And to be a woman is to be in pain, and my body reminds me almost every day

Rubriklåt: I'm not scared med Tomberlin, en fin låt jag inte hade hört på länge och påmindes om idag, och vilken rubrikrad ändå
 
Hallå från insomniac-hemmet! Såhär, jag hade ju ändå en lite stabil sömn nu sen jag löste min venla-situation, men nu...ja jävlar i gatan. Vi gjorde lasagne och sånt jox igår och sen la vi oss i rimlig tid, men jag somnade...inte alls. Vid 04 gick jag och la mig i soffan och då vaknade också Stella (jag väckte henne inte tror jag), så vi försökte sova på varsitt håll men vid typ 07 gick vi upp och åt frukost. Kämpa ungdomar. Jag somnade vid 8 tror jag och sen sov vi till tolv (jag måste inte vara konsekvent med siffror och bokstäver!), och sen dess har vi varit zombies. Vi har gjort hamburgare, jag har lyssnat på twilightpodden, Stella har rensat bland sina kläder i ren uttråkning och ja vi har kämpat på. Vi funderar på att ta oss ut imorgon men alltså det är så tröttsamt att gå uppför backjäveln varenda gång man ska nånstans. Ska aldrig någonsin bo såhär jävla dumt igen, min nästa bostad ska vara på plan fucking mark och närmare kollektivtrafik / affär / helst båda. Ja jag vet att många nog tycker att vi bor nära men det tycker fan inte jag. Okej det där var en liten rant, det var inte meningen såååry. Jag bara hatar backen. Men nu ska vi nog snart sova, godnatt och hoppas vi somnar!

Så mycket snygghet, så mycket celibat

Okej det blev inte när jag vaknade idag, för obs jag vaknade inte nu. Man kan typ tro det men faktiskt inte. Men nu ska jag berätta om mina äventyr i kyrkor igår! Jag träffade Linus på medis (vi hade en skämt-grej om att säga / skrika medis typ 2017 så det var festligt) och vi gick till Katarina kyrka. Det var så mysligt där! "det luktar myskyrka" var det första jag sa. De hade en kör och en konstig trubadur-duo (det senare var väl lite mer sådär) och stämningen var nice, nog min favorit av gudstjänsterna jag varit på (vilket Linus också hade gissat).
 
Sen ville Linus gärna äta på en särskild pizzeria i sandsborg, så vi åkte dit. Linus köpte en sinnessjuk pizza: Champinjoner, banan, tomater och pommes. Det är tydligen hans favoritpizza. lås in honom genast. I alla fall, lite av grejen med den här pizzerian är att den ligger nära us kansli, så blindfolk är ofta där. Och plötsligt hörde jag en röst och ba omg det är tooovaaaaa! men det var många där så jag kom inte ens runt bordet för att krama henne :( det tycker jag är homofobt! Vi fick säga hej till Rakel iaf, resten kände vi inte. Sen satt vi lääänge på pizzerian och pratade om vänskap vs kärlek, love island (Linus tyckte att han pratade för mycket om det, det tyckte inte jag) och en hel massa annat. Vi gjorde en karaktär som sa "vi kör!" om allt, och gjorde detta med andra ör-ord, så det blev ganska unhinged men svårt att förklara. Vi är faktiskt ofta ganska unhinged och svåra att förklara.
 
Men till slut var det dags för gudstjänst nummer två, på hillsong! Let's go crazy frikyrkor! De sjöng otroligt mycket (Linus hade sagt att det skulle vara som en konsert och jag trodde att han överdrev men det gjorde han verkligen inte) och predikan var en halvtimme lång ("det blir ingen lång predikan ikväll" nähädu) men ganska nice, trots att pastorn konstant är hes för han skriker hela tiden. Stabilt. Rubriken kom också därifrån, för vi kom fram till att frikyrkan generellt har många snygga människor, så Linus sa rubriken om det. En annan sjuk sak om hillsong: Vi fick chips i plastmuggar på vägen ut och det var både lättsalltade och sourcream onion i samma mugg? Who does that? De tydligen! Men det var en spännande upplevelse att vara där, och otroligt skönt att komma hem. Jag var såååå tröööött lol. Och vaknade halv två idag, som en frisk person. Och det var allt jag hade att berätta om min tid som kyrkligt aktiv, nu ska jag inte vara i en kyrka igen förrän...nästan bröllop säkert.

Karma karma come and dance with me, read between the lies and set me free

Rubriklåt: Statements med Loreen, för vi hypade den igår för ingen gillade den när den var i mello och den är kingig, låten igår var okingig btw
 
Hallå hej, jag är trött som en anka men ska blogga litegrann. men det blir bara om gårdagen, för jag orkar inte berätta om alla mina kyrkoöventyr. Men igår var nice och vi åt bun meat bun! Det är världens jävla godaste burgare och framför allt milkshaaake! Vi hade intensiva samtal om vänner vs familj och vad skillnaden är och att det känns som om alla mina vänner är alters i mitt system...vilket det inte ska kännas som tydligen. Man ska tydligen vara separerad från dem på olika sätt men det tycker jag låter lame helt ärligt. Anyway...Rakel dök upp och det var mellotime, och ändå party den här vändan! Rockbandet hade en cool vibe (och en bra synthmelodi!), gullans barnbarn var...gullans barnbarn (!!!), Loreen var cool trots underwhelming låt och Jesper på "hemmaplan" gjorde mig glad. Jag och Rakel hade questionable takes, vi åt cheesecake och det var en väldigt myslig tid. Men sen började vad som skulle visa sig bli kvällens stora projekt: slå in ett paket. Låter väl inte som ett sååå stort projekt tänker ni, you sweet summer children. Det var en enorm låda som skulle slås in, och jodå vi kunde gjort det smidigare men Rakel tyckte att detta blev enklast. Det blev det inte. Vi hjälptes åt alla tre med att få ihop möget, min främsta uppgift var att hålla i tejprullen när Rakel klippte (och vakta den för annars tappade hon bort den hela tiden). Vi skrattade otroligt mycket, ibland fastnade saxen i tejpen så jag höll den som nåt slags sax-pendel, Rakels frustration var ofta obetalbar och sammanlagt tog det typ en timme. Vi skickade en bild till Stella och hon sa "den är hoptejpad helt snett och det är en rosett på den som får det att se ännu deppigare ut". Vi försökte i alla fall! Onnas tjeja kommer nog att uppskatta det dock, för det är en bra presang.
 
