Det är en circus alltihop och jag vill vara med

Agnes: Din kommentar är underbar på tre sätt. För det första är det helt sant! För det andra är "lägg ägg" en jävligt rolig fras. och för det tredje är det ju precis det kroppen har gjort! Lagt ägg, alltså.
 
Igår var en fantastisk dag! Först var den fantastisk för att jag äntligen fick sova ut, men det är ju sekundärt. jag skulle nemligen spela på fakking viktoriateatern som förband till Sofia Thelin! Vilket ju är helt insane, ändå. Bandet möttes upp och soundcheckade sönder. Ljudteknikern var svinduktig, Marie fick spela på flygel och vi lät riktigt jävla bra. Sen gick vi alla till subway och åt (subway <3) och försökte väl tagga inför spelningen. Syster sprang in bakom scen och gav oss bandchoklad och mig smink. Hon är bra.
 
Och själva giget, då? Jo då. Det gick bra. Our father fick igång publiken, Christopher var orimligt teatralisk i hello dysfunctional, vi premiärspelade glasslåten (!), nedslag blev väldigt fin, delar av Jane Bond var jättepeppande och jag försökte mellansnacka efter bästa förmåga. Vad jag älskar att giga, alltså! Jag borde göra det jämt, tycker jag. Och alla var så glada och fina efter giget. Jag sålde skivor (med mycket hjälp från the master insäljare Christopher) och fick nya fans. Till och med ett franskt fan! Kul för mig.
 
Och sen spelade Sofia. Jag var lite överallt. Satt i logen och drack rödvin Maries flaska. Konstaterade att min syster inte gillar obehagliga saker. Blev berömd av alla som kommit dit för min skull (Saga och Rasmus, familjefolk, Jane Bond-folk). Stod backstage och hånglade. Njöt av musiken. lyckades gäspa när Sofia sjöng om att sova. Beundrade körer och arrangemang och låtar (som den i rubriken). Vad glad. Och efteråt drack vi jättemycket champagne och var peppade. Jag och Sofia bestämde oss för att supa tillsammans någon gång ("Du verkar så rolig att supa med!" sa hon) och sen lämnade jag och Christopher sällskapet. På hemresan lyssnade vi på våra demos och pratade igenom kvällen. Efter några timmar här hemma sov vi.
 
Och gissa vad? Ja, just det. Jag vaknade 07:24. Tack värld! Men det blev en fin morgon och förmiddag. Mycket bra känslor och lugn och sånt. Samt en seriös debatt om transpersoner. Jag vet inte riktigt varför. Men någon gång ska man ju ha en sån. Och nu ska jag jättesnart iväg till ännu ett gig, så ni får klara er utan mig. Hejdå.

When I'm fucked up, that's the real me

Vår och sommar. Det känns som om jag var full jämt. Det var jag såklart inte…men med dig var jag ju faktiskt det. Allt det som var livsviktigt hade ett alkohol-filter över sig. Det är det jag minns, och så en sak till. Allt jag inte sa. Det är ju en låt och allt. För jag sa ingenting om jag kunde undvika det.

 

Och jag gör ju fortfarande så. Utan att ens reflektera över det. Jag lägger till egna filter. Håller konstant tillbaka av rädslan för att vara för mycket. Vill inte vara krävande, kvävande, desperat. Borde ha tänkt på hur det skulle bli. På frågan som slog mig i ansiktet. Om jag känner tillräckligt. För på något konstigt jävla sätt blir det alltid så. Jag är dramatisk och känslosam men det finns något kallt och likgiltigt som syns mer. Det är inte bara du. Vem anar du nog. Jag glömmer att du ser när jag stänger av. Tappar kontakten med mig själv. Jag vet inte varför jag gör det. Om det har med det konstanta tillbakahållandet att göra eller om jag kanske bara inte förstår det här med att känna lagom mycket. Men jag fattar fan inte hur man är helt ofiltrerad. Visst är det sjukt? Att jag, av alla människor, inte kan vara ärlig? Men ärlighet handlar ju inte om att inte ljuga. Det handlar om att vara helt sann. Hur är man det? Hur är man sann utan att visa den totala förlamande skräcken? ”why are you flinching when I talk?” Varför tror du? För om jag är för rädd kommer du inte att orka. Hur slutar man vara rädd då? Hur går man vidare från andra kalla röster och språkbyten och bortvända ryggar? Hur gör man?

 

Jag sa att jag inte ska hålla tillbaka. Att jag ska vara mig själv. Inte vänta (lika mycket) på ett mål jag faktiskt måste hjälpa till att uppnå. Men det krävs inte mycket. ”You’re just expecting things.” Hur ska jag vara ärlig när hälften av det jag säger är saker du inte vill höra? Saker som inte passar i den situation de är i? Man kan ju aldrig vara helt ärlig mot någon! Kan man det? Får man det? För…alltså…jag vill. Jättemycket. Och ja ska. Men…with the honesty comes the flinching. Det är så. Jag är fucked up men jag vill inte fortsätta vara det. Men det försvinner inte över en natt. Det försvinner inte för att jag kan bli arg eller för att jag låter kontrollen dra åt helvete. Men det hjälper. Jättemycket. Det hjälper att du ser och det hjälper att du säger till. Det hjälper men det löser inte allt direkt. Det går inte. Min instinkt är att be om ursäkt, men nej. Inga ursäkter. Ärlighet, var det. Så att jag slipper stänga av. Slippa det alkohol-filter som vilar över det här inlägget. Ska borsta bort vinsmaken och skriva att jag älskar dig för nu är det bara så det är. Så. *borst borst* jag älskar dig.


På en uppfart vid ditt hus

Ikväll var jag i Malmö-landet och såg Mililla, äntligen! Det är alltså mitt bands band, så att säga. Marie och Christopher skriver ju en massa låtar och så spelar de dem och är awesome. Det var så braaa! Jag var där med min syster och hon är lika söt som vanligt. Hon var helt i chock över att det finns gratis kaffe och snacks. Som om hon aldrig hade hört om det i hela sitt liv. Hon var ett bra fan och visade upp skivor och allt vad det var. Andra highlights från konserten var mellansnack av usb-minnen, att berätta om låtarna för Syster och såklart låtraden i rubriken, den mest omtalade raden de skrivit enligt mig. Hur många uppfarter har ett hus? Ingen vet! Vi åkte sen hem och hade en lång och lövly bilresa. Vi fulsjöng within temptation, blev livrädda när crazy train spelades och undrade allt som oftast var vi var. Spännande liv, hade vi, och nu är jag hemma. Jag ska publicera kryptiskt mush och sen sova. Snälla säg att jag vaknar efter 7 imorgon. Snällaaa.

No one sleeps when I'm awake

Shass: Bara sanningar!
Agnes: usch ja. Det värsta är kombinationen saknad och pms. Uuusch.
 
Eller precis tvärtom, kanske, för alltså herregud min dygnsrytm. Vad fan är det som pågår med den? Igår vaknade jag 06:00 (utan alarm) och efter att ha väntat så länge som möjligt med att gå upp började jag dagen med att äta lunch. Det tyckte jag var rimligt. Sen åkte jag till skolan och hade föreläsning om 1600-talssvenska. Där fick jag klarade att jag klarade salstentan (!) och sen hade jag och Saga ett intensivt samtal om kasus. Det är sånt jag älskar. Mitt i allt hörde jag dessutom en fågel! Det var vintersoligt och jag hörde en fågel=nästan vår!
 
på kvällen repade jag med those other fuckers. och vad braaa det gick! Marie var on fire (något med att komma hem från Afrika och vara vaken ett och ett halvt dygn var the trick) och vi gjorde så bra versioner av alla låtar. jag hade Regina Spektor-moments, Marie headbangade ("De första nickningarna var tydliga, de sista var sinnessjuka), nedslag lät bättre än någonsin och alla var på bra humör. Efteråt drack vi banan-te (har ni märkt hur mycket jag bloggar om olika drycker? Men det var gott!) och pratade om vad man borde lära sig när man är liten och vilka som blir socionomer eftersom de ju ofta är trasiga själva.
Marie: *Berättar om ett sorgligt livsöde*
Karl: Hon blev säkert socionom.
Marie: Nej, inte hon faktiskt.
Karl: Jaha. är hon död?
 
Vi som inte var Marie lämnade hennes hem och körde till mc Donalds. Där fick jag pommes och blev lycklig. Jag älskar pommes! Vi konstaterade att "alla knän är blinda" för att sen lämna Karl och åka hem. Jag och Christopher alltså. Vi hade en mycket intensiv diskussion och jag lyckades bli befogat arg! Jag är stolt! men vi redde ut saker och somnade i ett bra flow.
 
Men vi somnade alltså runt 02:00, så jag tyckte att nu jävlar ska jag sova. Men nej! Vaknade lik förbannat innan 07:00. Tråkigt liv, hade jag. Christopher vaknade till slut och vi hade en fin men kort morgon, och nu är jag här. peppar inför helgens alla aktiviteter!

Det är många stenar i det här glashuset nu

Vad mörkt allt har varit idag alltså. Har vid flera tillfällen bara velat gråta i en hög av helt triviala saker. Till exempel för att jag insåg hur själviskt det är att vilja ta hand om andra (i alla fall som jag gör det) eller att jag hatar min nuvarande situation (inte i allt men ja) så mycket att jag knappt vet var jag ska bli av eller hur jag ska agera. Det har helt enkelt varit en jobbig dag att vara Emma.
 
Som tur är räddades dagen av att jag träffade Elin. Vi åt på subway, för något annat vore ju på riktigt absurt, och det var fan länge sen jag åt där. Jag älskar subway were yall aware. Medan vi åt pratade vi om varför så många skaffar barn unga/skaffar många barn/skaffar sladdbarn, vad man kan och inte kan göra när man fastnar i destruktiva spiraler, vikten i att tycka om sin partners vänner (eller åtminstone försöka in the slightest) och att livet är svårt men det är ok för vi ska ändå dö. "Filosoferna delux", som hon sa. Rubriken sa jag till henne vid ett flertal tillfällen när jag tyckte att hon borde skärpa sig. Vi förflyttade oss till espresso house för latte/varm choklad (note to self: Drick mer varm choklad!) och mer nostalgiskt prat. Vi gick igenom gamla gymnasieminnen och Elin lyckades med det oerhörda: Att påminna mig om något viktigt som jag hade glömt. Detta händer sällan i livet you guys. Det var jättefint att ha ordentlig quality time med henne, det har ju gått år sen sist! Så får det inte bli igen, bestämde vi.
 
Efter att ha mellanlandat hemma (och pratat med en st sjuk Plockahontas som svarade i telefon med att sjunga our father <3) åkte jag him för "storkoksmiddag" med pappa. Vi tittade på pointless och hade bra tider, och nu är jag hemma. Och trött som en tönt as usual så nu tänker jag sova medan jag fortfarande är glad. Det är nog bara saknad, allt det mörka. Det blir så färglöst efter ett tag. Jag behöver verkligen imorgon. Behöver.

K is for killing it

Idag och delvis igår har jättemånga bra saker hänt! Här ska jag nu lista dem i en jättelång (hoppas jag) lista:
-Jag har fikat med mina föräldrar som är jättebra och kommer hit med fika i mitt tentakaos.
-Jag har konstaterat att mamma är väldigt snäll. "Jag vill skriva tentan åt dig så att du klarar den, men...då blir den ju inte bra!"
-Jag har beslutat vilket mitt framtida yrke ska bli. Money and bitches rapper. "I just don't have any bitches yet. I'll work on that."
-Jag har fått ett jättefint mail från Shass om hur jag borde jobba med mina distansproblem. Bäst, är hon!
-Jag har fått tag på en trummis som, om allt går som jag vill, ska spela på min skiva! Woooohoooo!
-Jag har skrivit nästan hela min hemtenta och jag tror (tror) att jag har fått med saker som lärarna vill ha den här gången!
-Jag har börjat på fortsättningskursen i svenska och därför har jag en utbildning igen! Sysselsättning och inkomst, woho!
-Precis nu välte jag ut en cola-burk utan att spilla något alls. Like how is that even possible?
-Rubriken är från en låt jag hörde i en reklam. Hur ofta händer det, liksom?
 
Det var det som listan hade. Jag känner att livet är på väg åt mitt håll, faktiskt. Det blir en bra vecka. Det är ju liksom bara måndag idag så om det ska uppåt har det börjat högt. Logik på kvällsnivå, god natt.

Vindkraftverk is the shit!

