men vi var såklart sämst. Särskilt resor är vi båda sääämst på! Men det gjorde inget, för Jason och Marcus var underbara och alltså ja jag har en boycrush på Jason japp. Jag har en liten bi-period just nu ibland är det så. Stella kallade mig för kåtslagsemma vid ett tillfälle, I deserved it. Så ändå kul, trots vår sämsthet, och sen var det en myslig kväll. Jag fick berätta för henne om nashville ("så om jag skriker att vi vill mörda jeff så vet du att svaret är ja"), vi räknade knäppa saker (jag har fått henne att bli nästan lika knäpp som jag) och jag pratade med Lilla om att vara snäll mot idioter, pizzor och en hel massa annat jox. Jag saknar min lillasysteeeer! Och nu måste jag fixa mig så jag kan ta mig iväg från mitt hem, men ni har i alla fall koll på lite kul saker som hänt!

Och här inne flyger pengarna runt som dammkorn i vinden, inte viktigare än så

Rubriklåt: Pengar med Annika Norlin
 
Det är någonting seriöst fel på mig. Jag fattar inte pengar. Alltså, jag fattar pengar, jag är inte helt blåst på skaffa-skulder-och-ta-sms-lån-sättet. Jag bara...fattar inte hur man får in dem. Hur är det ens fysiskt möjligt att jag ska få in pengar och överleva i resten av mitt liv? Hur...hur är tanken där? "skaffa ett jobb emma!" men jag kan ju knappt lämna hemet utan att få total panik! Hur ska det då gå till att jobba på nåt jobb? Och vilket då? "skriv bok Emma!" I'm trying men jag fattar knappt hur. Och om vi nu låtsas att jag skriver en bok om året (vore sjukt), då får jag 40.000 i förskott om året säger vi. Det är...inte en årsinkomst. Det är ingenting och nu är det plötsligt viktigt för vi är två personer som måste klara oss, tillsammans. Vi måste kunna backa varandra. Och jag bara fattar inte hur. Jag har fondpengar, vi klarar oss absolut just nu, men sen? Jag är bara 27, hur fan ska resten av livet gå? Jag har ingen aning! Och jag kan liksom inte bry mig. Jag superbryr mig men när det handlar om konkreta pengar...I can't do it. För jag vill inte ha några pengar, jag vill inte tänka på pengar, jag vill inte att världen ska ha pengar så jag bara...bromsar i hjärnan. Och det kommer gå riktigt, riktigt illa one of these days.

Leaves become most beautiful when they're about to die, when they're about to fall from trees when they're about to dry up

Rubriklåt: Time is all around med Regina Spector, från veckans cirkel-hopkok
 
Hallå från sängen! Jag tittar på nashville och Stella tittar på hela Sverige bakar, så vi har det bra. Livet är mysligt, till exempel igår, för då bakade Stella bananbröd! Med choklad i! Fattar du vilken bra tjejbo jag har? Det var så gooottt! På kvällen lyssnade vi på det första avsnittet av flashback forever, som Stella inte hade hört, så det var en resa, och sen låg jag vaken och tittade på nashville till alldeles för sent.
 
Idag har jag gjort något coolt, nämligen träffat en ny skrivkompis! Hon heter Ella och jag, hon och hennes bebis (!) gick till husby gård, ett jättemysigt ställe nära mig, som har hembakt fika! Saker man inte vet, och som inte ens tjejbo har berättat. Så jag åt fudgekaka och vi pratade och skrev en massa och resonerade om våra manus. Riktigt kul! Så fint ställe och så snel person och bara hype! Och nu ligger vi här, eller nä nu gick Stella upp. Hon ville dricka te innan vi lagar mat sa hon. Hon är en knäppo, men jag älskar henne. Så jag mår bra, och just det, vi har en ny router nu! Vilket ju fan är bäst! Så, vi ses sen, ha det bra gänget!

Hon hette Sandra, var inte som de andra, hon var helt wild

Rubriklåt: Kyss med Daniela Rathana, en så jävla bra lesbisk banger som var med på quizet igår!
 
Hallå och hej från min ontiga ontiga rygg och jag! Vi tittar på todd via Stellas supermobil som ger oss allt internet vi kan önska. Men vår nya router är framme nu så vi kan hämta den, wooop! Och igår var vi på musikquiz! Det var svinlångt till stället tyvärr, men vi kom dit till slut ändå och när jag kom in spelade de Garry Numan så jag blev jävligt hype. Tyvärr visste inte bara jag att det var han, utom en lady vid vårt bord hade redan skrivit det. Kiti hade bjudit dit oss, så hon och en tjej som hette Eva väntade på oss och hon var så jävla skillad! Hon och jag kämpade på, mest hon men jag kunde en hel massa jag med och quizet var så kul och svårt! Skulle typ gå över lik för att få hålla i det, men bara att vara med funkade. Och vi kom tvåa! Wiiii! Vienna var med och också rubriklåten som jag sa, så allt var hypigt, förutom att Kiti mådde jättedåligt och fick åka hem :( men som sagt kom vi tvåa ändå och sen åkte vi hem. På vägen hamnade vi i en intensiv diskussion om hur fan broar funka (jag känner att jag måste ta upp detta med Annoushka för hon skulle förstå mig!), åt kexchoklad och pratade om transpersoner och sånt.
 