Vi somnade sen, till och med jag, och det var tur för kvart i åtta tog jag mig upp. Onna fixade grillade mackor till frukost som 1 ikon och vi lyssnade på otroliga låtar och sjöng ännu mer otroliga låtar ("det är onnas frukosthits 2.0!" oklar referens för er men jag inte bry) och sen tog vi oss genom halkan och den livsfarliga perrongen till min tunnelbana. Och nu lämnar jag blogget, så får ni höra om äventyren imorgon när jag vaknar för jag är jättetrött och Stella har redan lagt sig. Godnatt!

Lyssna, lyssna, för jag går sönder i din tystnad

Rubriklåt: Säg till med Nadja Evelina, som jag hörde precis och det är en bra låtjävel
 
Hallå från Onnas soffa! Här sitter jag och dräller och vi ska köpa mat. Men jag ska också blåga om mitt lilla liv igår, och då var jag iväg på äventyr på kvällen. Först sov jag hela jävla dagen och tvättade och sånt, men sen tog vi oss in till stan och firade Stellas kompis Olivia som fyllde 30. Jag var i chock över att vi skulle ses halv nio, för det är ju helt orimligt, men det är tydligen något folk gör? Sjukt i huvet. Men vi kom till restaurangen och det var oerhört högljutt tyvärr, så vi hörde typ inget, men vi hamnade med Lotta och Rasmus så det var iaf nice. Vi pratade om hundar, gamla serier och annat jox och åt märklig mat. Det var smårätter som man delade, vilket var tramsigt tycker jag, och sen jättegod fläskfilé till huvudrätt. Fläsk är så underskattat helt ärligt. Folk tog polaroidbilder för fulla muggar och vi sjöng med i musiken när vi kunde och klockan hann bli 01. Så blire när man ses halv nio lol.
 
Idag vaknade vi saaakta och var trötta som ankor, men jag tog mig hit ändå. Ledsagningen var kaosig (sjukt nog för den brukar vara bra nu) men jag kom fram och nu lyssnar vi på bokar och pratar om flickvänner och sånt. Sjukt att vi båda har flickvänner ändå, unheard of. Säkert mer om det imorgon bitti, om jag orkar blogga innan jag ska gå i hundra (okej två) kyrkor.

And I'm sure that I'll remember how it all fits back together, cause I know I'm not inadequately skilled, it's just some things take two people to build

Rubriklåt: Ikea med Grace Petrie, för jag skrev om Ikea idag och det blev en grej
 
Hallå hej! Här sitter jag och dricker te ur min utomordentliga snigelkopp, så ska det fan va. Jag bloggade ju inget igår och då hände inget kan jag säga, förutom typ att vi gjorde soppa och tittade på mushmushmush. Vi har många faves den här sessongen och det gillar vi. Men idag, idag har det hänt grejer! För jag var på skrivdag! Stina var i Stockholm så vi, Cecilie och Frida (alla från skrivpedagog) sågs på Stinas hotell och skrev och hängde. Vi pratade en massa om våra skrivprojekt, annat skrivjobb vi höll på med och allt möjligt. Jag skrev om ikea som jag sa och sen åt vi lunch på hotellet. Det var så jävla gott! Jag åt köttbullar (roligt nog pga ikea) som var så jävla bra och också att de gav oss en förrätts-kycklingsoppa som var så sjukt god. Jag trodde inte att maten skulle vara så god, men det var den verkligen.
 
Vi fortsatte prata om författarskolan, kränkthet, hur det är att växa upp som man nu (svårt, tydligen) och ännu mer om skrivande. Vi skrev mer på eftermiddagen och jag gjorde klart en hemkunskapslektion och jobbade mer på Isak och hans jobbiga liv. Jag älskar mina små karaktärsbarn <3 och skrivkompisar! Det var amazing! Jag åkte hem vid 16ish och sen har jag vilat och hängt med min tjeja. Och nu ska vi sova snart tror jag, det behöver jag. Vi ses imorgon, då händer det också saker!

Vuxen är ett skällsord, ett begrepp och ingens val

Rubriklåt: Frihet med Sanna Carlstedt
 
Jag vet inte varför egentligen, men jag har åldersnoja för första gången i mitt liv. Jag har alltid tyckt att tiden går i lagom takt, att den håller ihop liksom, men nu? De senaste tre åren har gått så satans fort. Ingenting har hänt. Eller alltså jo, jag har flyttat och så, men jag vet inte...allt känns så rörigt och samtidigt helt stillastående. Jag sitter i soffan dag ut och dag in och inget händer. Och jag är inte 22 längre you know? Folk omkring mig är färdiga läkare (!), har riktiga jobb, flyttar till ordentliga boenden på ställen de vill bo på, gifter sig, förstår hur saker hänger ihop. Och jag tittar mig omkring och förstår inte ett skit. Men det är inte charmigt längre, det är patetiskt. Jag orkar ingenting och förstår ingenting och bara är ett frågetecken. Men jag vill inte vara det, jag vill förstå vad som händer. Jag vill bli stor för jag vill klara av livet. I just can't. Jag vet att jag är på väg till något, nån slags insikt eller nåt, men jag vet inte vad eller hur jag ska dit. Det kanske är 30-årskrisen som kommer för tidigt. Hoppas bara att jag hittar rätt snart och kanske blir vuxen. Det vore något. Kanske konner jag att förstå vad folk pratar om snart.

God, I could never be like you, I can't change I can't change and I don't want to

Rubriklåt: Midnight med Tyler Glenn, en helt otrolig låt från veckans cirkelmix
 
Hallå från natten! Ooo sjukt att jag har midnight som rubrik och så är det mitt i natten. Det var inte med flit. Och idag har vi varit själva och det har varit skönt fast jag saknar också mina vänner. Vi gick upp tidigt för boendestödet skulle komma, så vi röjde järnet och hon var snäll som vanligt. Fan vad vi kommer sakna henne när hon slutar. Vi vilade lite när hon gått och jag läste hp för glatta livet, för på eftermiddagen var det pottersnack med Robert. Vi rantade om house elves, jag hade suspekta takes om ludo bagman och vi hatade all jävla sexism som kaosade loss i dessa kapitel. Det är inte okej tycker jag personligen, blir bara mer och mer lack på de här bokjävlarna. Tur att nästa bok är min favorit. Den innehåller "massa skräp" enligt Robert, vi får väl se vad han tycker när han djupläser. Anyhow...sen lyssnade vi på flashback, åt gröt och drällde, och det var den dagen. Inte ens en semmeljävel har jag ätit idag. Vi skulle ha gått på semmeldejt med Stellas mamma men vi orkade inte. Men det var skönt att vila och kul att potter-ranta, och nu ska jag försöka sova. Det går nog bra hoppas jag (tar såklart i trä nu). Godnatt!