Hej ni alla, jag är tillbaka!
Ibland känns det som om jag har varit borta i ett år och så har det bara gått några dagar. Men jag ska prata om i fredags, och då träffade jag först Sofia. Vi repade inför konserten nästa vecka, för då ska vi sjunga två (!) duetter. Det kommer bli så fint! Och hon är så bra och underverket är min favoritplats så ja. Även om jag mådde ganska dåligt gick det väldigt bra.
 
Jag kom hem, städade med mormor och mådde ännu sämre men försökte vara bra och prata om och lösa det. Vilket var svårt. Men! Sen fick jag besök av Elin och Olle! Jag har inte träffat Elin sen Sweden rock, så det var fint att se människan. Vi lagade mat, och med det menar jag att Elin mest lagade mat. Det blev väldigt gott och vi pratade om att hänga oss i vindkraftverk (rubriken sades av någon...det var nog Elin), foster på bord (jag har ingen aning om varför...de skulle ligga på nedervåning av soffbordet, så att säga?) och andra jätterimliga ämnen. Sen drack vi svartvinbärsvin (note to self: Drick det oftare) och körsbärsvin (note to self: Drick inte det) och pratade om mer djupa saker. Mycket cigarettrökning på balkongen (inte för mig obviously) och deeptalks om ex och idioter och allt möjligt. En av mina höjdpunkter var när de helt oprovocerat skulle beskriva Plockahontas och kom fram till 1) Lasse Kronér (Elin), 2) en vuxen version av Nalle pu (Olle) och 3) "inte alls som en gitarrist och inte som någon du skulle tycka om" (Elin). Det fina här är att allt detta är komplimanger. Andra personer jag tyckt om har Elin ju valt att beskriva med ord som "gråttmänniska", "hästkalkon" eller bara "Emma...nääeee!". So...he wins I guess. Det var en lövly kväll och jag tycker om att Elin är tillbaka i Skåne!
 
Igår...skulle jag tentaplugga. Så jag lyssnade på musik och diskade och somnade till en podcast vid 8. Och jag var inte ens bakis. Bara trött. Idag ska jag tentaplugga for real! Wooohooo!

Soon I'll be sixty years old

Inte jag, kanske. Men det är en catchy låt och igår firade vi pappa som blivit 51. Det bjöds på smörgåstårta, glass, vin och till och med äkta champagne. Den var...helt ok. Vi lärde oss (av mormor förstås) att man "inte ska krusa för karlarna" ("Jag vet inte riktigt vad det betyder?" /Stsyster) och pratade om gemensama bekanta från bland annat mårtenskolan, vad man lär sig på gymnasiet egentligen, att "gå med dunkar istället för stavar" och lite allt möjligt annat. Det var en trevlig kväll, som avslutades med att Christopher kom dit och körde mig (och Cia) hem. Han är bra for your information och det trots att han just nu snarkar orimligt mycket. Jag hoppas att det hörs in till grannen för det behöver han! Har jag glömt att blogga om honom? "The zombie cow", kallar jag honom, för han gör så creepy ljud. Så jag vill ge tillbaka ljud till honom. Ironiskt nog blev det helt tyst från sängen nu. Det är sånt här jag följer om morgnarna vad ska ni göra åt saken nä just det inget. Ok, nu blev jag sådär märkligt aggressiv mot er, så jag ska nog sluta blogga igen.

en mitt-i-veckan-lista

Ja, men, hej. Nu ska jag berätta om vad som har hänt i mitt liv. Det är det här:
-Jag har repat med Jane Bond och det gick jättebra! Vi spelade några "gamla klassiker" och konstaterade 1) att jag är awesome och 2) att jag är väldigt speedad när jag inte har pratat med någon på hela dagen.
-Jag och mamma har superhandlat och haft seriösa samtal om min tonårsdepression. Djupt osv.
-Jag har pratat med Christopher i tre timmar och haft något slags telefonmöte om textures på min skiva. Den kommer att bli creepy as fuck. Jag är nog för.
-Jag har varit hypokondriker och fått för mig att något är seriöst fysiskt fel med mig. Förlåt sweetie för att du fick vara i min crazy värld och bli orolig. <3
-Jag har varit arg för att de jävlarna har oljat in min port så att den inte gnisslar längre. I need that!
-Jag har ätit chokladbollar. Det är fan viktigt.
-Jag har fortfarande ingen utbildning. Great.
 
Det var nog det som har hänt de här två dagarna. Det var kanske inte så överdrivet spännande men det tycker jag är helt ok.

And a nice chicken in a plum tree

Ikväll har jag varit hos min syster och haft fosters-kväll. Det var jättelänge sen vi sågs, så det var efterlängtat! Hon hade bakat pizza ("man köper kit, Emma. Vet du ingenting?") och vi såg mycket the fosters. Och skrattade jättemycket. Vi skrattar väldigt mycket när vi ses. Till exempel åt hennes listmappar, orimliga drömmar om pannkakor och annat, våra avsnittsdiskussioner ("some people wait a lifetime for a favemome like this"...eh ja) och att vi är så roliga i allmänhet. Saker som "gråter" sades och det kändes rimligt. Följande två ordväxlingar hände också:
 
Jag: Jag vet, för jag kan allt.
Syster (helt oironiskt): Ja, Emma, du kan verkligen det!
Syster: Till nästa avsnitt har jag en överraskning!
 
Jag: Jaså, vad är det?
...det är det som är en överraskning, Emma. Att man inte vet. Det visade sig vara mormorchips...som stod på bordet hela tiden. Behändigt med blinda människor osv. Rubriken är från Gilmore guys, för vi är besatta av dem ok. Vi väntar med spänning på att kunna köpa deras t-shirts. No joke. Men nu måste jag sova, mina små människor. (Ja, mina. Jag har köpt er väldigt subtilt via bloggen ok.)

Olika sätt att säga "yeah"

Trots, eller kanske på grund av, förra inlägget blev det en jättefin helg ändå. Vi spelade in sju demos! Alla blev Amazing, till och med den som blev sämst (och som nu är min favorit)! Dessa innehöll storstadsvibbar, stämmor från oss båda, indiepopgitarrer (eller massa gitarrer i allmänhet), halva takter (förlåt) och mediantjävlar. Det sista vet jag inte vad det är, men et fanns tydligen i en låt. Som vi inte demoade men ändå. Vi tog bort en låt och då känner jag behovet av att skriva en ny. För jag kan ju inte ha ett jämnt antal låtar! Haaallååå! Rubriken var också ofta förekommande under helgen, då jag sa "yeah" på ett särskilt sätt. Det var inte med flit, men tydligen top Comedy. Sen fortsatte jag, inte heller med flit. Christopher förälskade sig i en av låtarna ("kan vi inte lyssna på den igen?" sas en del), stekte underbart kött till oss (jag äter för lite ordentligt kött) och var så söt att jag var tvungen att smsa honom när han sov för att meddela exakt hur söt han var. Ja jag vet jag är orimligt romantisk. Orimligt. Men så bra det här kommer bli! Både livet och skivan. Vi har pratat idag också och vi tänker verkligen helt samma. nästan jämt. Idag har jag också pratat med Linus om hur viktiga/starka känslor är. Mycket spännande. Livet över lag är mycket spännande. Förutom då att jag inte har någon utbildning än. Det är fan ett problem, men skit i det. För jag ska göra en Amazing skiva, har en Amazing människa i mitt liv, har flera såklart men ni fattar vad jag menar. Jag ska inte gräva djupare i det där, så jag ska nog sova istället. God natt.

Are we out of the woods yet?

jag vet inte hur man andas. Hur man slappnar av och låter saker vara. Jag vet inte. Det är ett problem. Jag får mer än någonsin och förstör allt. Jag vill inte förstöra allt. Vill vara problemfri och mjuk och low maintenance. Det kan jag inte. Det blir ett problem i sig. Hur rädd jag är för att du ska bli arg. Då blir jag ju värre. Jag vet inte hur jag sväljer känslan av distans och oro. Var är du, vad tänker du, är vi okay, vill du vara här, vad är det som händer? Ingenting, Emma. Iiiingentiiing händer. Jag hatar detta att jag blivit hon. att flyga undan vid minsta hårda tonfall och vilja gömma mig. Bli liten. Jag vet inte om det är hon eller om jag alltid varit så. Förstår inte hur alla inte är så här. Hur det kan finnas lugn.
 
Men det måste finnas ett sätt. Det här är för viktigt för att jag ska slå sönder det. jag älskar dig för mycket för att förlora dig. Det är min enda fasta punkt. Om jag lyckas fokusera på det, går det. Ibland kan jag det. Tacksamheten hjälper. Då kan jag andas en liten stund. Men just idag, just den här veckan...det är svårt och jag vet inte varför. Förlåt. Igen. Jag försöker. Vet bara inte riktigt hur man gör.

Det är alldeles för tidigt för att blogga eller finnas

And yet, here I am. Det blir så när man lägger sig svintidigt. Vi måste lösa det där idag, känner jag nu.
 
Igår åkte jag till Staffanstorp för att träffa Plockahontas familj, nu även inkluderande hans mamma och "tillhörande smålänning" (det är så vi säger nu ok). Det blev mycket mobbing från alla till alla och vi diskuterade mycket existentiella frågor. Christopher spelade en massa gitarr och både jag och hans mamma var lika kluvna till det (fint, men osocialt). Vi åt pizza och det blev tomat-diskussioner (who'd have thought). Sen åkte vi hem (efter att ha åkt runt halva skåne kändes det som) och tanken var att vi skulle jobba, men det slutade med samtal om jobbiga saker, gitarrspelande och läsning av mina tonårsdikter. Sen sov vi, och vissa av oss gör det än. Funderar på när det blir rimlig tid att vakna om man somnade innan 22. Snart, har jag en känsla av. Vi måste ju faktiskt jobba idag!

What happened to miss independent?

Så. De senaste dagarna har mina utbildningsplaner fallit i bitar. Förlagsutbildningen var alldeles för visuell och jag kanske kunde ha kämpat men jag gjorde inte det. Så nu väntar jag på att få se om jag kan gå engelska. Vi får se. Annars vet jag inte. Mår inte särskilt bra över lag heller. Men folk är bra. Mormor var här och fikade, mamma åt lunch och tröstade mig när allt kändes hopplöst och Christopher sov här idag och körde mig till tentan. Och jag klarade kanske nämnda tenta so there was that. Det är den femtonde januari idag. Independence day och så. Hahahaha. Självständig my ass. Vill ju bara krypa ihop i en liten ynklig boll och inte inte inte vara stark. Det ska jag vara ändå. Jag ska vara bra. Så. hejdå.

Jag uppskattar hönor

"Det låter mer som en bloggrubrik än något man faktiskt tycker", sa jag efter att ha sagt rubriken. Det hade ett sammanhang, men det hade ni varken förstått eller uppskattat.
 
Så här sitter jag i min sociolingvistik-kokong. Det är deppigt här, men jag får ibland prata med bra folk. Som igår, för då hade jag ett långt och fint samtal med bästa Agnes. Hon fick psykbryt över sitt mögliga matavfall ("droooown, you disgusting thing!" och vi hade en "adult diskussion". Det hade vi aldrig haft innan så det var mycket spännande. För Agnes förstååår mig. I nästan allt, hela tiden. Söta lilla sak. <3 idag hade jag också ett business-samtal med Christopher, som alltid gör mina dåliga dagar till fina dagar. Han behöver bara säga "hej" ungefär. Men han sa mycket mer, till exempel att jag ska skärpa mig och göra allt. Vilket är svårt ok. Jag har skickat olika läskiga mail (med negativa eller inga svar men ok) och ja, tentapluggat. Jättejättemycket. (inte tillräckligt mycket. Det kommer gå åt helvete men det är ok.) Nu ska jag sova, för det är den dygnsrytm jag skaffat mig, så god natt.

talking about a revolution sounds like a wisper

Idag vill jag egentligen bara gömma mig i ett hörn och gråta och bli kramad men ska ändå försöka berätta om saker.
 
I söndags hade jag skivplaneringsmöte med Plockahontas. Jag orkar inte bry mig om det här med namn längre han får heta vad fan som helst nu ok. Vi ventilerade låt-idéer vilket inkluderade att spela på skedar, kubansk produktion, tomtebloss och kampen mellan röster och stråkar. Samt hånglande, för det är den bästa skillnaden mellan den förra producenten och den här. En av de bästa, åtminstone.
 