När vi kom hem drack vi te och babblade, och sen sov vi som jävla stenar. Och idag har vi lyssnat på ett vidrigt mord, alltså värre än vanligt, och gjort en av de tramsigaste sakerna ever: Räknade ut hur många flashback-avsnitt som är döpta efter respektive ladys prata. Ja, vi är sjuka i huvet. vi har inte ett fullständigt svar än, men vi återkommer! Och nu lyssnar vi på tramsiga låtar och Stella ska snart hämta vår router, hype!

Still the hardest thing I ever had to do was stand up straight and try to love you

Rubriklåt: Hennessee (så kan det omöjligt stavas men ingmar tyckte det lät rätt) från nashville
 
Hallå från vårt internetlösa hem! Jag har fått lite hotspot-internet från min tjejbo, så nu ska jag blåga om vårt lilla life. Igår sov jag som en sten i princip hela dagen, för det behövde jag verkligen, men på kvällen gjorde Stella en svingod broccoli- och potatissoppa, muuums, och vi såg nya knutby-avsnittet. Daaaamn that shit is the worst. Så jävla mycket mörker och lögner och viderheter. Men orimligt bra är det. Och sen såg jag en otrolig mängd nashville, som tur är när internet försvann idag. Sherlock kastade nämligen ner routern i golvet så att sladden gick av. Hur är det möjligt: ingen vet. Så vi ska få en ny inom några dagar och tills dess lever vi i en mörk tid. Tur att vi ska ut ikväll så det händer nåt lol. Så nu tittar Stella på lyxfällan och jag på nashville såklart, och ska se om jag kan lyssna på slayer innan vi åker. Annars blir det antingen sent inatt eller imorgon. Förlåt :( men vi ses imorgon blogg-gänget!

Ni har hittat nånting fint och ni borde få ha det så, för det finns nästan ingenting kvar i världen ändå

Rubriklåt: Vadfanärdetmedmig med Nadja Evelina, en av mina favoritlåtar från i år som jag hörde på tåget idag
Tilda: Alltså jag gillade inte låten så mycket sen :( liveversionen de visade i programmet var mycket finare, denna var så storslagen på nåt sätt? Men ja Peter gjorde den bra!
 
Hallå från min egen sääääng! Stella sover bredvid mig och Sherlock vid mina fötter, precis som det ska va. Men jag ska berätta om sista kvällen i Lund, och då åt vi till exempel sushi / lax. Då mår man dammit! Vi såg också en av de bästa filmerna ever, the holiday! En så sjukt myslig film <3 så då mådde jag svinbra och allt var gosligt. Sen sov vi som stockar och idag har vi mest åkt tåg, känns det som. Då tittade jag på nashville, som jag nu har på min data woop! Mycket nice att kunna titta på det men också hoppa över störiga bitar. Vi kom hem (!) och har kramats, vilat, tittat på Felix, gosade med kattorna och hade väldigt bra tider. Och nu har jag lyssnat på en massa country och haft det bra, lol vad är detta för formuleringar Emma hur mår jag? Nä, nu får jag sova detta går ju inte.

The boys I kiss don't know my name, the tears I cry all taste of blame

Rubriklåt: Saturday night med Natallia Kills, en brittisk dänga vi hörde igår och som Lilla bestämde skulle bli rubrik
 
Hallå, idag är det från stora soffan! Stella och mamma tittar på british bake off och jag sitter mest och mobbar alla deltagare för jag är väldigt produktiv och trevlig. Men igår vad jag åtminstone iväg, för vi åkte till Lilla! Vi försökte, få ut bilen ur garaget, men det ville den inte, så vi fick låna mormors bil. Men till slut kom vi fram och fick krama sönder en liten syster och ha det bra. Öl dracks, pladder pladdrades och sen köpte vi pizza. Den var lite deppig, för den smakade kanel (lol va?) men ändå okej, och sen lekte vi en eminent lek: gissa fråga tänka fast med Felix-personer! Det var jätteroligt och jättesvårt! Vi gissade jättedåligt och skrattade mycket åt tramsiga uttal, och dessutom åt vi chokladpudding och drack bubbel! Då mår man hörni! Högtalaren pajade, så brittiska listan fick gå från telefonen bara, men vi hade kul ändå och vid 23 tog vi en taxi hem.
 
Idag kom mormor och Sara på lunch, och vet ni vad? Nu har Sara och Benjamin bokat sitt bröllop! Iiiiiiii! Men lunchen var myslig och vi pratade musikaler, mormor försökte smörja den gnälliga dörren med smör (det gick obra) och vi var knäppa i huvet som vanligt. Sen har vi chillat, fikat och tittat på great british bake off som jag sa. Ändå en trevlig tid. Ses imorgn, kanske hemma!