Vad har du gjort Veronica med dig själv, helgen måste ta slut

Rubriklåt: Måndagsbarn med Veronica Maggio, som jag och Henrik hade ett moment med idag och också sant för nu tog helgen slut :(
 
Hallå hej nu är vi all alone igen. Det är jätteensamt :( men också skönt att inte ha tusen saker också. Men vilken jävla drömdag det har varit idaaag! Jag drömde visserligen om spya, men sen vaknade vi saaaakta allihop och tog oss upp. Kommer sakna att vakna av att höra röster från balkongen och att alla vaknar i sin egen takt. Så fucking mysigt. Men vi åt frukost (jag åt jättemycket kräm) och pratade jättemycket om pistagenötter och vem Alex skulle ringa för att få såna. Det var en väldigt förvirrad konversation för hen ville inte ringa någon...jag kan inte riktigt förklara det.
 
Sen gick vi på äventyr, till husby gård. Där fikade vi (jag åt "punchkaka" eh ja tack) och kollade på hantverk och till exempel såg jag en skål med två katter på! Alltså det var två små kattor som satt på kanten av skålen! Jag ville köpa den men den kostade 550 kronor sååå I did not. Men den var så fiiin! Och jag älskar husby gård jag vill fan alltid gå dit :( tänk att sitta där och skriva! Det vill jag fan! Vi gick hem och Alice klippte mitt hår, så nu ser jag inte ut som nån jävla tjej och det är det bästa. Och hon sa en så fin grej, så nu ska jag berätta de tre finaste sakerna folk har sagt om vår podd i helgen:
1) Alice och jag pratade om mitt ex och att jag ville ha barn med honom och grejer. När jag sa att det är tur att jag inte har det sa hon "ja, då hade du haft barn istället för podd! Hur skulle det gå?" <3
2) När vi pratade om artister att ha i podden sa Henrik typ "den har vi inte pratat om!" för hen tycker att det är vår podd. även när hen inte är med så är det ändå lite hens podd <3
3) Ellie refererade till att berätta nåt om en homohits-artist som "checking in with the family" fast vi inte var i podd! <3 <3
 
Så, alltså, de är så gulliga. Och sen åkte alla förutom Henrik, för hen skulle åka senare och hängde här några timmar till. Då åt vi maxmat och fixade en spellista med låtar där artister sjunger sina egna namn! För det är det bästa! Det var därför vi flippade över rubriklåten, som vi annars inte har en så stark relation till lol. Men alltså att göra spellistor med folk är verkligen det vackraste jag vet. Det är en så stark conection mellan två personer, det går typ inte att förklara? Så vi var helt uppslukade av det och ropade om låtar vi kom på och inte kom på, och sen åkte hen iväg vilket är duuuumt. Så nu är det bara vi kvar. Trötta ankor är vi, som ska soooova nu. We need it.

Did you hear my covert narsisism, my disguise is altruism, like some kind of congressman

Rubriklåt: Anti-hero med Taylor Swift, en sån jävla banger som vi började dagen med idag
 
Hallå från vår helg med tusen gäster! Just nu är gästerna i fråga ute på äventyr, så jag ämnar blåga. Och igår kom dem! Eller ja först hade vi en väldigt chill dag och jag och Henrik satt och bräkte om musik mest. Men sen kom Alex, Alice och Ellie (som var Daisy innan)! Vi är så blessed! Vi fixade tacos och babblade en massa, och sen var det mellotimes! Vi var hype över the melloflata Melanie och nordman och sånt (Stella älskade nordmans låt och det är very Stella of her helt ärligt) och vi åt marängsviss och grejer. Och sen poddade vi med Alex och Alice! Det blir en crazy podd på onsdag tror jag bestämt och alltså allt var så mysligt jag orkar inte. Det är svårt att blogga om, för allt är liksom så snällt och chill med dem. Vi bara säger precis vad som faller oss in, hela tiden.
 
Idag vaknade jag vid 9 och liksom var klarvaken? What's up with that? Så jag chillade och läste och donade lite innan alla andra släpade sig upp. Det var sol och livet kändes fan perfekt! Känslan av att först fixa och dona hemma och sen gå ut på balkongen och passivröka i solen var det bästa ever. Vi åt frukost och lyssnade på midnights och allt var supermysligt. Alla fixade i ordning sig jättesakta och det var så lugnt och snällt. Vi spelade in ett avsnitt till med Ellie och Henrik och sen åkte de iväg för att se showen de är här för att se. De hade alla mycket coola outfits kan jag meddela. Vi försökte döpa deras stilar och kom fram till saker som regression core, adult on tiktok och gubbe. Väldigt valid tycker jag. Och nu är spänningen stor för vi undrar när gänget ska komma igen. Och ja, fyra pers sover i vårt vardagsrum. Två i bäddsoffan, en på vår otrasiga madrass och en på vår trasiga madrass...alltså på golvet. Det är verkligen 0 luft kvar i den men Alice bryr sig inte säger hon. Vi erbjöd att någon annan skulle sova på den inatt men det tyckte hon var töntigt. Gullig är hon. Så, vi ses imorgon när vi är gästlösa igen!

Jag vill ha en ny gitarr och jag vill ha ett nytt liv

Rubriklåt: Nyårsballad med skator, en väldigt fin vinterlåt som vi hörde idag och vi har konstaterat att hon sjunger exakt som jag när jag tramsar fast seriöst
 
Hallå hej Henrik är hääär! Vi är blessed! Hen kom imorse och vi somnade direkt igen, eller jag och Henrik gjorde, Stella var vaken som en jävla tönt. Men vi andra tog oss upp så småningom och tittade på vintergatan och drällde, och fick presangeeeer! Henrik hade gjort en snigel-kopp till mig i keramik och också alla våra tre katter! Ester är särskilt lik tydligen och Sherlock chockade hens klass för det var en så tjock katt. Hen fick visa bild på the real sherlock och de ba aaahaaa ja damn right. Men alltså de är så fiiina I can not!
 