Igår hade vi rapport-opponering och det gick bra för oss. Yay. Sen började mitt maniska tentaplugg. Lyckligtvis flydde jag efter fem timmar och åt middag med mina föräldrar, för att sen åka till malmö och repa med those other fuckers. Vi spelade igenom låtar och det gick bra (just nu känns det som om jag är ett musikaliskt wasteland men jag minns det som bra). Såklart slutade det med jammande om finlandsfärgor, dominans, badkar och en massa mer riktiga låtar. De är söta, mina musiker och bästa människor. Vi (nästan alla) slutade också såklart med efter repet-popcorn och vin, som nämnt i förra inlägget. Jag vill ha poäng för rödvinsdrickandet tack. Det var en mysig stund och jag har saknat mina vänner. Det gör jag alltid. <3
 
Så idag. Fy fan. Vaknade med ångest och värdelöshetskänslor som inte slutar. Jag hoppas att det är pms. Annars vet jag inte. Jag måste fortsätta plugga nu. Hur det nu ska gå till.

Det här handlar inte om David

Ikväll drack jag mitt första glas rödvin. Det var en fin känsla. Kanske för att jag växer ytterligare lite, kanske för det fina sällskapet eller kanske för att jag kunde andas för första gången på hela kvällen. "Allt för att andas", sjöng jag och gjorde inte det. Jag mådde inte dåligt egentligen. Inte alls. Vi var bara så väldigt långt ifrån varandra. Hundra mil och inte ens en meter. Jag ska inte vara så. Men så är jag det ändå. Det är inte självbestraffning. Det är rädsla. Det är inte mitt fel. Ingens fel men ändå.
 
Jag vill se dig somna och inte bli rädd för distansen det skapar. Vakna av att du vaknat och fortfarande vill vara här. Vill viska genom natten och berätta exakt allt utan att vara för mycket. Vill somna igen med din hand i mitt hår. Vill kanske allra mest kunna säga "inte ikväll. Bara håll om mig." Jag är inte där än. Det är nog farligare än vad jag inser och jag hade antagligen inte skrivit detta om det inte var för det där vinet. Men jag gör det ändå. Jag kan inte vara den jag ibland måste vara. Så mycket kyla och besvikelse finns fortfarande i minnet. Det-sätter-spår.
 
Hela dagen har folk sörgt någon de aldrig känt. Det får man. Som vanligt kände jag ingenting. Jag känner aldrig någonting när alla andra gör det. Istället tänker jag på sånt här. Jag sörger ingenting och då blir allt mycket ledsnare på något märkligt vis. Jag kanske förstår om typ 40 år när mina hjältar börjar gå ur tiden. Antagligen. Som det är nu blir det bara en del av min bild. En del av mitt vemod som är farligt nära något som är på riktigt. Men inte riktigt där. Bara nästan.

These girls born in the 90s are dangerous

Igår träffade jag min mamma, för vi hade inte träffats i år och det är ju kaos i systemet. Vi uträttade ärenden och hade catchup-fika på ramklints. Ramklints är fan the shit förresten. Vi pratade om hur man får och byter vänner och en massa annat. Mamma är mycket bra så ni vet.
 
Igår gjorde jag inte så mycket mer, förutom att prata med Onna. Vi pratade mycket om vad det är som pågår, eller snarare vem det är som pågår. Vi försötte belägga olika teser och fick nya tankar om gamla saker. Så kryptisk jag är! Ni älskar det. Sen dess har inte mycket hänt. Har gruppchattat med Saga och Rasmus om plugg och insett att jag och Rasmus alltid håller med varandra. Tydligen. Nu ska jag snaaart göra exciting grejer! Och just det, idag fyller Paris ett år! Wooo!

öppet brev till Emma Rävås

Hej Emma

Det är Emma. Obviously. Det är lite märkligt att skriva till sig själv, men nu känner jag att du behöver prata med någon som förstår. Jag vet att du undrar vad du ska göra, för många vill bara berätta vad du inte ska göra. Så jag tänkte ställa några frågor till dig. Frågorna handlar om det som folk i ditt liv kallar ”self harm”. Det som du är jättedålig på att märka, för det är ju bara sån du är (säger du själv). Nu ska jag därför ställa några frågor för att du ska känna igen det hos dig själv:

 

1.       När du ber om ursäkt, är det för att 1) infantilisera dig själv för att komma undan, 2) du är livrädd för vad någon ska göra mot dig om du inte gör det eller 3) för att du faktiskt själv tycker att du gjort fel? Om inte det sista, be inte om ursäkt.

2.       När du får en drastisk impuls (svepa en white russian, kyssa någon etc), varför får du den? Är det för att white russian smakar gott och att kyssa folk är nice, eller är det för att tvinga fram eller tillbaka känslor, bevisa ditt eget värde eller för att du tror att det förväntas av dig?

3.       När du får en destruktiv impuls (slå dig själv i ansiktet, andra former av fysisk självskadning, trycka ner dig själv etc), vad vill du vinna på den? Lindra det som gör ont eller bara få en reaktion från någon annan? (Du ska såklart inte göra det oavsett, men det är viktigt att veta varför.)

4.       När du är rädd för att någon du bryr dig om ska stöta bort dig, vem är det egentligen du ser? Drar du dina misstankar från hur personen agerat tidigare eller hur någon annan behandlat dig tidigare? Kan du i så fall bortse från det eller är känslan så påtaglig att du måste påminna dig om vem du faktiskt har att göra med?

5.       När du pratar engelska, varför gör du det? Bara för att du trivs med det eller är det för att skapa antingen distans eller närhet? Om distans, vad är det du försöker undvika? Om närhet, kan du försöka prata svenska för att öka din trygghet? När i så fall? När kan du verkligen inte göra det? (För då ska du inte göra det! Typ i sexuella sammanhang.)

 

Försök ha sinnesnärvaro nog att ställa de här frågorna till dig själv. Just nu måste det räcka. Du kan inte mirakulöst vakna upp och respektera dig själv. Det går inte. Men det får räcka så här. Tycker jag.


You knew I could not resist, I needed someone

Idag är en ganska viktig dag, faktiskt. Det var nemligen ett helt år sen jag för första gången pratade med han som senare kom att bli Plockahontas, och som nu tydligen inte är det längre. Vilket förhastat beslut, förresten, för han var tydligen inte ett så stort fan av namnbytet. Jag får se hur jag gör, helt enkelt. Hursomhelst har jag alltså haft kontakt med denna fantastiska person i ett helt år! Känns som alla år och samtidigt som ingen tid alls. I can not cope.
 
Han kom hur som helst hit igår, vilket var bra för jag hade inte sett en människa på två dagar eller något. Tyvärr hade jag jättemycket dåliga känslor som jag inte riktigt kunde förstå, vilket resulterade i otrygghet och distans. Vi somnade tidigt och efter att jag hade drömt mig till klarhet vaknade vi och hade nattsamtal i olika omgångar. Jag berättade om mina gamla fanfictions (och tyckte synd om alla som läst dem), han läste dikter för mig och allt blev väldigt fint igen. Jag kom fram till att jag ville resa tillbaka till mitt sextonåriga jag och berätta för henne att det faktiskt inte måste göra ont alls att vara kär. Det kan vara enbart fint. Det måste inte vara emomusik utan kan vara radiopop som låten i rubriken. Det kan vara glitter och leenden och trygghet. Livet, alltså. Nu ska jag...publicera ett lite deppigare inlägg, men ändå inte.

Vad är det som pågår?

Ingen vet, men det har blivit min standardfråga de senaste dagarna. Jag älskar hur uttryck bara händer och så får man bara leva med det. Men jag undrar på riktigt vad det är som pågår ungefär jämt.
 
Igår åkte jag till Staffanstorp (uppskatta detta, Linus) för att äta middag med christopher och delar av hans familj. (Det här namnbytet förvirrar mig.) Jag fick veta orimligt mycket om söta tomater (vad är en icke-söt tomat? Jag vet inte!) och vi avhandlade även hur man känner igen drogmissbrukare, värdetransporter och lite annat. Familjemänniskorna var bra folk och som sagt alltid spännande att hamna i nya sammanhang. Samt den här surrealistiska känslan av att inte vara undangömd. Att få finnas i någon annans värld. Det är fan fantastiskt.
 
När jag kom hem pratade jag med Hannah, vilket var ovanligt trevligt. Det blev att vi hade någon slags eurovision-quiz, där även Fredrik beordrades vara med. Det blev så att han ställde frågor till mig (och jag kunde typ allt? Va?) och jag ställde lite lättare frågor till Hannah (mest att hon skulle gissa olika årtal). Det urartade i något slags Hannah-quiz, där jag ställde frågor till henne om hennes liv. Hon kunde inte jättemycket, förvånande nog. Jag kunde orimligt mycket.
 
Idag har jag färdigställt grupparbetet med Saga och Rasmus. Det blev som vanligt språkdiskussioner och poesisnack och allt gick mycket bra. Vi har den bästa rapporten of all time. Så nu chillar jag med livet och inget vettigt händer. Än. God natt.

The death of Plockahontas

Linus: Tack för att jag fick komma och fira! Jag har nu ändrat i inlägget för att få med fler saker, dock inte "så mycket sämre". Det fanns inte så mycket att säga om det, märkte jag. Fint med jättelånga kommentarer och jag peppar låt snaaart! /Glaskvinnan <3
 
Rubriken makar faktiskt mer sense än man kan tro, och är föreslagen av Robert märkligt nog. För att förklara den, här är inläggets första mening: Igår när jag slutat blogga pratade jag med Christopher och vi bestämde spontant att han skulle komma hit.
 
Såg ni? Såååg ni? Ja, motherfuckers, nu är det 2016 och jag är tillräckligt säker för att inte behöva benämna honom som en Disneyprinsessa. Han ska få heta sitt riktiga namn här i bloggen. Jag kommer väl fortfarande säga Plockahontas ibland men under skrivandet av listan kände jag bara: Nej, nu är jag fan klar med det här. Så, så blir det. (Not that you guys give a shit.)
 
Så, för att återgå. Han kom hit och det blev en lång natt. Vi pratade om en massa superseriösa saker så som antisociala människor, minnen jag kämpar med, människor utan respekt, psykiska självskadebeteenden...ja ni förstår grejen. Men det var väldigt fint och han är väldigt bra. Om ni missat det.
 
Idag stapplade vi upp, basically. Jag gick till Viva och åt lunch med pappa, vilket var mycket trevligt. han berättade om en jättemärklig tvserie han sett och jag chockades av musikblandningen de hade. Gleelåtar och Nelly Furtado och jag vet inte allt. Personalen chockades mest av att de hade kunder. Vi åkte och handlade med Syster som köpte upp hela affären kändes det som och nu är jag hemma. Tar en Melissa Horn och cola-paus innan kvällen börjar. Hejdå med er.

Du gamla, du kalla, du jävla land

Agnes: Glömde svara på din kommentar. Det funkar...nästan i melodin.
(Inlägget är redigerat, fortsätt läsa efter godnattet!) 
 
Nu har jag varit i Småland. Det var fan för länge sen jag var där! Känns som om jag är i en 2013/tidigt 2014-bubbla nu. På tåget mot Nässjö spelades dessutom Angels med the xx i mina hörlurar, så det kändes som en helt annan tid. Märklig tid var det.
 
Jag var där av en anledning, och det var för att fira en st Linus. Först firade han med släkten (jag ville ha en skylt där det stod "not his girlfriend!" i pannan) och det var mycket trevligt. God mat och fika, samtal om Ullared och kassetter och blekinge tekniska högskola och en massa annat. Alltid spännande med nya släkter och sammanhang.
 
Vi hade sen en liten "förfest" innehållande äcklig apelsindryck och märkliga samtal. Bland annat spårade vi ur kring en grannfejd vi skapade, vilken innehöll en brevbärare, en Gunilla med en något suspekt tidning och en version av min låt "någon annans film". För det är sånt som känns oerhört rimligt när vi umgås. Jag vet inte ok. Vi förflyttade oss in till stan och o'learys, där allt blev både trevligare och ännu märkligare. Vi åt fancy hamburgare och fascinerades över mina vinglas. Först fick jag ett enormt glas och sen ett pyttelitet glas. De var ungefär lika fyllda, kanske inte riktigt men det var bliksom inte en rimlig skillnad. Senare fick jag något slags konjak-glas till vinet. Vad fan är det som pågår ens? Linus vän Jonathan anslöt sig och det blev mycket skratt, märkliga samtal, smakande av varandras drinkar och bra stämning. Florence spelades vid ett tillfälle och jag sjöng kings of leon i stämmor med nämnda Jonathan. Jag beställde senare "cola med valfri sprit!" (nåt jag på riktigt velat göra jättemånga gånger vilket kanske säger en del om mig) och jag och Linus lärde varandra hur man kramas. Jag ville kramas åt vänster och han åt höger, men vi var emot mittenkramar. Det blir för konstigt. På tal om för konstigt, så lät det ungefär så här:
-Han lever inte.
-Nej men vem gör det?
-Inte så många.
 
"I mig finns jävligt mycket alkohol, men ingen herre, bitch!"
 