Ingen vet vad den här fabriken gör

Rubriklåt: 35 med Jacob Hellman
 
Hallå från en annan soffa! Nu sitter jag i "lilla soffan", och Stella är i stora soffan. Det låter verkligen som att vi undviker varandra när jag bloggar lol. Men jävlar vad jag har blogg att blogga, för vi var ju på konsert igår! Eller ja först åt vi mat och babblade, men sen åkte jag, Stella och Robert till Malmö. Fast det där åkandet gick inte så bra. Vi satt på ett tåg i nästan en timme och väntade på att få åka, så vi undrade om det ens skulle bli någon konsert, men då hann vi prata om Bruce, cirkel-regler (jag hade faktiskt en viktig fråga, så det var inte bara trams okej Annoushka) och annat jox, men sen fick vi åkaaaa! Vi hann se sista låten Mathias Alkberg körde, som var bra men dåligt sjungen tyckte jag, och sen kom Hellman! Han var så braaaaaa! Han körde massa nya låtar, till och med en som var så ny att den inte var med på skivan (tänk om man fick mer musik från honom we are not worthy!), Kitok dök upp och de körde en jättemyslig version på tusen dagar härifrån, alla verkade ha så kul på scen och, framför allt, mellansnacket. Här kommer några exempel:
-"jag vet inte hur många låtar ni har känt igen, och det spelar ju i stort sett ingen roll."
-En lång harang om att han såg en kille spela av en sträng och sen berätta en jättechill historia. "det blev jag imponerad av." ok då vet vi
-"Grattis, höll jag på att säga, jag menar tack!"
-"Ni vet hur det är när man ska göra en stor grej, till exempel bli avrättad..."
-"när jag var här 2019 berättade jag en massa om den här låten, så det ska jag inte göra nu, ni som var där får berätta för de andra."
"Vi har bara en låt kvar och det är den här!"
-""Att mellansnack är information är en villfarelse. Det är nåt annat."
 
Så det var ju en jävla resa alltsammans, och så kuuul! Tågkaoset fortsatte, så vi ringde efter skjuts och när vi kommit hem pratade vi lite innan alla sov. Och idag åkte Robert, vi chillade här hemma, Stella övningskörde och sen åt vi (jag, Stella och föräldrarna) lunch på shady burgers. De var väl okej, men inte bäst i stan på långa vägar. Och sen såg vi så mycket bättre, men jag undrar om det här inlägget blir för långt om jag ska prata om det? Nä skitsamma vi kör! Detta är mina tankar:
-Melissa sjöng två ord på engelska! Om hon bara svär också så kan jag dö lycklig sen
-Stenström-låten som Peter tolkade verkar ju jättebra! Ska lyssna in mig på den sen.
-Andreas verkar riktigt nice. We stan a pitebo och hans tolkning var väldigt fin och snyggt gjord.
-Kaspers och brödernas tolkningar av varandra var tråååååkiga, fast brödernas gick åt countryhållet och det klagar man ju inte på!
-Jag gillar Maxidas energi så mycket, hon är så festlig. Inte min favvotolkning men jag gillar hur hon tänker med tolkningarna.
 
Så, nu jävlar har jag superbloggat klart, för nu ska jag iväg! Hejdå gänget!

I could use another cigarette, but don't worry daddy I'm not addicted yet

Rubriklåt: Come round soon med Sara Bareilles, som det vibeades till igår och dessutom är Stella i en rögande period
 
Hej hallå från soffan, eller "stora soffan" som Stella verkar ha döpt den till. Hon själv ligger i "lilla soffan" och vilar efter ett körpass. Och jag ska blogga, och se om jag hinner klart innan Robert kommer hit. Det gör jag nog men vi får se. Jag ska berätta om gårdagen, och efter en myyyycket lugn dag åkte vi iväg till Saga för fikahäng. Vi gick vilse lite överallt, men när vi kom fram fick vi hallon- och dumlekakor (inte båda i en kaka obs) och vin och mycket kackel om allt möjligt. Vi pratade om hur konstigt porr är, väldigt svåra hp-frågor, coola artister, hur det gick för one direction-killarna egentligen, att män över 40 inte kan så mycket som de tror och en massa annat. Så himla myslig tid!
 
Pappa hämtade oss och Stella körde runt i Lund, till exempel till max där vi åt middag. Vi åkte till mormor en sväng och sen kom vi hem och tittade på bakprogram med mamma. Vi var väldigt fnittriga och knäppa, som man ska va, och sen tittade vi på doctor fil och sånt man gör innan vi sovade. Och idag, ja vad har hänt idag? Vi har sovit, Stella har kört till Dalby och andra rimliga ställen, jag har lyssnat på nya låtar (till exempel en lesbisk duett och en ny låt från Annika wooop) och jag och mamma har pladdrat om bröllop. Fan vad jag älskar att folk gifter sig! Och det är det som har hänt, och jag hann klart!

Att du bara kan, efter allt

Rubriklåt: Efter allt med Shirley Clamp, en av ebs bra låtar och också sant, fast jag menar tvärtom
 
Jag vill bara kika in såhär på natten och berätta en grej:
Jag är väldigt stolt över Emma Black. Eller ja, över oss båda. För liksom...så många år gick vi runt och kämpade utan att förstå varför och med vad. Vi hade ingen att luta oss mot, ingen som förstod eller ens visste. Vi bara...kämpade. Vi trodde liksom lowkey att vi var psykotiska och bara...levde med det? Sjukt för fan att vi inte helt kollapsade! Men det gjorde vi inte. Vi fortsatte och det gick tamigfan ganska bra för oss. Och nu har vi någon som älskar oss, som backar oss och tar hand om oss. Vi har vänner som vill vara vän med oss båda, som inte bara vet utan förstår. Och det är för att vi låter det hända. Vi tar oss själva på allvar. Jag är riktigt jävla stolt över det. Att vi bara kan, efter allt.