Jag och Henrik släpade oss till ica i regnet och köpte kräm och flädercider och sånt vi måste ha när vi hänger, och sen lyssnade vi på musik och vibeade en massa som man ska. Och sen var det på spåret-final och jävlar i gatan vad dåliga vi var! Det var verkligen otroligt dåligt! Men Helen Sjöholm var queen såklart och själva lagen var mycket smartare än vi. Det är ju tur det. Vi har sen tramsat mer och hållit på och ätit chips och sånt, och alltså jag är så genomlycklig när Henrik är här. Det är så tryggt och mjukt och bra. Och jag ska väl ta och sova nu kanske, för jag är orimligt trött. Tydligen jobbigt att drälla lol.

And it's too hard to pretend, so I stay away from my friends

Rubriklåt: Happy loner med Marina, en deppig låtjävel men också fin
 
Hallå vet ni vad om bara några timmar kommer Henrik! Hen kommer hit typ 06 så vi ska bara släppa in hen så får hen sova på soffan och vi får sova vidare. "Tänker du att vi typ ska lägga oss tidigt?" frågade Stella. Det tänkte jag, som ni ser, inte. Men idag vaknade jag efter en lång dröm om att bryta mig in på ministry of magic och hålla på, och sen hade jag mest fruktansvärd mensvärk hela förmiddagen. Det var vidrigt och jag bara satt här och gnällde som en rimlig person.
 
Men jag samlade ihop mig och det var väl tur, för jag skulle göra vårterminens föreläsning på socialhögskolan! Jag körde på och var faktiskt snällare än jag brukar (läraren reagerade också på det, haha) och folk hade så smarta frågor. Den som var mest intressant idag var nog om jag upplevde att folk reagerade olika på min blindhet i Lund och Stockholm. Jag hade verkligen inget svar på det, men jag tror inte det? Väldigt oklart. Men efter föreläsningen åt jag äntligen en semla (äntligen!) och jag hade en switchy och nice kväll. Nu lyssnar Stella på mord och chillar under sitt tyngdtäcke och vi ska sova en stund iaf. Men alltså vår helg kommer bli så jävla lit ni är fan inte beredda! Det är inte vi i alla fall. Vi ska ha fyra gäster här hur fan ska det gå?

Plötsligt står man på en lekplats med en festis

Rubriklåt: Nånting, kanske stjärnorna med Lars Winnerbäck, för vi lyssnade på den skivan igår och alltså det är ju det bästa öppningsraden!
 
Nä vet ni vad om man skulle blogga lite kanske. Vet ni vad som har hänt? Nä precis, det är inte mycket. Igår chillade vi bara och jag researchade en massa och sånt, och idag var vi i solna...igen. Och nu fick vi hämta ut mitt dumma pass! I have it! Success! Och vi åt på grillen igen ("har du tänkt på att de flesta hade ätit på ett annat ställe andra gången de åkte dit?" "men näää, det är ju vår grill!" Stella är: söt) och köpte godis, så det är ändå bra. Men annars kämpar vi mest på. Försöker hålla modet uppe. Men det är ganska illa med min lilla stellibelli tyvärr. Jag mår väl okej, men är sur på min data för den vägrar låta min kamera fungera. Så jag, Stella och pappa kämpade som djur med den ikväll och lyckades: inte. "men jag har ju en extern webbkamera", sa Stella efter flera timmars jobb. ...det säger du nu? Så vi hoppas att den funkar. Och cirkelskiva har jag inte lyssnat på, för jag är objektivt en ganska dålig vän faktiskt, men som sagt: jag kämpar på. Det gör vi alla i detta hushåll. Och det var allt för ikväll, förutom detta: Päronsoda är så jävla jävla gott. Det kan man också köpa i solna för de har hemköp. Tänk att jag bodde vid ett hemköp i sex år och typ aldrig köpte päronsoda? Fy fan Emma you besvik me.

You're only as old as you feel they say, and Albert was feeling all right

Rubriklåt: Albert went out to see rock bands med Gavin Osborn, en jävla otrolig låt som vi hypade igår
 
Haaaaj jag är hemma! Hemma i min soffa med en kurrande Sherlock och en stellabella som hänger under tyngdtäcket som hon gör om kvällarna. Hon har sovit jättedåligt lately så hoppas fan att det blir bättre inatt. Men ja, jag har ju lämnat er i ovisshet och igår var en myslig dag. Jag fixade med min jobbansökan och sen gick jag plötsligt från "trött men mår bra" till "så ont i huvudet att jag knappt kunde tänka". Så jag fick stappla in i sängen och vila en stund, men inte så länge som jag hade behövt, för team osby kom! Men ipren och vatten gjorde sitt bästa och jag blev bättre snabbt som tur var. Vi lyssnade på musik och pratade om låtar som är helt unika (en lista kanske är i planeringsstadiet), att Anna faktiskt borde veta det hon vet för hon vet ändå så lite, riktigt bra konserter och sånt. Vi fick riktig söndagsmiddag som var svingod och sen gjorde mamma créme brulée för första gången ever. Det var spännande, särskilt när både hon och pappa skulle förstå konceptet med gasålbrännare och hur fan den funkar (-Nästa gång ringer vi Emma och frågar hur vi gjorde nu! -Vad gjorde ni nu då? -Vi hade ingen extra grej!) och det var så jävla gott. Amamam! De åkte hem och jag ansökte om jobbet whaaat och hade det bra.
 
Idag har jag åkt hem och landat i mitt fina fina hem med min tjejbo. Jag tog såklart en lååång nap för att paja min dygnsrytm och sen åt vi makrilpasta och hade det bra. Och nu vill jag snart sova igen lol jag kan nog sova i hundra timmar ifall jag försöker. Så blir det om man umgås med folk fyra dagar i sträck I guess. Lätt värt.

Två år genom åren: Februari

Nuni, nu är det år-dags igen och ni ska få se hur jag mådde för en sjuhelvete massa år sen.
 