"Din axel är så bra. Som...livets hoppborg!"
 
Vi åkte hem och innan vi sov pratade vi om ganska seriösa saker. Linus förklarade bland annat vad en dubbel kontrapropositionsvotering var, vilket var väldigt förvånande i sig. Sen sov vi, och nästa dag började väldigt sent även fast vi vaknade i tid. På själva dagen sjöng vi en del, bland annat en duettversion av nedslag (blir alltid fint) och en drog-version av Bjurö klubb. För hur förklarar man annars att ha sett en fakking blåval?
 
Vi påbörjade min hemresa med att köpa plopp på "go banana", vars namn varit ett stående skämt under dygnet. Liksom...vem kom på det, vem godkände det, vem gillade det? Ingen vet! Glädjen över detta blev dock kortvarig, då mitt tåg från Jönköping var 50 min sent. Great. Linus var bäst och följde med mig till Nässjö ändå, och vi hade ett plopp- och colaparty på tåget. Väl i Nässjö fick jag vänta ytterligare en halvtimme (hade ju missat mitt egentliga tåg så fick vänta på nästa) och då sjöng Linus rubriken. Det var konst, ansåg jag. Konst var också att äntligen få åka hem, på ett tåg som dock slutade ropa ut stationer efter Alvesta. Just på tåg ska man väl ändå kunna lita på utropen kan man tycka? Nej, tydligen inte. Fakking hell. Men nu är jag hemma och är så trött att jag skulle se dubbelt eller något om jag såg alls. kanske börjar höra dubbelt snart. Det vore...jävligt freaky. Så jag ska nog försöka att undvika det. God natt små människor.
 
PS. Jag har glömt jättemånga saker! Till exempel dessa:
-På tågresan dit blev jag någon slags Småland-facit som berättade i vilken ordning stationerna var och vilka spår och allt för en skånsk familj. Märkligt.
-Linus kallade mig konsekvent "bitch" av exakt ingen rimlig anledning. Weird stuff.
-På vägen hem träffade vi en extremt bortskämd unge som konstant klagade på att de inte bara bestälde en taxi. Ville på riktigt slå fanskapet. (De kan ha bestält en taxi till slut...)
-På tåget till Nässjö pratade tågvärden om att vi som skulle byta skulle "ge oss till känna!" kändes som någon slags mord-drama men ok.
 
Så. Klar nu hejdå.

i wish that I could be like the cool kids

...no I don't. Men ja det var en referens som jag tyckte var orimligt rolig så det fick vara så.
 
Idag var jag i Eslöv, för jag är tydligen i sjukt classy städer nu för tiden ja. Jag skulle träffa en hemvändande Isa, men också en Olle, en Vera och andra folk. Vi bowlade, för sånt gör man tydligen...jag trodde vi hade slutat med sånt kollektivt i samhället men det hade vi uppenbarligen inte. Vårt ban-gäng (som i alla jag namngav ovan men inga andra random folk) var mycket peppiga, fast ganska dåliga. Att "göra en Vera( (=inte träffa några alls) blev en stående grej (funny because they're still standing...nevermind) och alla släpade omkring med mig lite som man gör. Vi åkte till en pizzeria (under en intensiv diskussion om vilka könsorgan som var minst motbjudande...sammanhangen jag hamnar i alltså va) och åt mat vilket jag veeerkligen behövde. Sen jag kom hem har jag pratat i telefon, äntligen röjt upp i kriget som var mitt kök och inte packat än. Samt haft mycket plugg-ångest. Standard.
 
Men i förra inlägget glömde jag prata om yxskaftet! Robert gav mig ett bootleg från den Florence-konsert jag såg (bästa ju <3) och därför blev det att vi pratade om yxskaft. Vera blev för övrigt helt chockad över min Florence-tröja idag. Men hallå Florence är viktig!
 
En deppig sak med vintern är ju att jag blir så kall om kvällarna att jag knappt kan blogga. Så om jag är osammanhängande vet ni varför. God natt.

Han försöker så gott han kan...men det är inte så jävla gott

Hej folk!
Igår fortsatte med att jag och Olle åkte till Osby. Jag mötte honom med orden "fy fan i jävla helvetes fanskap vad kallt!" Det var befogat, ansåg jag. Han påmindes bara om hur mycket han älskar mig. Hans ord, inte mina. ;)
 
Efter att ha sett världens sötaste amerikanska barn (jag ville genast adoptera henne men pappan hade nog varit emot) kom vi fram till Robert och Annoushka. Männen i sällskapet tog tag i matlagningen medans jag och annoushka mest undrade vad som pågick. Maten blev dock väldigt bra och bestod av ryggbiff, galler-potatis (ny upplevelse för mig), sås och tomater. De där tomaterna var viktiga och mycket omtalade (men överskattade). Vi fick dessutom efterrätt, för det är klart vi fick det, och även denna var mycket god. "Ät hallon och håll käften!" var en alternativ rubrik. Vi pratade om olika gruppbesökstrauman och faktumet att Robert lämnade kvar en fiskpinne i paketet när han lagade såna häromdagen. Vad skulle han ha den enda fiskpinnen till? Ingen vet.
 
Resten av kvällen lyssnade vi på en massa märklig musik. Annoushka gjorde ljudilustrationer av sångarnas skrikande, jag var kategorisk och konfrontativ som vanligt och allt var mycket trevligt. "Det här vet jag ju vad det är! Vad är det för nåt?" Var mitt mest rimliga citat. Över lag var det en mycket trevlig kväll och jag tycker verkligen att 2016 har inletts flawlessly! Rubriken handlar förresten inte om någon i sällskapet, utan sades av mig om någon helt annan. Jag står inte helt för den.

Always look on the rabbit side of life

Finns det något bättre sätt att inleda det riktiga 2016 än att träffa Agnes? Trodde inte det heller. Så det gjorde jag...äntligen! Det var sviiiiiinkallt, men vi höll modet uppe genom att titta i olika affärer. "I hate perfumes." "Yes, but you love me!" sant, Agnes. Mycket sant. Rubriken syftar på en kanin-hatt, och hon trodde inte att jag skulle komma ihåg det. Men det gjorde jag!
 
Såklart åt vi crepes (vi stod och valde mellan våra två favoritställen jättelänge, men sen blev det crepes ändå) och pratade mycket om att byta stad och bli mognare. Hon skällde ut mig för olika livsval jag gjort (what else is new) och allt var bra och Agnesigt. Jag lägger till årsföresatsen att åka till uppsala och träffa henne i vår. Det är fan viktigt! Vi försökte gå omkring mer, men frös ihjäl så vi åkte hem istället. Nu är jag här och ska åka igen om tio minuter. 2016, jag gillar dig. You show potencial.

Föresatser för 2016

Jag tänkte för en gångs skull inte vara jättesen med de här. Förra årets var ju bara musikaliska, men i år tänkte jag ha några allmänna. Det blir kul för ingen.
 
Så, i år ska jag:
-Umgås med tjejer mer. Det är väldigt mycket icke-tjejer i mitt liv just nu. And I love them, but...yeah. Jag saknar tjejkompistimes. Så det ska jag göra.
-Dansa mer. Gjorde det en del i början av 2015 men sen stannade det upp.
-Göra saker jag måste. Typ diska och plugga. Tycker det är så fakking svårt.
-Göra det bästa albumet någonsin!
-Inte göra saker bara för att jag kan. Jag testade en massa saker 2015 som jag kanske inte ska fortsätta med.
-Få lite mer kontroll på mina språkbyten i olika situationer.
-Viktigast av allt: Låta mina känslor få finnas, goddammit. Speciellt de bra.

You're all part of the sixteens

2016, alltså. Det var som fan. Och jag lyckades inte blogga på nyårsdagen för midnatt hände. Det är i och för sig nästan bra, för då är året liksom på väg åt rätt håll. Med en midnattsbloggning, menar jag.
 
Igår (...well) var det ju alltså nyår. Jag firade hos Karl med några av hans vänner (däribland Jeanette och Marie <3). Folk pratade om sydamerika, Adele och sina högstadie-musiksmaker och sen blev vi alla överlistade av en anka (Karl-språk för att vi åt anka). Karl höll ett märkligt tal (för allt han gör är ganska märkligt), som innehöll meningen "Det bästa med det här sällskapet är att ingen lyssnar på någon annan." True that. Under middagen pratade jag med Jenny (som jag inte träffat innan men som jag hört mycket om) om att tycka synd om sig själv, att hon är "tuff i de blindas värld" och annat. Hon gjorde sig själv (omedvetet) populär genom att mata mig med kroketter och fläta mitt hår. Det är det som krävs, så ni vet. Kan ha sagt "2016 ska jag sluta med gitarrister och börja med flickor med kroketter!" Har eventuellt aldrig stått för någonting mindre än just det. Visor sjöngs, samtal fortsatte och jag hade en trevlig tid.
 
Vi gick såklart ut och tittade på raketer och hade ett klassiskt tolvslag. Efter det var det intensiv musiklyssning som gällde och till och med jag föreslog en låt. Jag hann dricka bayleys eller något liknande (Karl såg att jag inte var på mitt bästa humör och bad mig därför hjälpa till att hälla upp den, eller snarare ta fram glas...av någon anledning är det väldigt fint), prata med Karls bror om existens och ha bra tider. Sen åkte jag hem. Och idag...meh. Det var ingen bra dag alls. Och då var jag inte ens bakis, utan bara ledsen och otrygg och kall. Men imorgon (idag) blir myyyycket bättre! Så hejdå och gott nytt år igen!

2015: Jag har...

firat nyår i Miami :)

lagat nyårsmiddag i vår lägenhet (som i att pappa gjorde det)

tillsammans med syster resiterat majas alfabet som en del i ett samtal

hört mamma sjunga "happy birthday cake to you"

sett fyrverkerier på stranden

ätit fabulös middag på shake schack

velat döpa om min blogg till "en matmissbrukares dagbok"

köpt klänningar och skivor på ett mall

konstaterat att Charlotte är ett amerikanskt Nässjö

sovit på ett flygplatsgolv när vi missade vårt plan

lärt mig att mamma är upprörd när hon tappar kassen med vatten

åkt till Baltimore helt oprovocerat

sjungit "hellooo…dolly" med syster

hört om hennes starbucks-grön-luktande mackor

fått veta att hon är ett spöke…på tal om inget alls

till slut lyckats ta oss hem från usa

fikat med Agnes för att inleda lund-året

fått kaka vald åt mig av en kassaperson

också fått choklad av densamma

undrat över åldersfixeringen på gitarrister hos folk

släppt min första singel, "paris"!

insett att det låter som om jag sjunger om kokain i den

sett my imortal web series <3

pratat om blomman Tony med Marie <3

druckit champagne för att fira Paris

gått på karaokebar med Marie, karl och Fredrik

fascinerats över Fredriks stickande

skrivit om I will Survive med Marie

upptäckt att Canye West botar hicka

tyckt att "turn on voiceover, sa hon uppfordrande" var värt att anteckna…

ätit scones och lyssnat på dire straights med marie

träffat den berömda, mytomspunna och motherfucking legendariska Christopher a.k.a plockahontas!

gått igenom fyra dialekter på vårt första releaserep

haft ett nedslag-moment med honom och Marie på sagda rep

ätit efter rep-popcorn och sjungit sexy back med Marie

skrivit uppsats med Linnea

ändrat alla meningar, även de fina

firat kursslutet med retorik-klassisarna

pratat om glödlampor och knark på ariman…

besökt ett fancy studentsällskaps privata loge

där druckit billiga drinkar och varit drottningen av ett musikquiz

sett Sveriges mästerkock för att Micha är med

givit alla deltagare nya namn

sjungit "mush, mush, mush, woooo" med familjen när vi såg det

satt upp en massa musikaliska mål för 2015 (och uppnått en del av dem)

gjort mitt första inköp på systemet (sex lådor vin…)

döpt om Christopher till Plockahontas ("för alltid och evigt")

spelat så högt på release-rep att grannar knackade i väggar

spelat "färger i en vind" på detta rep (därav namnbytet)

ätit popcorn och druckit emma-vin med Marie på en kvart

översatt our father till skånska

börjat ta lektioner hos Sofia!

fått höra att jag pratar fint i taxin

hört historien om vegan-dejten (som är fucking hilarious)

åkt taxi med en konfrontativ och underbar liten flicka

ätit på grand för att fira pappas fölsedag

lärt mig att Krakov och Uruguay är likvärdiga enligt syster

sett syster köra om fiktiva bilar…

hört systers försök att bli dj

åkt till Robert för makaroner och metal-kväll

spekulerat i konflikter mellan band och sångerskor

skrattat åt radiosport-scenarion

uppsatsfikat med Linnea

ätit en fancy kaka och druckit varm choklad (inte jättebra kombo)

haft 50-årsfest för pappa vilket var awesome!

gjort ett fenomenalt quiz till detta

pratat med Malin om djupa grejer

sjungit falska toner under alla snapsvisor med Benjamin

också med Benjamin bestämt mig för att skapa en podcast

dansat och sjungit kickstart med flera med pappa

allsångssjungit Paris med alla gäster (under mycket alkoholpåverkan)

avslutat kvällen med att stå i ring och sjunga Billy

konstaterat att jag mår bra nu för tiden

äntligen fått godkänt på min retorik-uppsats!

fått mina fysiska vitvinspoesi-skivor!