I know you're afraid of becoming your own ghost

Rubriklåt: You don't get to go med Amanda Shires, en svinbra låt som jag hörde på tåget idag
 
Hallå hallå från Lund! Vi ligger på varsin luftmadrass och lyssnar på flashback och ska snart sova. Jag frågade Stella om hon ville hälsa blågen nåt och hon sa "hej! Ät paradisaskar, för det är dott!" jag håller fan med. Det har vi inte gjort, tyvärr, men vi har haft det bra ändå. Stella har varit i sklolan och efter lite fix och don hemma åkte vi tåg. Jättelänge. Det gjorde fruktansvärt ont i ryggen och vi hann inte köpa mat på stationen, så vi fick äta kanelbulle och polly från tågets krog. Så jag tryckte in polly i käften, lyssnade på all min bästa country och härdade ut, vilket ändå var överlevligt men varken jag eller Stella var på topp. Men vi kom hem till mamma och pappa och där fick vi köttbullsmackor (mummms) och och pladdrade lite. Mamma visade knäppa låtar för Stella, pappa hade köpt jacky chokladpudding (!), jag och mamma jämförde smärta (hon vann) och alla var konstiga som vi alltid är. Så, en liten mellandag, men nu blir det ju såna där kul Skåne-inlägg med innehåll. Kanske.

Ge mig en eld, jag vill bränna broar

Rubriklåt: Vals till alla idioter med Navarra, från veckans cirkelskiva
 
Nämen hej hallå min rygg gör så jäääävla ont hörni! Eller alltså själva smärtan är ganska lowkey men den är så störig. Är så oerhört trött på detta möget. Men jag ska få ur mig lite blogg, om till exempel igår när vi var hos Stellas pappa! nej, inte opappa, ta det lugnt. Jag menar Jonas, läraren som basically adopterat henne, och hans tjej Jenny. Det var så mysligt! Deras katter jamade lungorna ur sig, vi fick lax med fancy tillbehör och berättade så många anekdoter. Det blev trekanter på konferenser, sjukheter på finlandsfärgor, barn som verkligen borde få gå i särskola men inte får det, bråk om papper och pennor (låter töntigt men var så sjukt) och en hel massa annat. Vi fick glögg och pepparkakor och pratade mer om till exempel katters egenheter, syntolkning, att vara mer funkis än man egentligen är och annat jox, så himla lätt att prata med dem! Fast jag satt på en bänk hela kvällen så min rygg höll fan på att gå av. Sen åkte vi hem (jag gjorde min tvärbana-debut, lol att man måste blippa kortet på nån moj på stationen? Hur ska man ens hitta mojen?) och efter podd och fnitter sov vi.
 
Idag har jag sovit otroliga mängder och tittat på skräp-tv med min tjejbo mest. Vi såg också nya avsnittet av knutby-grejen, som var riktigt obehagligt och fick oss att prata om hur lite jag fattar sexscener, för jag vet inte vad som syns på film och inte. Tycker det är så oklart hur mycket sex som liksom är på riktigt eller vad man ska säga. Typ inget, vet jag ju, men ändå oklart! Men det är vad som har hänt sen sist, och imorgon åker vi till Skåne woop!

Kick me under the table all you want, I won't shut up

Rubriklåt: Under the table med Fiona Apple
 
Jag är oerhört van vid att bli skammad. Att få höra "så säger man inte Emma", "kan du prata tystare" och liknande saker. Och ibland är det ju bra, ibland behöver man få höra att man varit socialt klumpig, men fan inte så ofta som jag har blivit. För såååå konstig är jag faktiskt inte. Eller snarare, sååå mycket gör det inte att jag är det. Men jag är van vid att man, när man går från en social gathering, får höra något om ens beteende under kvällen. Jag är så van att jag gör samma sak med andra.
 
Men nu är det inte så. Min flickvän skammar mig aldrig. Jag kan säga absurda saker, eller bryta in i främlingars samtal, eller gå i helt omatchande kläder, eller nästan vad som helst utan att hon bryr sig. För hon har förstått att jag är jag, och att det inte är hennes sak att uppfostra mig. Hon suckar inte högt när jag svär i närheten av barn, för hon förstår att jag faktiskt inte har med barnen i fråga att göra. Hon säger inte att jag måste bete mig ikväll, för hon har ett rykte att upprätthålla (ja det här är riktiga exempel!). Hon påminner mig inte om helt vanliga grejer som jag aldrig någonsin har fuckat up, men hon tänker att jag ska göra det. För hon använder inte skam som kommunikation. Aldrig. Och det chockerar mig varje jävla dag! Hon är mjuk och snäll och rolig och hon uppskattar alla delar av mig. Även skitdelarna. Hon älskar mig, inte den perfekta emman utan den emman som finns. Och det är det sjukaste jag någonsin har varit med om! För då kan man ju låta bli skam? Det kanske man får? Det kanske är så att vi inte måste uppfostra varandra i vuxen ålder? Fan vad sjukt, ändå.