 
 

Februari

Eller ”men kanske ändå”

                         

Jag står på busshållplatsen och kan inte fatta att det här händer. Att jag gick av bussen för att få träffa honom, att vara i hans hem, med honom. Det går knappt att hantera. Jag står i kylan med en påse kläder i handen och tänker på hur jag ska hälsa när han kommer. Hur ska jag låta normal? Det kan jag ju inte annars heller, men nu har det gått en vecka sedan vi sågs sist. En oändligt lång vecka som jag bara lyckats ta mig igenom för att vi har hörts på facebook. Och pang prego har hjälpt, radioprogrammet som han älskar och som jag lyssnar maniskt på. Men jag kände till programmet innan jag kände honom, det är inte bara på grund av honom jag har lyssnat. Inte bara. Och Florence har hjälpt, det har hon. Hur hon sjunger ”if you could only see the beast you made of me”, för han skulle inte vilja se vad jag blivit. Fast han vet. Han måste ju veta.

 

”Good meuning!”

Han dyker upp bredvid mig och hälsar som han brukar, med en obskyr referens. Jag svarar likadant och följer efter honom mot huset.

”De andra har inte kommit än, men de är på väg tror jag.”

De andra ja. De som skulle ha varit fler egentligen. Det var S som föreslog en filmkväll på lovet och startat evenemanget på facebook, men hon kommer inte. Jag skäms över hur glad jag är över det. Svartsjukan är mitt sämsta drag men den lämnar mig inte ifred heller. Flera andra tackade också nej, så det blir bara han, jag och två till. A såklart, man ser sällan honom utan A, och så deras kompis E som jag inte har träffat. Det känns kul att det bara är jag och killarna, att jag är one of the boys. Det får mig att tänka på när jag hade min hoodie med apor, M sa något om mina apor och S sa att när hon tänker på ”Emmas apor” är det de två killarna hon ser framför sig. Att jag hör ihop med dem, med honom, i någons tankar är magiskt. Och nu kommer jag in i hans hus. Wow.

 

Det är lite stelt först, för vi vet inte hur man umgås utanför skolan, men när de andra kommer blir stämningen snabbt lagom konstig. Vi äter middag med hans föräldrar (jag kan inte äta alls för maten är långt ifrån min smak) och sen sätter vi oss i soffan för själva filmkvällen. Fast mest blir det TV-spel, för de andra åtminstone. Jag sitter mest bredvid och ropar att jag också vill skjuta någon, för det verkar kul och ropen är ett bra utlopp för mina känslor. Mitt i spelandet och pratandet hörs steg och sen en upprörd röst:

”Jag hatar verkligen en person!”

Det är hans syster M som kommer in och vi får höra allt om hennes tonårsdrama. Mitt eget drama är ju också tonårigt såklart, men hon det hon berättar om är så otroligt banalt och ändå förstår jag att det betyder allt.

”Men har du pratat med henne?” frågar jag när hon berättat allt om sin störiga kompis. ”Ni kanske inte alls tänker likadant på det.”

”Men hon lyssnar ju inte!” svarar M.

”Förmodligen för att du är sur. Du måste ju inte säga att du hatar henne!”

M suckar och säger att hon väl kan prova. Han kör iväg henne och jag blir varm i kroppen av att ha pratat med hans syster. Tänk om jag var här oftare, om jag satt här och coachade M i draman. Jag kanske till och med hade träffat kompisarna det gällde och kan hjälpa till bättre. Tänk om.

 

Natten går och vi lyssnar såklart på pang prego. Jag lutar mig mot kuddarna i soffan och ser ut att sova.

”Tror ni Emma sover?” frågar A.

”Det ser ut så”, svarar E. Jag säger inget. En förädisk tanke har dykt upp och nu kan jag inte släppa den. Om jag låtsas sova, visst skulle jag kunna låtsas vända på mig i sömnen så att jag lutar mig mot honom istället? Skulle han, som hatar närhet så mycket att han inte ens ledsagar mig, kanske låta mig luta mig mot honom om han trodde att jag sov? Det är inte okej, jag vet det, men…men kanske ändå? Nej, säger jag till mig själv, nu får du skärpa dig. Så gör man inte. Så jag sätter mig upp igen och låter tillfället, som inte var ett tillfälle, rinna mig ur händerna.

”Vi kan ju faktiskt gå och lägga oss. Vi har lagt madrasser i mitt rum, vi brukar göra så. Fast du får sängen, Emma, för du är tjej.”

Jag ska sova i hans säng. Det här är det objektivt sjukaste som har hänt i hela världen. Och när vi lägger oss märker jag att han inte har bytt lakan innan. Det luktar som han. Jag får inte tänka på det, men jag kan inte låta bli.

 

Sjukt nog, kanske för att jag har varit uppe hela natten, lyckas jag somna. Vi vaknar nån gång efter lunch och tar oss upp. Jag går runt i huset och ingen bryr sig om att jag är blind, på det bästa sättet. Jag får känna mig som hemma. När jag är i badrummet hinner jag uppdatera L:

”Spent the night in his bed. I repeat: In his bed.”

Det låter kanske bättre än det är, men ändå. Och vi blir kvar hela dagen. Mamma skriver flera gånger om att hämta mig, men jag svarar undvikande. Jag kanske borde åka hem, men ingen annan säger något och jag vill absolut inte vara den första. Så när hans mamma frågar om vi vill ha middag säger vi ja. Jag hoppas att det är bättre mat idag, men det är lika läskigt som igår.

”Jag får väl inte komma hit mer”, säger jag och skrattar fast jag är obekväm egentligen.

”Jodå!” säger mamman glatt. ”Men då får du ingen mat. Du får ta med dig en egen.”

”Deal”, säger jag och känner att det här kan funka. Hans familj tycker om mig. Jag är välkommen. När jag åker hem är jag lycklig och det är kanske tur att jag vet att jag absolut inte kommer att återvända.


And we were gonna bury our ex-lovers and their ghosts, baby we were made of gold

Rubriklåt: the treehouse song med Ane Brun, låten jag hörde när jag gick från Lilla idag och också jag tror jag drömde om den inatt?
 