ätit barista-lunch med Agnes

där konstaterat att jag har en macka och en skiva

impulsköpt en lila halsduk

upptäckt hur rolig josefinito show var

umgåtts med farmor

släppt min första ep, "vitvinspoesi"!

Haft releasefest för denna :) :)

bland annat gästats av Onna och Linus på denna fest <3

sålt och signerat skivor

blivit kallad "östra torns nina simone" av Niklas

pratat mycket med Hugo på festen

när folk gått umgåtts med Onna, Linus, Annoushka och Robert

tillsammans med Onna gått igenom våra äldsta hits

pratat om saker som inte finns med Onna och Linus

gjort telefonlistan med Onna

haft den fullkomliga matupplevelsen sämlor, cola, vin och chips

läst om ögon som tomma burkar i Onnas blogg

bestämt att hon ska hitta sin kärlek den 27 augusti

diskuterat Onnas ultimata subwaymacka

erkänt min crush på todd in the shadows

bakat chokladbollar med pappa

sett laleh-dokumentären

vaknat av att jag skulle signera en skiva

gått på en snöig Agneswalk

nattsamtalat med Linus och Karl samma natt om vad som helst utom allt

tyckt att en klubb borde heta deciliter så det blev mer alkohol

givit Karl rådet att slå någon i ansiktet…vilket han gjorde

firat semikolonets dag

deltagit i ett poetry slam!

konstaterat att jag aldrig ska göra om det

åkt till Stockholm och Hanna!

druckit Emma Carolina-vin

pratat väldigt mycket om "bangande"

med Hanna vetat vem som bryr sig om bönder (Annie Lööf och Johannes)

utropat att en grabb kan vara homoerotisk med en vägg

märkt att Hanna är det ultimata chipsätarsällskapet

fått många "hur känner du kring…"-frågor av Hanna

ätit pudding och druckit punsch för det måste man

fått Hanna att skapa en twitter

varit team hanky forever

skrivit en tragedi

hälsats med "min favoritemma!" av Plockahontas

fått många hälsningsrutiner av honom ("mellandagsrea" <3)

gjort en salsa-version av "inte alls en siffra" med plockahontas och Marie

skrivit låten om jeans med Marie och Plockahontas

haft en jättekort "girls night" med Marie

buffy-musikalat med Karl

bildat euphoria-gruppen! <3

invigt denna på tomboy såklart

haft dans-moments med Plockahontas till bland annat total eclipse of the heart (and I didn't see it coming…yeeeah…)

high-fiveat stans snyggaste flata enligt Plockahontas

chockat honom med att jag inte var lesbisk

faktiskt hört Euphoria på klubben och dansat med hela gruppen <3

älskat att Karl beställde taxi till "euphoria group"

efterfestat hos Marie

sjungit "det handlar om en bas" med Marie jättemycket <3

hört om hannas borttappade hår (en annan Hanna ok)

somnat efter en fin sista-replik (courtesy of Plockahontas)

sett melodifestivalen live med us-folk

av Annoushka hört om roligare sammanhang än us (där man kan dricka vin)

fått goodiebags vilket tydligen var viktigt

tillsammans med Linus älskat "dj lax" (åtminstone namnet)

betygsatt med Linus som brukligt

ropat "hey!" med Annoushka och Robert när det passade

skrattat åt Linus kommentar om ankor (som jag har glömt nu)

pratat om chill-perioder med Onna

haft mitt sista us syd-styrelsesammanträde!

sagt "mission ackomplished" vilket tydligen har en dubbelbetydelse?

plötsligt fått ett eget rum på kansliet

blivit traumatiserad på ett spa

ätit jättegod middag i Växjö (det saknar jag)

tillsammans med Robert sagt ett awesome citat (vet inte vem som sa det för jag hade glömt det tills nu)

haft ett av många bra Jane Bond-rep

hört att Jesper var beredd att dö för någons rätt att köpa plastfigurer…

haft många fördomar om linssoppa

tydligen haft en diskussion med syster om hur många Annelie vi kände (alltså chocken när jag läste detta nu…what the everliving fuck Emma)

älskat albatraos-låten

växjöat med mormor

undrat om det finns kor på spåret (mormor gjorde det åtminstone)

övat stämmor med Sofia och inte failat

också sjungit joni mitchell med Sofia

blivit intervjuad till tv bara sådär

repat med those other fuckers

hört en gospel om mitt vatten framföras av Marie och Plockahontas

4 chords-jammat med those other fuckers (och bidragit med en låt)

upptäckt en random rulltårta (som man gör?)

haft mini-bandhelg med Jane Bond

välkomnat Carin i bandet och insett hur awesome hon är

börjat skriva en låt med ordet "mögpuckat" i

spelat på underverket :)

pratat väldigt mycket om birk och 21 problems

råkat säga att artister inte är människor på scen

efter-spelning-skrattat som idioter

sett the bandettes och bara…woah

spelat trummor (lite) i Jane Bond

köpt glass för att fira hur bra allt gick

gjort "a taste of Emma Carolina"-videon

med mamma sagt att det får finnas gränser för trams (många gånger)

av pappa hört att man inte kan vara i Umeå

ätit crepes med Agnes

tyckt att folk skulle få en belöning för att de jobbade…

ätit en matlåda endast innehållande pasta

på allvar börjat analysera folks färger (min största obsession)

undrat om det finns svarta människor…what

ätit mackor på ett hipster-ställe med Agnes

gått på möte med Linus i Hässleholm

hittat ett awesome matställe där

skrattat åt deras långa meny-texter

öppnat ett sammanträde i en rulltrappa (det var ju inte jag men ändå)

utgångat med Euphoriagruppen igen

pratat om olika artister med Plockahontas och Karl

dansat helt orimligt mycket

blivit överlycklig när pass this on spelades

träffat Linnea mitt i allt

körsång-efterfestat för första gången

undrat om Marie växte upp i en kyrka (det var Plockahontas som undrade)

sagt "plockahontas is a chick" (hahahaha)

velat ge pappa ett altare för att han gav mig olympiamat

sett melodifestivalfinalen med Robert (och varit halvdöd när jag kom dit)

pratat med honom om väldigt små världar

tagit ut min ilska på finalisterna

ropat "this just got personal!" till Erik Saade

undrat varför de sämsta inte blivit utröstade redan vid snabbgenomgången

analyserat Katarina Everlövs åsikter

uppskattat Roberts kortfattade sanningar

försökt säga "sista systerfågeln" och failat

spelat Paramore med Jane Bond

varit med på tv

lunchat med Linnea

skrivit en låt om en bildlektion med Sofias andra elever (barn)

drömt märkliga grejer om Annoushka

åkt till Småland och träffat Alexzandra

fått veta att hon heter "de"…

ätit pizza med henne och hennes roomies

sagt saker som vore taskiga om jag såg

av Alexzandra lärt mig att jag måste prioritera pizza

ätit dumle och sett män som hatar kvinnor med Alexzandra + roomies

valt film för att jag inte såg dem

insett att filmen hade en handling och att jag måste ha hånglat hela tiden sist jag såg den

gått på us syds årsmöte

avslutat mitt styrelseuppdrag!

uppskattat samuel som ordförande

Träffat Elin vilket är viktigt

fikat med Samuel och Josefin i väntan på tåg

pratat om filmen "the perks of being from höglandet" med Samuel

efter tre år skrivit klart låten "konstgjord andning"!

sett thåström med mamma och Cia

älskat hans trummis

också älskat nere på maskinisten i en unik version

hört att syster känner igen sin egen röst (på småländska)

skrivit "glasslåten" och därmed verkligen kommit igång med låtskrivaråret!

skrivit och spelat "highway one" med Jane Bond

förstått att en låt kan handla om begravningar eller potatis, enligt syster

upplevt white russian night

konstaterat att Plockahontas är fantastisk för att han köpte milkshakes till alla (jag är inte svårköpt uppenbarligen)

märkt vilken bra planör Marie är samt att det är ett ord enligt henne

beklagat att jag har ett band bestående av musiker

druckit ungersk champagne för att fira min frihet

undrat varför jag älskar white russian när det är gjort av saker jag hatar

gjort olika märkliga mashups helt på egen hand

legat på Maries golv och tyckt det var rimligt

introducerat plockahontas för Demon (fast det mindes han ändå inte sen)

haft ett dontcha-moment med marie

sagt "you get your point"

gråtit mig själv till sömns vilket faktiskt är en bra sak

sagt "lägg ett lock på glänt" med mamma (med amerikansk brytning)

försökt göra egna punchpraliner med mamma

varit hos mormor och pratat om böcker om ägg

älskat casualties of cool

skrivit om helt nya saker i bloggen

tagit avstånd från aprilskämt

påskbrunchat med familjen

haft äggjakt med syster

sett henne gå runt och säga "döden, döden, döden" i trädgården

trott att en ledtråd handlade om björnar

fått reda på att Plockahontas läser bloggen när han smsade "det borde varit björnar" till mig

hört Hannahs fina citat: "I don't wanna be the world to anyone, I just wanna hang out"

firat påsk hos mormor med lax och jordgubbschampagne

hängt med euphoriagruppen samt italienare och smålänningar

pratat mycket engelska med nämnda italienare

sjungit mina låtar akapella i en busskur

sjungit i telefonkiosker <3

upplevt när en hundvalp dök upp precis när Karl sjöng om det

skrivit en lång vinsång hos Marie

sjungit om att någon alltid ska bita i damm

chockats över Maries häxblandning (vin, kaffe, påskmust och palinka)

såklart sjungit en sång om huruvida jag skulle smaka den

pratat om Kattis…

lyssnat på "kaffehonung-musik" med Marie

gjort fantastiska upplägg till skämt som inte finns (men jag skrattade nu ändå)

haft påskmiddag med Annoushka och Robert på restaurang rävås på rektorsvägen

med dem pratat om tidpunkter, märkliga namn med mera

skrivit om Paris med Annoushka

insett att "bortom all räddning"s initialer är bar

varit i en annan dag än min dator

bytt mellan mina sångröster och älskat det

sett into the woods och älskat prinsduetten

sjungit en otrohetsblues med Sofia

agerat synth och cigarrlådegitarr med min röst

hört en låt om mina bloggrubriker (what)

fått förslag om livet från Linus och Agnes

varit hos farmor med familj + Benjamin

ätit på spånsta vilket är viktigt

pratat om "Lasse på supporten" vad nu det är

av Benjamin hört att svenska är det nya esperanto

diskuterat en lila dammvippa och en bok om siffror med Benjamin

chillat mycket i Dalum

druckit cola och vin för att jag var så cool…

undrat om det är fyra ägg i gaggig

skrivit ett jättevackert inlägg efter att ha blivit berörd av en scen ur en serie

gungat och framtidspratat med Agnes

inte alltid vetat var Onna var, men tagit reda på det ;)

rangordnat four blinds låtar med Onna

blivit lycklig i själen av lax

vaknat av att Syster undrade om jag var en alien

fikat med Olle och Linus

undrat vad Linus gjorde där egentligen ;)

pratat om flygande dvärjar (va?)

fått höra att Lund var en regnig stad i ett mjölnigt småland

fått höra att det är omöjligt att inte älska mig för jag är så cool (tack Olle <3)

bokplanerarfikat med Agnes

umgåtts själv med Marie för det var på tiden

sagt att vi skulle umgås nyktra, för att sen dricka vin ändå

med henne konstaterat att mandelmusslor är mycket bättre än sex

haft en lång rant om varför Lisa Nilsson borde heta "the braselet bitch"

suttit på golvet med Marie och lyssnat på Esse-Hasse (haha)

ätit på korvhuset med pappa och lyssnat på samtal

skrivit låten "du vet han frankenstein" till slut!