Nordvästra, vi är de ni hatar att ni älskar, kommer galopperande på hästar

Rubriklåt: Nordvästra med Imenella eller "hästlåten" som vi kallar den, för Stella tycker det är jättekonstigt att hon sjunger om det. Det tycker jag med men it's a bopp så jag inte bry!
 
Hallå från sängen! Det gör inte så ont i ryggen när jag ligger ner, så jag gör mycket av den varan just nu. Det är ju inte så olikt mitt vanliga liv, men ändå. Men jag ska blåga om min dag igår efter att jag lämnade er, och vi hade en väldigt bra tid. Most importantly så fixade vi en del hemma, till exempel satte Stella upp en massa tavelkrokar så vi kan drämma upp en massa av mina tavlisar! Så snart hänger dem uppe och man kan se att jag bor här! Vi blastade flyttlistan med skratt åt rubriklåten, supersjungande och en massa låtar där jag bara flinade för jag är så kär och töntig lol. Jag packade upp lite flyttgrejs som blivit liggande, köket fick sig en omgång och sen föll vi ner i soffan och åt maxmat med stor pasion. På kvällen drällde vi, såg på Felix såklart, googlade ganska orimliga saker och hade det bra. Och idag har vi föga förvånande sovit och chillat, men vi ska iväg på äventyr i afton och Stella pluggar faktiskt nu woop. Jag ska nog lyssna på en podd och sen en cirkelmix, tror jag. Ha det bra så länge!

Let's make a night we won't remember, I'll be the one you won't forget

Rubriklåt: Timber med pitbull och kesha, en redig banger som spelades igår, tyvärr när vi inte kunde sjunga med vilket var ytterst kränkande
 
Hallå från sängen! Här ligger vi och chillar och har det bra, men vi är hungriga så snart ska vi gå upp. Jossan klöser på sängen som en rimlig katt. Och igår var a hell of a dag! Vi började starkt med att se så mycket bättre, så hääär kommer mina tankar:
-Bröderna tog alldeles för mycket plats på ett jobbigt sätt, men de tolkade min bästa cherrie-låt och det var faktiskt rätt bra.
-Stenström gjorde en kul version på jag saknar dig mindre och mindre, men tog bort alla de bästa bitarna!
-Ingen Melissa-sång idag :( men kul att se bäb-melissa sjunga the rose!
-Men viktigast av allt, queer things! Jöback sjöng om att ligga runt med olika män, hur magiskt, och sen kom maxida och gjorde eloise magnifikt queer! Kom ut ur garderoben maxida challenge
 
Så, sen tog vi det lugnt ett tag, men sen åkte vi iväg med Sara. Stella körde mycket bra och vi hämtade balkong-golv hemma hos Stellas mamma, som vi sen konkade in här i lägenheten woop. Under körningen pratade vi om cancer, artister som tröttnar och "blir något", att slipsar är jävulens påfund och annat härligt, men när vi kom hem var vi supersena så vi fick åka taxi till festen. Linn (en i Stellas kompisgäng) överraskades! Vi kastades in i ett mycket märkligt rollspel om vampyrer, som vi kanske inte var så hype på direkt, men vissa levde sig verkligen in i karaktärerna och det var ändå härligt. Jag och Stella sökte oss mest till Rasmus och vi tre utgjorde en härlig homo-hörna bland allt kaos. Där åt vi pasta och kacklade om allt möjligt, framför allt Rasmus nya kille och dåliga skämt, och jag skammade honom mycket för att han inte hade några transvänner och inte umgås med så många queers. Hur överleeeever han ens? Så kvällen gick, vi åt svingoda kladdkakor (en med äpple i hallå vad gott) och rollspelet utmynnade i nån slags märkligt klimax, med rubriklåten som väldigt ofrivilligt soundtrack. Sen blev det mer dansigt och vi åkte hem, där vi pratade om mer eller mindre deppiga saker och sen sov som jävla stockar. Detta var min tid sen sist, kanske inte så exceptionellt bloggat men vem bry, vi ses imorgon!

Släpp mig var som helst, jag tror jag hittar hem

Rubriklåt: Tror jag hittar hem med Lars Winnerbäck, som vi hörde idag när maten lagades och det känns faktiskt typ så
 
Hallå hej från trötta memma! Förstår inte varför vi sitter uppe men nu är det så. Och det är ju tur för då kan jag blåga, och igår efter blogget tittade vi på knutby-serien (stora trauman fick vi) och installerade en vattenfontän som vi fick av en tjeja. Så nu har de två! Fast de har inte riktigt blivit okej med den andra än, tyvärr.
 
Sen blev det inget sov för mig förrän 08:30, så jag var vaken och till exempel lyssnade på nya swift-låtar som gav mig oväntat många känslor och och hade det bra trots ryggont. Jag fick sova några timmar till slut och sen har vi haft en så bra dag! Vi åkte till Kista och åt på McDonalds och köpte vin till festen imorgon. Jag gav Stella uppdraget "hitta ett vin med en rolig flaska som kostar mindre än 100 kr" och hon hittade ett vin med en ren på! Det ska bli spännande! Sen fikade vi och jag fick äntligen dricka chai-latte som jag tjatat om oerhört länge. Mummms! Vi köpte stora mängder cola och tog oss hem och här har vi ätit mystiska köttbullar med nudlar (kul rätt ändå), tittat på deppiga dokumentärer om mördare (genuint så sjuka grejer såg vi, usch!) och skrattat oerhört mycket åt trams som "gamla pojkar" (tydligen en rolig formulering) och annat tramsigt. Just exakt nu hamnade vi till exempel i ett samtal om sexställningar, där vi kom fram till att jag är totalt okunnig om hur analsex fungerar tydligen. Det är mycket jag inte förstår! Häromdagen råkade jag till exempel säga att statyer inte kan ha kläder på sig. Så i mitt huvud är tydligen alla statyer nakna? Okej Emma rimligt. Så, tack å hej ses sen!