Hallå från sveriges absolut tröttaste memm! Jag känner mig typ som nåt skräp som spolats upp från havet eller nåt, men mår ändå ganska bra skulle jag ändå säga. Och jag ska berätta om min jättemysliga tid med lilla! Vi möttes på family pub, vårt absolut bästa sunkhak och det gjorde oss icke besvikna! Vi hamnade bredvid en kille och en tjej som vi blev bästisar med och det var så jävla trevligt. Killen köpte vin till oss (!) och tjejens skratt var enligt lilla det bästa i hennes liv. Vi skrattade och tramsade med dem en hel massa och också bara med varandra, som det ska vara. Vi åt pizza och lekte "ha eller va" och tramsade och drack white russian och hängde mer med våra bästisar. Det var drömmen! Family pub forever!
 
Vi åkte hem, boxvinade gärnet och hade det så jävla bra. Vi åt eminenta chokladbollar med mycket bayleys i och skrattade mycket, men hade också en märklig terapi-session där jag ställde jättesvåra frågor och typ helt emotionellt kopplade bort mig själv? Jag borde va terapeut tycker jag. Det tycker jag inte men ändå. Vi tittade djupt i glasen och det märktes tydligt när jag försökte lighten the mood med en runda gissa fråga tänka. Jag tänkte på en person och Lilla gissade på Miley cyrus, och verkligen en minut senare gjorde hon det igen. Sen typ tio minuter senare skrattade jag för jag kom att tänka på att hon gissade på miley två gånger och hon bara "va? gjorde jag?" då viste jag att kvällen så att säga had come to an end haha.
 
Idag vaknade vi från konstiga drömmar och efter lite kamp bestämde Lilla sig på att göra äggröra. Den var goood och vi lyssnade på myslåtar och drällde en stund, och sen åkte jag hem. Fattar ni att jag inte får träffa henne förrän om typ två månader? Det är ju omöjligt! Men jag tänker faktiskt fuska, så resten av dagen får ni höra om när jag kommer hem bannemig! Sömnen kallar!

Ingenting har med någonting att göra

Hallå gänget! Jag sitter i stora soffan aka min säng och väntar på Sara. Vi ska fika har hon bestämt. Det är mitt straff för att jag hörde av sig till henne för sent att vi ska ses på förmiddagen. Det tycker jag är rimligt. Och igår var en dag såklart, som först var rätt dålig. Jag skrev på min jobbansökan och var ett wreck hela dagen, för jag kan inte söka jobb det g-å-r inte. Jag är ju dum i huvet samt sämst hur vet inte alla det? :( men jag kämpade på och fick lunch från thaistället jag gillar så det funkade väl.
 
Och sen började dagen ordentligt på kvällen (som dagar ska), för jag åkte till Olle! Jag och team osby skulle komma på middag och quiz till olle och sara nämligen. Så jag fick se deras hem och hund och grejer! Det var en gullig hund <3 och vi fick hamburgare och pommes, eller snarare hamburgare och sen pommes för de blev klara väldigt långt senare. Men det var gott och vi pratade om diverse blindfolk såklart, konstiga saker djur gör och mycket annat. Jag väntade också spänt på att jävla polisen skulle ringa pga mitt dumma pass måste spärras, men det tog så jävla lång tiiiid! Men till slut ringde en jävla king som fixade allt även om han inte egentligen kunde, för tydligen vet polisen var man ringer ifrån så de hade kopplat mig till malmöpolisen. Det är ju rätt rimligt ändå men hade varit bra att veta. Men ja, det blev quiz som Robert hade gjort och det var såklart jätteambitiöst och kul. Rubriken är hur han förklarade det, och väl inte en av mina bästa rubriker va, men kom inte på något annat. Vi svarade med hjälp av en kortlek (geni!) och till slut vann jag och Olle, oklart nog för vi hade inte koll på något. Det roligaste var nog när Robert sa "the police..." för att börja en fråga och jag sa "...ringer aldrig!" så det är rimligt.
 
Sen fick vi tårta (!) och pratade mycket om sjuka saker folk frågar om, typ dieter och diabetes och annat sjukt. Vi skrattade mycket (mest åt Olle) och hade det bra, och sen åkte jag hem och sov som 1 sten. Jag är väldigt bra på att sova just nu vilket är en enorm lyx. Och nu ska jag gå ut snart tror jag bannemig, så hejdå!

I still wasn't kissed at sixteen and I still need a friend

Rubriklåt: Long lost penpal med hello saferide, som vi hörde idag och den är jättefin
 
Hej från Lund! Ja jag är här igen, så blev det nu. Jag sitter i lilla soffan och dräller och ska snart sova. Men först blåga ju! Och imorse tog jag mig upp (för sent) och till tåget, och på tåget drällde jag mest. Det som är relevant att nämna där är att de nya cola-korkarna är onda, för de sluter fan inte tätt och därför fick hela min handväska cola på sig! Det var jättejättetaskigt! Jag hoppas att den överlever men vi får väl se.
 
Jag kom fram och hängde här ett tag och sen åkte jag till Skogis. Det är så mysligt dääär! Vi lyssnade på Annika Norlin och åt megafika: wienerbröd, ballerina kladdkaka och mammas supergoda drömmar. Lyx! Vi pratade mycket om alla sorters folk vi stör oss på, märkliga situationer vi har hamnat i, folk som pratar om jättemörka saker i casual sammanhang och hur ätstörda tankar funkar (på ett sunt sätt obs). Vi köpte sushi / friterad kyckling och pratade mer om twitterdrama, Lolita och en massa annat jox. Det var så mysligt! Och sen kom jag hem hit och nu tittar jag på en tre timmar lång video om jk rowling. för...det ville jag tydligen göra? Okej Emma. Men jag har lärt mig väldigt mycket faktiskt! Men nu ska jag lära mig: Sömn.

Du vill vara hjälten i historien om mig, Florence nightingale, och jag hatar all hjälp

Rubriklåt: Återvändsgränd med Daniela Rathana, en banger från så mycket bättre som jag älskar
 
Hallå från en trött och stressad mem! Jag kan inte tänka en enda tanke och det märks för jag förstår typ inget som Stella säger. Hon förstår inte vad jag säger heller sooo it works. Men vi har väl haft det bra. Vi har till exempel gjort smores! Eller ja...vi hällde choklad och marsmallows i en form, ugnade det och använde kex som skedar. Rimligt och även: gott. Och mysligt för det kändes som om vi var tolvåringar som gjorde ett extra slafsigt mellanmål. Så ska man fan ha det! Vi lagade också spagetti och köttfärssås och tittade på mushmushmush. min crush (mush-crush som Tilda sa, kul för det rimmar bara i text) hamnade i eliminering, så det var många känslor, men hon klarade sig! Tur det för annars hade jag blivit lesen. Och sen har vi poddat (kanske vårt kortaste avsnitt?) och chillat och båda mått sääämst. Blä känner mig som en trasa som borde slängas :( men ska duscha och sova istället för imorgon ska jag upp typ 07. Rip mig. Ses från Lund!