haft ett språkbyte i den :)

sett ett random gig med Karl i Malmö

varit "female volunteer" och blivit serenaderad på scen

suttit på kajen och sjungit folkmusik med Karl

sett ovanligt mycket vackra människor

umgåtts med hans höga kompisar och spelat katy perry

blivit tittad på

hört av Sweetie

varit i Dalby med karl och Pamela

suttit på trappor och pratat om konstarter och finlandsfärgor

hört Pamela sjunga och haft ett moment

besökt en massa folkmusiker med dessa människor

njutit av alla fioler (och violinister…) där

ätit väldigt mycket marängsviss

tagit upp allt själv trots att jag var bland folk (blindstolthet är så sorgligt men ja)

sett en man spela träskofiol och berätta historier

upptäckt att Sverige har haft en prins som hette Lennart

åkt vilse i Lund

läst en fantastisk artikel om emotional abuse som lärde mig en massa om mig själv

varit på grillkväll hos Marie

spelat ett märkligt förädar-spel

sagt att sanningen är neråt

sjungit i detta spel…

fått mitt hår flätat av Marie

pratat med Onna om omvälvande händelser i våra liv

fått höra att jag "brukar vara typ smart"

handlat bröd och fisk och basically varit Jesus

läst och älskat the shoebox project

pratat med Hannah om hur lampor ser ut

blivit glad för att solen kom

fått höra att jag och Florence skulle bli en perfekt match

ätit apelsinchokladglass för att det var enklare än människor

ätit den godaste chokladkakan någonsin

gråtit på ett caffé

blivit förstådd av Agnes

varit på riktigt

blivit lugnad av koltrastar

respekterat mig själv en hel kväll (åtminstone försökt)

spelat med Jane Bond på rocknrollklubben!

skrattat åt "vad hände med musiken, Mats?" av någon anledning

taggat med en acapella-version av call me backstage

älskat instrumentalisternas opera-solo

älskat versionen av rainbow vi körde (jag saknar den lite)

förklarat för Carin att fåglar flyger

dansat ovanligt mycket på scen

kanske slängt omkring med håret…

nästan ramlat på grund av klackar

umgåtts med Plockahontas, marie och Robert efter spelningen

sett bandettes igen och älskat allt de gjorde

sett min familj och mina vänner komma överens

skrivit ett inlägg om simning fast jag inte skulle det

skrivit ett argt blindinlägg

bakat kladdkaka med pappa

ätit en köttbit med händerna och känt mig urmänsklig

firat valborg med fina människor

varit jätteöverpeppad med Marie

berättat saker som gjorde att hon hoppade upp och ner…

suttit på en filt och pratat med Marie, Plockahontas och Pamela

varit "feisty" tydligen

tittat på elden med Plockahontas

blivit utslängd ur ett tält

konsekvent refererat till Karls kompis som "drunk boy" (fast jag var lika full som han)

blivit hemkörd av Plockahontas för första gången

lyssnat på Paris i bilen och sjungit med alla

åkt till stockholm för att fira Onna!

gått på hennes pyamasfest <3

ätit paj och kladdkaka två dagar i rad (kan ha varit tre?)

bondat med Rakel om en massa saker

hört hennes reflektioner om att ha och vara barn

haft nya samtal och kommit fram till att det är de bästa samtalen

ätit pannkaksfrukost med stockholmsfolket

pratat med Onna och Ronnie om husbilar

sagt att allt fan blir enklare med en flaska vin här i livet

hört Onna läsa högt ur mio min mio <3

älskat att jag kan vara tyst med henne

besökt Onnas, Saras och Jennifers sagostund

där ätit en jättegod tårta

blivit handlöst motherfucking förälskad…på ett bra sätt!

skrivit låten "allt jag inte sa"!

pratat om vad som krävs för att ett förhållande inte ska fungera med Karl

skrivit låten "någon annans film"!

av mamma fått höra att man kunde spela den på en begravning…

lyssnat på marina and the diamonds med mamma

spelat på beer ditch :)

där sett Jenny Nilsson one woman orchestra

pratat med Pamela om storasystrars dömande

fått milkshake av Plockahontas efter giget

haft många deeptalk-bilresor med honom (på svenska på den tiden alltså va hur)

ätit middag med Olle (laxpasta!)

haft tur med personal

letat efter den perfekta efterrätten i halva Lund

diskuterat rymmande parkbänkar med Olle

ätit glass på en sådan med honom (inte en rymmande bänk men ja)

sagt att det inte kan vara lätt att vara en servett (utan att märka att det rimmade)

lyssnat på flöjter med Agnes

haft lax och fjortisvin-kväll med Marie

kört telefonlistan med henne <3

haft harmonisk frukost med Marie mitt på dagen

haft väldigt påtagliga instinkter och viktiga känslor

blivit besökt av Robert

pratat med honom om olika typer av synestesi

också pratat om vilka av mina uttryck som kan bli albumtitlar

varit på Moriskan med Marie, plockahontas och hans vänner

dansat med dem till live-hiphop

skrattat åt Plockahontas axent-byten

haft en death cab for cutie och pommes-hemresa med honom (bästa)

varit fakking modig

kollat på lägenheter

älskat många av dem (särskilt de med Annika-posters)

fått livsråd av Onna

ramklints-fikat med Agnes

haft "story time" med henne, med club sequenses och allt

hört att hon är mer kyckling än man…

sett henne inse yolo, kan man säga

provat miljontals parfymer med Agnes

fått oortodoxa råd av henne

pratat om språkbruksanpassare, hångel och låt-arr med Onna

haft avslutningskonsert med Sofia och hennes elever

skrattat åt hamster-bluesen

blivit berörd av en introvert trettonårings sjungande

sjungit vår bildlektionslåt

haft ett soloparti i den för att varför inte

varit "stämmisar" med Vanja

varit på spa med min familj

fått skalpmassage och grejer

druckit afternoon tea och älskat choklad-donuts

sett mammas och systers märkliga bad-poser

druckit gratis bubbel

lett för mycket åt fina sms

ätit fancy middag på spaet

tyckt om en pianobar-tjej

sett "this means war" med syster

pratat om skalor med henne på småländska och skrattat mycket

ätit lunch i Engelholm för där ska man ju vara

upptäckt Bebe Rexha

myntat begreppet "kryptiskt mush" vilket på riktigt revolusionerat mitt bloggande

konstaterat att malmö och Marie är samma sak

suttit ute med Marie och Fredrik

haft ett cider och ireplaceable-moment med Marie

trott att det hette "dykte"…

ätit på lilla torg med Marie, Fredrik, plockahontas och Karl

skålat för musiken

lärt mig att älska äppelöl

blivit döpt till "litet modigt moln" av Plockahontas

skrivit en jättelång parentes för att jag var så kär (jag gör det hela tiden i den här listan har ni märkt det?)

haft ett fint samtal med Karl på Maries köksgolv

haft ett vienna-moment

tittat på när andra sov i tre timmar och varit orimligt lycklig

uppfyllt min fucktard-kvot tydligen

lyssnat på reggie och country med Plockahontas

brunchat med Plockahontas, Marie och Fredrik

lett för mycket för att äta

tydligen sett hipsters

hört Fredrik dra tillbaka erbjudanden

sett Marie äta rostbiff med nutella

funderat över låttexter med Marie

haft ciderprovning med mina föräldrar, Rolle och Malin

blivit dränkt i crazy-regn med Agnes

uppskattat att Ingmar kan säga ordet cutar

pratat om knark-herman med pappa och syster

hört om saker pappa inte förstår sig på…

skrivit om jazzlåtar om att låsa in folk med syster

haft öppen kommunikation

sett Anna Hertsman (mest för att se Marie och Plockahontas såklart)

varit Fredriks + 1 och alltså inte ens varit en egen person

diskuterat kristallkronor och deckare med Fredrik

älskat Annas mellansnack om veberöd och sånt

varit i Växjö med mormor och dramat för sista gången

skrivit min vienna-pjäs (som känns viktig nu)

sett den spelas upp av andra kursdeltagare

haft oväntade telefonsamtal

undrat vilka städer som finns i England och om folk är dumma i huvudet

ätit tzatziki-chips

insett att eurovision var i samma stad som min pjäs hette…

varit på middag hos susanne med familj

pratat om sektisar och högstadietider med dem

hört Fridas budord

hört vad hon trodde optimister var

spekulerat i text och om den har talan

deltagit i en budgivning (det hade jag nästan glömt)

dansat med syster

skrivit låten "kvällskänslan"!

pratat med en efter speling-glad Plockahontas om min släkt och konstformer

fått dagar räddade av Agnes

afterworkat med Jane Bond

druckit fancy vin och varit outsider alltid

malmöat med Marie, Plockahontas, Karl och Pamela

haft the killers och andra artister-moments med Plockahontas

repat, fikat och planerat med Jane Bond

återuppväckt gamla uttryck

åkt till Robert och fått både middag och efterrätt

läst gamla facebook-konversationer med honom

skrattat åt "han skickar vi hem!" en del

hört att Urban var det tuffaste han kunde komma på

blivit arg på meningsbyggnad

haft oväntade samtal med honom

skrattat åt pastaskruvar på twitter

sagt att klockan vet allt…

haft en civil wars-söndag

skrivit låten "if he leaves you tomorrow"!

varit glad för att det blev juni (och andra missriktade känslor)

alltid hört bra saker sägas av Agnes

träffat Maria :)

fått mitt hår flätat av henne

lyssnat på, älskat och levt genom Florences nya album

äventyrat till Simrishamn med Agnes

ätit pannkakor för det var jag tydligen värd

sjungit märkliga sånger om staden

av Agnes hört att tyg har liv

deeptalkat vid vattnet

valt daim före grabbar

köpt skor istället för äppelöl (jag köpte det också sen)

åkt på Sweden Rock Festival med Olle, Elin och Linda!

insett att jag aldrig varit i Blekinge innan

träffat en väldigt söt taxiflicka

bondat med Linda över Shirley clamp

fått många förslag på festival-ligg av Elin…

diskuterat Lindas kompisars porrbelysning

planerat inför 2017 års festival

varit tälties med Olle

sett steven seagulls

blivit lycklig över banjosolon i stämmor

sett children of bodom i gräset

sett slash

sett toto

mött stöttepelarmannen

sett Hammerfall

sett Def Leppard och haft ett photograph-moment

skrattat åt att Olle inte märkte den låten ens

haft nattfika på campingen och fått en massa skrattanfall

beskådat när Olle köpte den största korven någonsin (och hört en miljon anspelningar på densamma)

pratat mycket om att folk skulle gå och bädda

blivit solbränd (hela sommaren fast den var som den var)

sjungit duett med en norska i ett coverband!

haft magisk musikalisk kemi med henne

duschat varandras hår i en fritidsdusch (inte jag och norskan utan snarare jag och Olle)

sett manfred man

druckit mjölkdrinkar med Elin och Linda

sett backyard babies och känt Nässjö pride

sett mötley Crye och chockats över deras stavning

sett h.e.a.t

tagit avsked av festivalen med äppelöl och glädje

blivit hämtad av mamma (<3)

fått mat och blivit överlycklig

lyssnat på Florence jättehögt hela vägen hem

fått bloggrubriker bestämda av folk

kommit fram till att jag säger fem procent av allt jag tänker

pratat med Plockahontas om att någon borde jobba ur Melissa Horn ur Melissa Horn

fått redaktöra en text han hade skrivit

mött min älskade lägenhet och blivit blixtkär

gått på studenter för gratis mat och vin, basically

varit "sjukt mycket friskare"

blivit igenkänd (what)

lärt mig om helt nya sorters inspiration

skrivit kontrakt på lägenheten!

träffat Katja (som sen blev någon slags legend)

pratat om energier med henne

varit på min "gudsysters" student

där umgåtts med syster, Johanna och Will

gigat i Malmö med Plockahontas

varit väldigt tacksam för att han kom dit när ingen annan gjorde det

spelat paris i gitarrversion

bett Hanna att distrahera mig och fått sms om manglar tillbaka <3

träffat Marie och Sandy

haft lördag på en tisdag

sjungit duvemåla och bamse om vartannat

sett när Marie och Sandy lagade mat mitt i natten

lärt mig den stora skillnaden mellan kikärtor och tomatkross

fått välförtjänd tough love av Marie

haft chill-dag med Marie

ljud-smsat med Sandy och sjungit just give me a reason på indisk engelska

ätit lax för att pappa blev the fishing man

skapat gudar med Benjamin

döpt livsguden till ett anagram av mango

också döpt en gud till Florence

beskådat Onnas tvätt-monologer

varit telefonsällskap till Plockahontas när han åkte till Småland (ganska ofta)

hört honom ropa "mow that grass, motherfucker!"

hört om hans krig med lastbilar

sagt sanningar om grodor (va?)

icke-firat midsommar för mig själv

ätit mig ur midsommaren

sett the casual vacansy

haft ett bra samtal med Plockahontas om literarism

blivit tagen på allvar <3

tänkt mycket på hur ord smakar

upptäckt och blivit besatt av gilmore guys

haft tankar om tidens gång…

hört att det oftast är okay att scouter finns (enligt pappa…)

varit på stan med syster och Benjamin

också spelat spel med dessa

firat mammas fölsedag

åkt på Skåne-roadtrip med syster!