I will learn to be like them, strong proud and hated

Rubriklåt: Wolves med good harvest, en amazing låt som vi hörde i den lika amazing stråk-listan igår
 
Hallå från mig och min onda rygg! Den gör jätteont och jag vill typ kräkas :( fast nä det har kräkts tillräckligt här idag, valfri katt gick totalt loss imorse och spydde på minst två olika ställen. Spontant tänker jag skylla på Jossan men oklart varför. Om jag lyckades trampa i båda spyorna när jag skulle på toa: jadå! Mår prima! De är borta nu obs.
 
Och ja nä vi har väl inte haft det så jättebra på sistone. Men vi har försökt! Vi har kramats och hanterat våra lives och druckit massor av chai med mölk och honing i, men också mått ganska dåligt. Jag försökte peppa upp oss med matlagning och fioler igår men det blev mer sämre än bättre tyvärr. Det blev i alla fall potatismos, det kan man inte säga nånting om! Det blev ganska bra, men inte perfekt, vi jobbar påre. Och en annan bra sak som har hänt är att Stella har fått en ny boendestödjare! Hon kom igår och var väldigt rimlig och kunnig, om än lite tyst vilket freaked us out. Men jag tror verkligen att detta kommer bli bättre! Och nu är Stella på väg hem från körlektion och jag lyssnar på witch, please som pratar om ifall Rita Skeeter är transkodad (100 % yes) och har det bra. Det är en otroligt snygg ickebinär gäst i detta avsnitt. Kan jag sluta älska alla ickebinära nej det kan jag inte det går inte såååry! Men ja, detta är ett klassiskt tråkigt blogginlägg, flåt gänget, ska göra roligare saker imorgon!

Var du bara ett barn när det började, fick du någonsin vara ett barn?

Rubriklåt: Förlåt att jag frågar med Ulrik Munter (och Jonas Gardell absurt nog)
 
Om jag kunde skulle jag skriva ett brev till honom. Jag skulle lägga ut texten och författarbräka som han gör. Men mest skulle jag förklara för honom vilket kräk han är. Hur lite han har fattat. Han trodde att han visste vilka sår som skulle sitta djupast för de gjorde ondast för honom. Han kanske på riktigt inte förstår vad han har gjort och jag mår så illa av det. Jag vill att han ska fucking veta vad jag vet. Hur hon som han pratar om att vilja skydda är så rädd för honom, hur glad hon är att jag inte har träffat honom, hur hon kan vakna och fråga mig "Emma, är vi själva här?" för hon är rädd att han ska vara i rummet. Det skulle jag vilja att han visste men det skulle inte hjälpa. Det finns bara en sån längtan efter att skrika åt honom att han har förstört allt. Fast han har ju inte förstört allt. Hon är inte förstörd. Hon är det finaste och bästa jag någonsin sett. Han ska aldrig få se vårt liv tillsammans och han förtjänar inte en jävla sekund av det. Fy fan vad jag hatar honom. Det var mest det.

We live in a generation of not being in love and not being together

Rubriklåt: Doing it wrong med Drake, från veckans cirkelmix och lätt hans bästa låt
 
Hallå hej jag har ont i min rygg! Någon får gärna banka på den för den är helt paj just nu :( men vi dricker chai-te (som vi fick i från team osby woop!) och lyssnar på mord, så det funkar väl det med. Och vi har haft det mysligt. Igår till exempel såg vi de två första avsnitten av den nya knutby-dramatiseringen! Den var riktigt pangbra! Den fick oss att må riktigt dåligt, men skådespelet var off the charts och Amy freaking Diamond var meeed! älskar henne! Så, bra kväll, dessutom åt jag apelsinchoklad och det är ju jävla gott hörni. Det tycker inte Stella för hon är knäpp!
 
Idag har Stella varit i sklolan och läst retorik (hype!) och jag har sovit, tvättat och haft det bra. Sen har vi (hon) lagat den omtalade fisksoppan och vi hamnade i ett lååångt samtal om barn, sociala medier, grooming och vad vi tycker är rimlig barnuppfostran i sammanhanget. Svårt fan! Och nu är det visst kväll igen och vi ska sova som bäbar, och imorgon...händer inte heller särskilt mycket. Det borde hända mer! Kom hit och häng med maj!