Still it takes him all day just to get an erection

Rubriklåt: Burger queen med Placebo, från veckans cirkel-hopkok och också en så absurd rad? Ba hur tar det hela dagen liksom hur börjar han? Jag undrar
 
Hallå från sängen! Jag chillar och Stella drog på sig sitt tyngdtäcke nu för hon inte må. Det är inte lätt. Men vi har ändå haft det rätt bra idag och varit på utflykt. Vi skulle hämta mitt dumma pass, men mitt gamla dumma pass hade inte blivit spärrat och de kunde inte fixa det nu så jag blev: sur. Så jag får vänta tills jag kommer hem helt enkelt. Men vi kunde i alla fall äta lunch på en grill (jag älskar grillar!) och handla viktiga grejor, så det var inte helt wasted tid. Och när jag kom hem var det potter-dags! Det var verkligen sjuka mängder transfobi i denna sekvens och också tramsiga namn, Robert beskrev Fleur Delacour som "den franska fransyskan från frankrike". Typ så ja. Vi irriterade oss på hur dåligt planerad den här bokjäveln är och sånt, och det var nog det. Jag har inte skrivit något om igår insåg jag nu, men det hände inget då, så det kan ju vara det. Vi bara kämpar på här hemma. Och nu ska vi nog ta en liten nap tror jag bestämt. Vi har ju faktiskt...lämnat huset!

Så att vi kan se vilken väg vi vill ta, och vad som är viktigt och vad vi vill ha

Rubriklåt: Du får ännu mitt hjärta att slå med Sarek, aka "flöjtlåten", som jag upptäckte att Tova lagt in i sin årslista och den är så braaaa
 
Hallå hej! Igår orkade jag inte blogga, sjukt nog, så jag gör det nu istället. Och ojjj vad jag sov! Jag somnade till podden (unheard of) och sov som en stockajävel i tolv timmar. Sen drällde vi och fixade med hushållet litegrann, men sen på kvällen kom Stellas mamma på middag. Vi pratade mycket om podden och olika historier från hennes förflutna som hade med den att göra, våra minimala framsteg i livet, våra bästa radiodokumentärer och en massa annat säkert. Hon hade med sig både äppelkaka och citronkaka, så det var lyxigt liv, och när hon åkt hem tittade vi äntligen på på spåret. Det var jättesvårt men också kul och jag gissade rätt på sista låten innan den kom pga kan bara en svensk producent som också har afrikanskt ursprung, visste inte att det var just det landet men ändå. Nåt ska man ju ha för att kunna allt om det svenska popundret i guess. Så det var en myslig liten söndag och sen har jag sovit, researchat och ätit lunch. Jag glömde köpa pajer till mig själv så jag fick äta en av Stellas köttbullar-färdigrätter, och alltså det var så gott? trodde inte att jag kunde äta såna men mmmm det var det bästa! Stackars Stella som inte får ha sina luncher för sig själv längre. Men nu har ingen av oss skräpluncher så vi borde verkligen laga matlådemat ikväll. Lycka till till oss, hoppas vi klarar denna prövning lol.

They said that boys were boys but they were wrong

Rubriklåt: The tradition med halsey, verkligen den bästa låten ever som vi hörde och flippade över idag
Tilda: Naaj hon är hinged (eller ja så hinged som hon kan vara) och inte i fängelse!
 
Hallå från natten! Jag är trött som en liten anka och det är bra, men jag ska också berätta om mitt liv och min jättebra dag idag. Jag vaknade 08 imorse och vet ni vad? Jag var inte trött! Jag var glad och pepp på dagen för jag hade sovit jättebra på natten! Det var det sjukaste! Och Onna gjorde ägg och bacon och varm choklad med grädde och en fancy chokladsås, sååå alltså det var peak liv. Vi pratade rysk brytning och sen en massa om sex och hur det funkar för oss, alltså det finns nog ingen jag pratar som frankly om sex med som onna tror jag? Jag rekommenderar att ha en sån vän.
 
Sen bakade Onna amazing kola-chokladkakor och vi lyssnade på bokar och drällde, och sen kom Tova! Vi hade såklart en massa musik- och språksamtal som vi alltid har och hade det bara så jävla mysligt. Vi sjöng, skrattade mycket åt konceptet white russian i mjölkpaket och trodde att vi sa roliga skämt som vi inte ens sa...starkt. Tova försökte lista ut vilken fågel jag hade hört enbart på beskrivningen "en jävligt sjuk fågel" (jag kom inte ihåg hur den lät så eh ja), Onna gjorde svingod kycklingpasta till oss och sen åkte jag hem och det var mellotime! Då åt vi donuts och drack jättegod äppelcider. Och här är mina tankar om mello:
-Tone till final! Sån ikon är hon!
-Loulous låt var such a banger ändå. skånska ladies forever!
-På tal om skånska: Jesper. såhär, folk verkar inte gilla honom, men man får faktiskt inte prata om jesper på något annat än ett positivt sätt. Det är olagligt!
-Shirley var med och sjöng! magi!
-Fejk-raggarna sjöng om korv med bröd och alltså jag är ändå för låtar om korv med bröd.
 
Så, det var allt om mello. Sen spelade vi in en jävligt märklig podd som jag inte vet vad fan som hände i och nu ska vi sova alldeles strax. Det är ju tur för jag har varit vaken i sjutton timmar. Är folk ofta det som går up sådär tidigt? Ellr nä de går väl och lägger sig tidigare kanske. Weird. Imorgon ska jag inte gå upp tidigt, jag lovar.

Jag är tyvärr fast i en sekt i tyskland, #Vanlife hejdå

Tilda: Tack för alla önskade råd! Ska vidarebefordra dem till magtjejan!
 