ätit lunch i hässleholm

ropat ut olika hashtags under resan

läst om hässleholm på en massa olika språk

fikat i Kristianstad

också blivit utkastade av Kristianstad

sjungit om Kristianstad och Berlin

hamnat mitt i en festival i Åhus

ätit "europeisk middag" på vårt vandrarhemsrum

pratat om döda djur i min själ…what

döpt om Åhus till Svenningholm…

ätit glassbåtsglass :)

sett ett bonnarock-band och blivit i chock

kollat på hus i åhus, såklart

kanske stulit frukost

malmöat med syster som avslut på resan

köpt en spork bara för att den var lila

fått veta hur det är när mina vänner träffar varandra

besökt en bygghandel bara för att den har så bra vibbar

haft klänning och älskat det

ätit glass med Agnes

kommit fram till att bara vi är roliga…

hört om hur man avslår allt

av mamma hört att life is not about life

sett systrar i jeans och filmgråtit på altanen

gjort semifredo

firat fölsedag med euphoriagruppen + olle och Robert

fått euphoria-parfym och ett väldigt charmigt kort

fått en kökskniv av Marie och sen hotat alla med den under kvällen

låtit Karl diktera samtalet

pratat om en mystisk kvinna och hennes fåglar

uppskattat Roberts efterrättstaggande

också skrattat åt hans avsmak för äppelöl

improvicerat en skånsk blues om att det var både min och systers fölsedag

fått en fin fölsedagssång av Marie och Plockahontas (innehållande scones)

över lag haft ett fint och sommarnattigt firande

druckit white russians med Marie och Karl när de andra åkt

dagen efter badat och haft fina tider med Marie och Plockahontas

därför badat i havet i Sverige för första gången på sju år

tittat på Maries fina stenar…

myntat begreppet slacker-feminist och varit en sådan lite då och då till "allas" glädje

märkt att Plockahontas är lika dålig på att handla som Linus i Växjö

haft semesterkänsla under sagda handlande

inte kunnat äta kladdkaka men varit nöjda ändå

skrattat åt att det inte är grädde, det är keso

fått allt från silvertejp till tallrikar i fölsedagspresent av min familj

firat med familj och släkt

fått en mycket fin tvättkorg av mormor

pratat om sniglars innanmäten…jättelänge

liknat mig själv vid en senil hare av någon anledning

varit i England med mina föräldrar, Ia och Jonne!

bott i en jätteengelsk by

ätit middag på en pub där simon and garfunkel spelades

fyllt 21!

gått på en massa walks i eng-landet

träffat ett bryggeri

älskat musikaliska intron till gilmore guys-avsnitt

gått i skogen <3

hittat spöken i ett gammalt hus, trodde jag

gillat stenar mer än rötter

ätit plockmat i vår stugsak

druckit toffee-vodka och varit ett fan av det

upptäckt poison-låten och basically varit den hela sommaren

fikat i skottland bara för att vi kunde

gått längs en rasistisk mur

ätit lasange med pommes och vitlöksbröd (bästa kombon ok)

varit i newcastle

vallfärdat till en pub

velat ha en telefon som säger saker till mig (…för det har jag ju inte)

haft party i newcastle! (åtminstone försökt)

sett alla stans miljoner biluthyrare

skålat för att bli fulla

drinkat på en uteservering

chillat i vår hotellträdgård

förundrats över musikblandningar

pratat om kloster och öl (jättemycket om öl)

upplevt amazing fika i manchester (eller var det nu var)

gått på en stormig walk

ätit jättemycket kött på en kött-restaurang

mest älskat alla tillbehör där

pratat med spanska människor på en pub

primark-shoppat och köpt fyra klänningar

utropat att jag vill åka till Belgien…när jag var på semester

hört om vad mamma ska göra om hon har för roligt

älskat att de spelar hela skivor överallt i England

förfasat mig över deras husbyggande

märkt att england gillar rihanna, justin timberlake och drake orimligt mycket

hört om att vara born in English

reflekterat om stora och små bilder

fått nycklarna till lägenheten <3

fått en massa grejer av Katja (typ min soffa what)

fått en välkomstlapp och blommor av henne

nästan fått en hjärtatack för att Jane Bond lät så bra

ätit middag med Annoushka, Robert och Olle

pratat om intellektuella hissar med dessa

sagt att efterrätt är livets efterrätt

haft jättefina deeptalks med Olle och gått omkring i Lund

av plockahontas blivit utnämnd till innekatt

spelat i en kyrka med Sofia

sensurerat en av mina låtar för detta tillfälle

blivit berörd av andakten

faktiskt gillat en psalm

köpt ett secondhand-soffbord

plockat vinbär :)

fölsedagsfikat med Agnes och blivit bjuden på en fancy kaka

shoppat friluftsgrejer med Plockahontas och Karl

fått veta att man aldrig ska fråga en man vad han ska med en yxa till (av en främling)

sett Karl och Plockahontas interagera med butikspersonal vilket alltid är konst

beskådat Plockahontas svartsjuka på Bernard ;)

av Karl fått höra att jag är en arg  tyg-krokodil

badat med dessa

simmat i vågor och varit livrädd

fått mycket hjälp i detta av Plockahontas <3

ätit och pratat om körer på en grill med Plockahontas

upplevt "the circle thing" (bra sak bestämde jag nu)

fått Plockahontas att byta språk (och sen aldrig byta tillbaka)

Campat i skogen med euphoriagruppen!

varit på coop jättelänge innan vi kom iväg

pratat mycket om att Marie skulle "knäcka en öl"

till och med knäckt en äckelöl själv

pratat om, skrattat åt och älskat "vältetttält.se"!

sett Plockahontas göra upp eld (sötaste någonsin)

önskat mig något när en stjärna föll (som sen gick i uppfyllelse)

tyckt mycket om vår maskot Beatris

utnämnt henne till tredje vackrast på campingen

varit tälties med Plockahontas också

varit väldigt tacksam mot Sjöbo

skrattat åt Maries failanden i en bilaffär

solat och mått bra i skogen

bytt till en riktig camping

hoppat i en sjö (årets märkligaste)

grillat korv och andra grejer

sjungit många fina sånger

hört en harlem shake-fågel

börjat sista skogdagen med slipknot och saknat metal-dagarna i mitt liv

fått maaaat när jag kom hem

målat mitt kök

ätit på mossby för det måste man

hört syster resonera om fälader

besökts av Onna och Sara

pratat om hur spektakulära 87:or är

hört dem sjunga elefantlåtar

åkt på vandring genom Skåne med us Syd!

sjungit vinlåtar med Linus första vandringsdagen

därför bestämt att han var skyldig mig vin (and it worked)

skrivit om Ebba Grön och Melissa under vandrandet

bott på hotell i Lund

haft ett utflippat ledsagarmöte

chillat i Åhus

döpt om Robert till "människan"

diskuterat glassars och andra sakers tonarter med Linus och varit helt överens

skrattat mycket åt den söndriga väskan

skrivit en sms-saga om densamma

utnämnt Rebekah till legend och Suleiman till terminator för att de bar den (Olle gjorde utnämnandet)

döpt den till mögväskan (alla sa så)

failat med vandringsmaten vilket blev top comedy

åkt taxi runt halva Skåne med Linus

blivit räddade av en underbar chaufför

fått höra mycket gitarrspelande och sjungande av Linus under sista vandringen

druckit välkommen till Hässleholm-cola med Linus

ätit middag där och supersatsat

varit samma person som Linus eftersom vi beställde samma saker

sörgt att ingen köpte den jättegoda champinjonsoppan

analyserat Rasmus och hur många ord han säger

sett Sara smaka fish and chips fast hon är vegetarian

dansat och druckit (cola) med Linus

haft ett väldigt viktigt samtal med Linus på Emporia

träffat isa, Olle och hela det gänget på en bar :)

återsett Sockenhoran och bondat jättemycket med honom

köpt en "söt drink"

sen pratat med Olle om allt möjligt på baren

sett bunheads

skrivit årets enda sifferinlägg

konstaterat att jag är värd mer än ekorrar!

blivit hälsad med "yo! Ta hand om dina kåsor!" av Syster

av Benjamin hört att relativitetsteorin är för töntar

till slut fått mat av benjamin

varit hos Robert och förstått varandra precis lagom mycket

med Benjamin kommit fram till att tisdagar är bra, för man slipper tänka så mycket

haft en "tjejsnackig" walk med Agnes

köpt ett köksbord (framför allt lyckats göra det)

packat upp och upptäckt köksgrejer

åkt till ikea, där allt är tillåtet

köpt den hårdaste sängen med den hårdaste madrassen de hade

sett komiker (bland annat Simon Svensson) på humorterassen med mamma

skrivit en saga om att slå ut tänder

fått chockerande saker sagda till mig av pappa

sett "the cobbler" med syster och benjamin

hört att syster heter Saga…med ett r

skrivit låten "circles"!

omfamnat mitt osunda förhållande till Florence

försökt ha ett privatliv wooo

ätit på meat med föräldrar, Rolle och Malin

köpt pretty glas (och hävdat att de inte är ölglas)

flyttat till läääägenheeeten!

sagt "lägenheten" på skånska en del

fått punchpraliner i inflyttningspresent av mamma

fått mitt nätverk döpt till "florence4precident" av pappa <3

fått chockerande information av Linus

ätit bluegrass-frukost

försökt bada i en åskstorm med Plockahontas, Marie och Fredrik

bevittnat skrivandet av låten "fjorton & dissad"

haft mitt första lägenhetssamtal med Plockahontas

rivit ner ett duschdraperi sådär som man gör

firat inflytten med euphoriagruppen

lyssnat på skivor och umgåtts på min balkong

skrattat åt hur svårt det är för Plockahontas att hantera cd-skivor

försökt förstå alla folks konstiga ljud…

av Karl fått höra att hela mitt liv är en stor blogg

ätit viva-lunch med mamma

varit hos farmor i några dagar

träffat släkt och chillat med livet där

besökt henrik

sett hans hus och undrat hur han renoverar fast han är blind

träffat Annoushka när jag ändå var uppe

sett henne äta "pizza-varianten av kryptiskt mush"

sett henne krossa vinglas (i plural)

hört vad hon tycker om folk

i och med detta utnämnt henne till "slaktare av vinglas och hatare av folk"

lyssnat på Annika Norlins sommarprat

spelat winehouse och blues med Jane Bond

följt med Marie och Plockahontas när de badade

ätit en supersatsig kladdkaka med dem

också med dem haft en lång debatt om lady gaga och musik-elitism

hört Fredriks åsikter om Lisa Nilsson…

hört mycket om Maries stora tekopp

haft ett viktigt maskulinitet-samtal med Plockahontas

skrattat mycket åt "have you ever eaten a hot dog?" fast det nog inte är så roligt

fått en saga om apor och människor berättad för mig av Plockahontas

fikat med syster och Karl

diskuterat Malmöfestivalens program med dem

fått veta hur lika jag och Syster är (nej)

blivit "hotad" med att bli filmad i vattenhinderbanor

bestämt hävdat att en av Systers vänner måste byta namn

redaktörat :)

haft min första ensama dag i lägenheten

teasat mina läsare (och mig själv nu) om pingviner

pratat med Onna om relationsregler och hur man hånglar på bästa sätt

lärt mig om steg till sömn av (Hannahs) Fredrik

skrivit ett läskigt facebook-meddelande (som hade fel typ jämt men ändå)

sagt till Plockahontas att han inte kan ta in subjektet så sent när han berättat en jätteoseriös historia

ätit pizza och pratat om våra märkliga liv med Olle

druckit svartvinbärsvin

haft oväntade sexualitetsdiskussioner med Olle vilket var väldigt fint

pratat om grasiösa balerina-kex och inte mints varför jag gjort det

sett Systers nya lägenhet

sett mammas bortskämdhet

jobbat med en ny låt med mamma och Carin

skapat Jane Bond-sloganden "vi är inte femton!"

lagt till "inte ens jag!" till denna och funnit detta hilarious

åkt till Skanör med Marie, Plockahontas och Karl

skrattat åt ett namn hela resan dit och hem

sett spektakulär ut på stranden

lyssnat på 90-talsmusik och påpekat hur ung jag är lite hela tiden

träffat Plockahontas mamma med "tillhörande smålänning"

hängt i bluestältet på malmöfestivalen

mått så bra att jag kunde vara tyst

gått på Agnes-flyttar-iväg-picknick

pratat om gurkmordsmysterier och precidentcitat med strangers

träffat en kindred spirit (Axel)!