Det är dags att lägga på, men att stanna känns så rätt

Rubriklåt: Som jag hade dig förut med Melissa Horn och Lars Winnerbäck, som tolkades igår och är en mycket bra låt
 
Haj haj! Vi lyssnar på mord och dricker te, som man bör, och funderar på hur mycket mat vi orkar laga idag. Inte i kvantitet alltså utan mer i energinivå. Det ser mörkt ut för fisksoppan kan jag ju säga. Men blåga orkar jag, till exempelt om så mycket bättre igår! Här är mina tankar:
-Inget bra avsnitt det här. Många tråkiga framträdanden tycker jag.
-Melissa var ju bra, men inte jättespännande. Tyvärr.
-Kul att Kasper är med (eller Karsten som mamma trodde, det är danskt mamma), han är en festlig typ. Hans tolkning var okej.
-Cherrie var absolut bäst, vet inte om det är listmaterial men kanske.
 
Efter denna upplevelse åt vi glass och pratade och läste och höll på, och sen sov vi som stockar till långt in på dagen för det behööövde vi. Idag har vi mest drällt, men också varit i Kista och handlat en massa mat. Vi ska till exempel göra potatismos i veckan, spännande del av relationen tycker jag! Hon verkar inte ha så starka åsikter, vilket är tur för det har jag, och hon vill inte ha muskot i som andra sjuka människor jag känner (hej Lilla). Och det är det som har hänt, ses vid annat tillfälle!

You did what you did to me, now it's history I see

Rubriklåt: Big in Japan med Ane Brun, original av alphaville, som vi hörde idag och det var ett mysigt mode
 
Hallå hej jag är hemma igen! Vi tittar på Felix och knäppar oss, för det är klart vi gör, och jag har haft en så goslig tid hos Onna! Vi läste en otrolig traumabok, så jag skrek av chock och äckel lite hela tiden. Hon lagade kött och potatisgratäng som var jättegott och senare på kvällen kom Kiti för att hänga lite. Vi peppade nya spellistor (alltid!) och var arga på svin som vanligt, och efter lite mer läsning sov vi.
 
Idag var det pannkaksfrukost-dags! Kiti och barnen kom och vi åt och tramsade en riktig massa. Lee vann våra hjärtan genom att plötsligt utbrista "ge mig mer mjölk jao!" och det resulterade i en hel del knäppigheter. Efter pannkakorna lekte barnen bland annat "hoppa på Emma", "hundarna äter upp oss alla", "rädda gosedjurskatten från att drunkna och trösta den när den är rädd" (Luna var den sötaste ever i denna lek) och lite allt möjligt sådär som de gör. Vi andra lyssnade på mysliga låtar och haft det bra, och efter lite mer traumaläsning åkte jag hem till min tjeja. Och nu måste jag titta på så mycket bättre, vi ses gänget!

Bortom mörkret finns en evighet

Rubriklåt: Tusen och en natt med Charlott Pereli (så stavas det väl ändå inte), som vi sjöng igår och som är något av en grej i mitt life
 
Hej från Onnas hem! Det är lite förvirrande, för jag ska inte blåga om att vara här, utan om min lilla resa till Uppsala. Igår åkte jag dit som jag sa och möttes av Linus, och efter inköp av drycker och annat viktigt tog vi oss hem till honom. Han bor literally tio meter från busshållplatsen och ändå tar han typ aldrig bussen? Det är så sjukt!
 
Väl där lyssnade vi på mer eller mindre märkliga låtar, åt nuggets och pratade en hel del om teologi och tramsiga saker vissa kristna tycker (det borde de inte!). Vi drack cider och glitterfisk (hallon-shots som typ glittrar), lyssnade på en massa av våra gemensamma låtar och framför allt spelade vi och sjöng. En amazing version av "lät du henne komma närmre" (när jag kom ihåg orden), fina stämmor och en hel del trams för att jag inte kan komma ihåg ett enda ord när jag har druckit 1 klunk. Vi åt chips och dipp med stor pasion (särskilt Linus) och pratade om varför folk tror som de gör (jag försökte förstå, men det kom alltid till "ja men varför skrev de som skrev bibeln så?" vilket inte helt funkar för actual kristna) och annat som jag inte riktigt kommer ihåg. Men det var en mycket bra kväll! Idag vaknade vi och åt chipsfrukost och pratade om bland annat skyddshelgon (jag bestämde mig för att bli skyddshelgon för lesbiska, system och starka känslor) och sen åkte vi till stan och träffade hans tjej Sofie. Vi åt lunch på max och de mobbade varandra, jag och Sofie spekulerade i om hennes basker blir mer eller mindre lesbisk för att den är gul (hon tror mer, jag vet inte) och efter ett tag åkte jag hem till Stockholm, men alltså inte hem. För nu är jag hos Onna och läser en oerhört hemsk bok! Den är heeemsk och jag skriker mycket! Men med om det imorgon, godnatt blågisar!

I know forever don't exist, but after this life I'll find you in the next

Rubriklåt: Finding you med Kesha, som vi hörde i onsdags när vi fixade mat
 
Hallå från glada memma! Det är en bra dag idag har jag bestämt och de flesta dagar är faktiskt bra nu. I onsdags efter blogget var bra till exempel, då gjorde Stella sin kickass kyckling och vi lyssnade på Kesha och hade en flamsig kväll. Vi chockades av sjuka meningar om ärtsoppa (svårt att förklara), pluggade körkortsteori med mycket knäppa dialekter och hade allmänt väldigt mysligt.
 