Hallå från Onna-soffan! Jag är nerbäddad och ska sova som en sten är planen, men först blogga om min fina lilla dag...men mest rubriken. Det kommer från att Onnas terapeut ska leva vanlife i några månader, utomlands alltså, och så spårade vi om just att hon skulle hamna i en sekt i Tyskland. Så rubriken var smset vi diktade ihop som hon skulle skriva. Vi skrattade så mycket åt detta att Kiti (som ju bor bredvid) skrev "är det dig jag hör yla lol?" till mig. Damn right att jag ylade, det var ju sekter i tyskland! Detta utvecklades sen till en korvsekt och vi hittade på en hel film där Onna åkte dit för att rädda henne men sen joinade korvsekten. Det här är rimligt tycker jag.
 
Men vi har också bara haft det bra. Vi åt otroligt god fläskkaré med pommes, Kiti dök upp en stund och vi lyssnade på lite vad blir det för mord. Kiti läste en av mördarnas twitter och hon var fan unhinged på 1 nivå. Hoppas hon har blivit rimligare i fångelset men det blir ju folk sällan. Men vad har vi mer gjort...rageat om folk som tror för mycket på vården, pratat om krångel med sexualitet och nu sover onna och jag ska också göra det...hoppas jag. Imorgon kommer bli en lång och bra dag så jag behöver sömn. Fan nu jinxade jag det igen...så, nu tog jag i trä. Godnatt!

Life began in seventh grade, when me and mama got away

Rubriklåt: Inordinary med Hayley Williams, en fin liten låt jag lyssnade på idag
 
Hallå hej! Här sitter jag och jag tror att Stellibelli precis gick för att borsta sina tandar. Jag är inte trött :( men jag borde nog vara. Standard in the life. Men ja, idag har vi väl haft det bra. Stella var på arbetsintervju (som inte var med ett rekryteringsföretag, bara en sån sak) och sen har vi lyssnat på poddar och drällt och Stella har researchat gärnet. Det här avsnittet kommer bli hennes död tror jag spontant. "jag har skrivit klart men jag kunde inte lägga det ifrån mig och nu är jag utbränd!" rimligt fan. Men på kvällen såg vi två avsnitt mushmushmush och jag bestämde att den här säsongen ska vi fan engagera oss i! Inte som förra året när vi inte kunde namnen på folk, här ska vi kunna saker! Ja, om man med "kunna" menar "thirsta efter snygga tjejer" så klarade vi det. The object of my affections heter Mica och alltså hon är så vacker! Perfekt norrländska (tror hon är från ume men inte helt säker) och typ allt hon säger får mig att tappa andan lol. Jag är en tönt. Stella har siktat in sig på en annan norrländsk pudding men det finns också en latina-lady och någon milf-snygg tjeja så vi är bortskämda. Vi skrattade mycket åt "jag kan laga mat, det är otroligt!" och andra rimliga repliker, så allt var bra här förutom Stellas mage för hon har fan magkatarr jämt. Det ska man inte haaa! Men jag kan inget om det så jag kan inte ens hjälpa med oönskade råd :( har ni några, mina typ tre läsare av blågen? Langa i så fall! Men nu väntar fröken stella på mig, så vi ses från blindhuset imorgon!

Och jag går som en vålnad, vita fru genom Solna

Rubriklåt: Vita frun med Annika Norlin, för jag var i Solna idag
 
Hallå och hej! Jag är trött och skavig i skinnet, oklart vad det ska vara bra för, så det här kanske inte blir ett bra blogg men vem bryr sig. Och idag var vi på utflykt till Solna, för jag skulle fixa pass. Så det gjorde jag och sen fikade vi och studerade alla crazypeople runt oss. Till vänster hade vi en lady som facetimeade med en dude och lärde honom svenska fraser om mat (?) och till höger hade vi en svensk lady och en engelskspråkig dude som pratade sina respektive språk med varandra...men han förstod henne, till och med när hon sa "det andra namnet på chokladboll", och Stella hävdar att de inte verkade känna varandra så bra? Jag vill veta allt! Vi såg också vad Stella tror var en tjejdejt för "den ena hade kort hår och såg skogig ut och den andra visade en bild på en katt." Very logical.
 
Sen har vi chillat hemma. Jag har skrivit respons på boken jag testläste, vilket var sviiinkul, och vi har ätit korv och haft det bra. Men nu är jag trött och jag skulle ju lyssna på cirkelskiva för jag är jättesen med det! Men jag kan inte tänka! Så jag gör det imorgon, förlåt Robert. Det var faktiskt länge sen detta hände nu (har jag för mig)! Och med det sagt ska jag nog faktiskt gå och lägga mig. För det kan man kom jag på.

But when it comes to you breaking my heart, I could write the book

Rubriklåt: The book med nashville cast
 
Jag vet inte vad jag håller på med. Inte i något, som vanligt, men just i mitt "jobb". Skriver bok, säger jag att jag gör. Ibland gör jag det, men oftast inte. Och det är inte att jag inte vill, eller att jag inte kan. För jag vill och kan, det vet jag. Men jag vet inte hur. Inte här. Men jag kunde ju inte i Lund heller för fan, det kan inte vara platsen som är problemet. Then what? Vad är det som gör att min bok aldrig blir skriven? Är det bara lathet? Tydligen! Men jag vet inte vad jag ska göra åt saken! Det enda som funkar är ju att sitta på café med någon som också skriver, eller ibland att skriva på natten. Men jag kan inte luta hela mitt författarskap på andra människors skrivande! Det går inte! Det hänger på mig. Det och allt annat hänger bara på mig och då blir det inte gjort. Inget blir gjort om det bara hänger på mig och åren går. Jag vet inte varför men plötsligt har jag sån rikspanik över att tiden går. Fem år sen författarskolan. Fem år! Och jag har inte gjort ett jävla skit! Seriöst jag har slösat bort fem år av mitt liv snart och hur hanterar man det? Jag har ingen bok att visa för det. Inget alls faktiskt. Jag känar inga pengar och jag måste käna pengar. Måste skriva många böcker, vara driven. Mycket är jag men driven är jag inte. Inte ens lite. men jag måste fan bli. Måste-måste-måste bli driven. och skriva klart min jävla andra bokjävel. Somehow.

RSS 2.0