Igår sov jag som en bäb medans Stella var på sjukhuset och sen sov hon i sin tur medans jag lyssnade på country och hade det bra. Men sen åkte vi iväg för dubbeldejt! Vi träffade ett annat lesbiskt par, Filippa och Lovisa, och drack öl och hade det bra. Filippa lärde oss allt om damfotboll och lesbians (allt var det såklart inte), vi skrattade åt dryga saker vi sagt, vi köpte plockmat och pommes, Stella berättade om sjuka kollegor hon haft, vi fick höra starka lesbiska historier och folklig tv med flator i, hör ni hur bra detta var eller? Stella fick en alkoholfri drink för att bartendern tyckte det var för tråkigt för henne att dricka läsk, jag drack suröl, vi hatade folk på tinder som söker tredje part och vi hade så jävla trevligt. Vi kom hem och sov efter ett tag, och idag har Stella gjort sitt teoriprov (jättetidigt, men jättebra!) och vi har sovit i omgångar. Men snart ska kul saker hända, är så hype på den här helgen!

Tror att det räcker nu, fuck it det räcker nu

Rubriklåt: Det räcker nu med Reyn, lite konstig rubrik men rätt stämning
 
Idag kom domen. Snart är det över, tänkte alla. Snart kan vi andas igen, snart lyfter det tunga regnmolnet. Men så blev det såklart inte. För han dömdes till 5 av 24 våldtäkter och när straffrabatt osv räknats in lär han vara ute om två år eller kanske tre. Snart är han fucking ute igen. Jag blir så rasande. Folk försvarar den här jävla skithögen och säger att det inte var våldtäkter för att tjejerna ofta följt med honom hem frivilligt. För om man är hemma hos någon har man samtyckt till sex tydligen. Folk tycker genuint sånt här! Och jag blir så trött och arg och förbannad och ledsen. Vad fan är ens poängen när allt blir såhär? Jag är inte rädd för honom, jag känner honom inte, men att se någon jag älskar vara så rädd och trasig gör ont in i skelettet fan. Jag vill slå sönder allt och skrika för det här må vara ett uppmärksammat fall men det här händer ju jämt. Kvinnor våldtas hela tiden, hela fucking jävla tiden och det finns inget vi kan göra. Nästan alltid står ord mot ord. Och kvinnors ord betyder 0. Det är bäckmörkt och det får inte vara så här men det är det. Jag vill vråla att det räcker nu men lik förbannat kan det vara min tur snart. Precis så är det.

If we're stuck on this ship and it's sinking, then we might as well have a parade

Rubriklåt: Love ire & song med Frank turner, från veckans cirkelskiva
Tilda: Jaa men jag tänker alltid att du har tröttnat haha! Och jaa, hoppas nån tolkar she också! Such a jam
 
Hallå hallå jag är hemma! Vi sitter i soffan och tittar på todd och Ester spinner på sin moders mage. Men nu fick modern i fråga en polygrip av mig och hon kämpar med sin stora fiende, skruven från helvetet. Det är inte lätt för henne. Men ja, igår kom jag ju hem och herregud vad glad jag var! Där lyssnade vi på nya flashback och sen fixade vi sallad och lyssnade på Frank för jag var tvungen att komma ihåg låtarna nu när jag har gett dem i cirkelen. Salladen blev god (det var melon i den!) och sen åt vi chokladpudding med grön grädde, för det måste man på halloween, och tittade på både nya Felix och en ny video om vår favorit-creepy man från our new boy walter (inte så ny för mig men ny i vårt youtuber-stall). Vi skrattade massor och pratade och var allmänt jävla lyckliga över att vara på samma ställe igen, och sen somnade vi i tid sjukt nog.
 
Idag har jag viiiilat! Bara! Jag har också dansat till norsk skitmusik, peppat Stella när hon tentade (det gick jättebra) och nu kämpar Stella med skruven, kattorna äter (så jävla skönt att vara med kattorna igen!) och snart ska vi fixa mat. Ses kanske imorgon vi får se!

Skriker hur kan du inte fatta, tydligt att nånting inte klaffar

Rubriklåt: First aid kit med Myra Granberg, en riktig dänga som jag lyssnade på igår
 
Hallå från tåget! Jag är ordentligt trött på att sitta här, men snart (om en timme) är jag framme och sen kommer jag heeem. Jag längtar såååå myckeeeet! Till min tjejbo och kattornaaaa! Men jag ska prata om min sista Skåne-dag, och då sov jag som en bäb hela förmiddagen vilket jag absolut behövde. Sen åt jag jättegod panerad fisk från stäket, chillade, åt drömtårta som mamma hade bakat (per my request) och hade det oerhört trevligt. Och sen på kvällen var det dags för bokklubb! Jag åkte till en bokklubb som en av mammas kompisar har (mamma är inte med alltså) och där hade de läst min bok, så jag pratade med dem om den. vi åt otroligt god lax- och kronärtskocka-soppa med svingoda krutonger i (!) och sen skånsk äppelkaka (som inga skåningar har hört talas om) och pratade om hibiskusar, stockholmare och säkert en massa annat. Och sen pratade vi om boken och det var så himla kul! De hade bra och intelligenta frågor och kul tankar och det var så kul! Och nu är det idag, jag har sovit och ätit lunch med pappa på asian express och sen har jag åkt tåg i femtioelva år. Ta mig härifrån jag vill sträcka på mig snart aaa! Jaja, ses hemma!

RSS 2.0