citerat my imortal med honom

diskuterat fanfiction och bokkaraktärers färger med honom

insett att han också är lila och bara whaaat

ätit middag på Italia med Agnes

provat laxpizza och kanske varit ett fan

läst ett fantastiskt brev från mitt 11-åriga jag och svarat på det

fått mina prioriteringar set straight av Emma 11

listat allt jag älskade med brevet (blir nästan tårögd när jag läser detta ok)

inte varit ensam

varit på fest hos Agnes kompis

fått pommes av en obekant tjej

bjudit alla på äppelöl

blivit bjuden på en drink av en väldigt söt (men straight) flicka

druckit malibu med Agnes påverkade vänner

tydligen blivit Agnes flickvän eftersom hon gav mig sprit

tagit avsked av Agnes :(:(

blivit följd hem av någon som bodde i mitt grannhus :o

träffat Sandy och Marie igen

läst märkliga blogginlägg och pratat om sexdrömmar med dem

skrattat åt "I have a hamster in jail" och "shut up in the sky!"

lyssnat på "utsökta, ryska covers" med Marie och Fredrik

firat Jeanette med euphoriagruppen (och Fredrik)

behövt ta fram min spork för att de inte hade några bestick på restaurangen

pratat om en vanföreställd lime (va)

skålat för att Karl tappat bort sig i samtalet

sett Gogol Bordello med gruppen (fast mest med Plockahontas)

velat döda alla bandmedlemmar som inte såg ut som pirater

blivit livvaktad av Plockahontas under konserten tydligen

refererat till "not a crime" ganska länge efteråt

festivalat med Syster, Elvira och Lisa

hittat lax på festivalen

sett allsång med dem för att Josefin ledde den

blivit överraskad på denna av Plockahontas och Karl <3<3

tydligen sett ut som om jag blev upphånglad

tittat på gilmore girls med syster och Elvira

sjungit tusen och en natt på svengelska

vunnit över mig själv i en massa sammanhang!

badat för sista gången med Marie och Plockahontas

sett Thåström på festivalen med Plockahontas

varit väldigt känslosamma under spelningen

lärt mig om touch with purpose

haft Onna här en helg :)

Sjungit "wääääää" med henne typ jämt

utflyktat med Onna, föräldrar och mormor

kakbufféat oss

solat med Onna i mina föräldrars trädgård

lärt mig att axelband inte är the key to success

pratat om godis och just axelband i många sammanhang med henne

ätit grillat med henne och mina föräldrar

läst en av våra favoritfanfics och skrattat mycket

tagit med Onna till ett Jane Bond-rep

haft ett orimligt viktigt telefonsamtal med Linus

tackat honom för att han inte frågar

lagt alla korten på bordet

förvånats varje gång någon av oss sa "jag förstår vad du menar"

avslutat samtalet med att lyssna på u2

smsat med Plockahontas om mina hypotetiska älskarinnor

pratat med Agnes om bisexualitetsperioder

fått ett fint facebook-meddelande av Linus om hur han tror och hoppas på mitt kärleksliv (typ)

bestämt mig för att skriva pjäsen "i väntan på Plockahontas"

fått midnattsbesök av denna människa

haft sen fölsedagsmiddag med Syster

lagat kyckling medans hon rantade om hur dålig min lägenhet var

fått en underbar kassettband-tavla av henne i present!

börjat med fika with the fosters

kommenterat serien med hashtags

sjungit mexikansk beatles-sång

upplevt systers rasism

fått middag lagad till mig av Plockahontas <3<3

hört hans dialoger mellan bilar och diskmaskiner

pratat om hur personlig musik ska vara

bjudit Anna och Robert på middag här

pratat om mitt sociala kylskåp

skrivit låten "sunset" (som jag nästan glömt)!

börjat min svenskakurs!

hittat en gitarrist direkt

misstagits för kokainmissbrukare…

pratat om de tio bloggbuden med Linus

liknat mig själv vid en arg björk på crack

smsat med Plockahontas om att ha en egen robot…

skrivit låten "age"!

debatterat gruppindelning med min lärare

haft kindred spirit-lunch med Axel

sett honom försöka skapa ship names

pratat om färger och hur ord smakar med honom

blivit körd till sånglektion av honom

pratat om märklig musikalisk elitism med Plockahontas

fikat med mormor och fått saker varje gång

lagat mat med pappa

varit "bra på att skriva meningar"

följt Linus eskapader

fikat på ett turkiskt kaffé med syster

blivit engagerade i dess framgång

humorfestivalat med familj

sett "the history of heavy metal"

påmints om min kärlek till scream-vocals

sett Maria Möller

sett fåfäng

haft ett psykolog-samtal med Linus <3

druckit lyxshake vilket är viktigt

träffat Plockahontas och hans författarvän

fokuserat på fel detaljer i allt

uttalat "age" på skånska med Jane Bond och varit awesome på att spela den

varit en text-elitist av rang

skrivit en text med några grabbar

varit djupt engagerad i skiljetecken

blivit klippt väldigt ironiskt av min dator…

fostrat med syster och skrivit "I'm bringing jexie back"

tyckt om när saker går bra

sett många mashups med henne

varit en av de få som fick godkänt på första skoluppgiften!

skrivit låten "hässleholm"!

haft kvallitetstid med mamma

spenderat denna med fläskpannkaka, vin, chokladmousse och glee

kommit fram till att det inte finns någon grädd-affär

velat gifta oss med naya Rivera fast hon redan är gift (och fast vi är mamma och dotter…och fast Naya också är gift)

fått äkta Rävås-frukost

fått min kurs kommenterad med "det låter som en bra grund till självmord" av pappa

haft takmys med Euphoriagruppen <3

blivit orimligt glad när Plockahontas satte på en Florence-skiva

hunnit prata jättemycket med Marie

sjungit radiopop och druckit white russians

blivit "omhändertagen" av Plockahontas när jag var ganska wasted

av Linus hört att alla fisksorter ska med

äntligen accepterat att jag är lycklig nästan jämt

varit i äkta falkendalsk chock

ätit viva-lunch med mormor och en främmande tant

gjort en ny tagline till bloggen (som sen aldrig användes igen)

skrivit en dikt :o

lagat mat och diskuterat bröllopslåtar med syster

fått jättefina sms av Agnes <3

fått besök av Linus

ätit på subway och insett att de blivit gangstah

utnämnt Linus till mannen som kunde tala om hästar

sagt "du är frågan och kvinnan är ditt svar" en del

spelat upp låtar för varandra

gått omkring i mitt område och lärt oss om det

gungat <3

pratat om att "det måste vara lite djupt"

sagt "nu vederlägger vi fanskapet!" och fått det uppskrivet

ätit kladdkaka och pratat litteratur med klassisar

Fått vår vederläggning att handla om funktionsord

haft lasange och äppelkaka-kväll med mamma, syster och mormor

skrattat åt systers responns på mormors uttalanden

sett de sista glee-avsnitten någonsin

spelat upp musik med Marie och Plockahontas

varit med när de skrev en låt

skrattat åt "you ain't nothing but a lars-Hans"

fått mitt hår flätat av Plockahontas (efter att han googlat hur)

sen träffat Karl i stan och dansat en del

sjungit en massa låtar på ett torg mitt i natten

spelat med jane Bond på kulturnatten!

druckit förvin i vår loge

haft fenomenalt ljud

tagit en väldigt snygg ton enligt mig själv

ätit gratis, men äcklig etiopisk mat

haft bandfest i lägenheten

berättat våra livshistorier för varandra

druckit orimligt mycket vin (kanske inte jag framför allt men ändå)

hört att Carins mamma är som Jesus…

fått oväntat stöd från både Jane Bond och euphoria som verkligen hjälpte mig

åkt till mina föräldrar för att få cola

sen blivit uppringd av mormor som hade handlat cola åt mig…

gått på industri-konsert med pappa

tyckt vi var punkiga som åt polly där…

sett Janosch Moldau och tyckt han var söt

sett the red paintings och blivit helt blown away

älskat deras fiolflicka, trummis, texter med mera

tyckt mycket om deras mad world-cover

sett Die Krupps

haft en så bra dröm att jag försov mig

ätit frukost med syster på en bänk

klippt mitt hår till slut

sjungit Annika-låtar för Agnes i telefon

lagt en massa pusselbitar om Plockahontas liv

köpt 5 flaskor cola för 39 kr

ätit middag med mamma, syster och Ia

pratat om barnförälskelser och druckit Emma Carolina-vin med dem

sett "I love musicals", också med dem

sagt att Helen Sjöholm is the queen (för det är hon)

fått saker syntolkade med "nu släcks mörkret"

tillsammans med Linus bestämt var alla hjärtinfarkter skulle bo

av Linus fått rådet att inte ta det personligt, fast det nog är det

köpt crazy sorters läsk

satt upp och älskat mina tavlor

förkastat Plockahontas Taylor Swift-liknelser

hållit ett tal som jag skrivit på lektionen och fått höra att det var genomtänkt…

fått höra att jag lät ärlig :)

varit två hundar runt en skål med kall yoghurt med Linus

skrivit en text om hur min port gnisslar…

firat bloggens 8-årsdag

fått höra att jag har en litterär stil

börjat med grammatikkursen och varit överlycklig

lärt mig om ordbildning (aka konst)

ropat catchfrases med saga (som jag hade glömt nu)

sagt att Sagas farmor är mitt favorit-sufix

pratat om choklad med Inge <3

letat efter glass med Madeleine, laura och Fanny

insett att jag attraheras av folk med höga nummer i sifferalfabetet

bestämt mig för att bo på gränsen mellan Skåne och Småland

haft den "legendariska" laxfesten

fått penne och chokladpudding av Ia för att hon mindes att jag gillade det

sett syster tycka det var roligare att spilla vin än att dricka det

hört Ias tal om laxsånger

givit Marie uppdraget att arrangera en torskfest

blivit "syndomtyckt" av pappa och Benjamin dagen efter

haft en jättecharmig taxichaufför

varit på bullkalas hos Marie och Fredrik

blivit chockad av alla bull-fyllningar

försvarat folkslaget kanelbullar med maries pappa

haft seriösa diskussioner om människans komplexhet och cornflakes med Plockahontas

fått spontanbesök av Plockahontas och kanske fått en hjärtatack

worshipat asian express

skrivit låten "framsteg"!

haft ett icke-samtal med Linus

skrivit låt med mamma

av henne fått höra att jag sjunger så hela tiden…eller en gång åtminstone

varit awesome på satsdelar med inge

rätat ut mina känslor med Hannah

sett Annika Norlin med mamma

först ätit på meat och pratat om jättedjupa saker

älskat Annikas avskalade versioner

också älskat isarna-outrot med Annika och Lovisa

insett hur mycket hon influerat mig egentligen

tyckt om hur hon avslutade konserten

bevittnat när mamma flyttade hela vår släkt till Indien…

försökt handla med Marie och Plockahontas när den senare läste på alla paket

haft konstiga kläder på insidan

gått på låtskrivarworkshop med Cecilia Nordlund

skrivit låten "no respect" med mamma och en underbar engelsman

flödesskrivit

deltagit i ett tvserie-quiz

blivit glad när första frågan handlade om gilmore girls

kunnat en fråga om Britney Spears…

sett Anders Janssons show

skrattat när pappa blev frivillig

sett Annika Norlin och Malmö symfoniorkester med Plockahontas!

blivit nostalgisk under my best friend

tyckt om hennes gästtjej och arrangemang

fått vin i pausen för det var tydligen viktigt

kallat kvällen för "en dejt som inte är en dejt" (let's be real though…it totally was wasn't it)

hittat engelsmannen från låtskrivarworkshopen på twitter (snarare blivit hittad av honom)

fått Onna-visdomar

fått smset "blood! Yay!" och bara jaha ok

pratat om ord vi aldrig får ha i våra liv

skrattat åt Sagas blindskämt

slagits med rostisar

blivit uppvärmd via sms

bondat över Fredrik Backman med Inge

känt oväntad kärlek för the weeknd…

utropat saker på föreläsningar

pratat om "när jag inte ser"…ja jo

fått mitt första översovningsbesök av plockahontas (kan vara det bästa med sista delen av året faktiskt)

lyssnat på hans klassiska musik när han jobbade

åkt till Växjö och hämtat skivor med honom

skapat märkliga historier om kakor och vin (mest han)

blivit hotad med språkbyten

blivit tillsagd att inte bestraffa mig själv <3

fått säga "jag saknar dig också" <33

träffat Olle <3

konstaterat att vi kan prata om vad som helst när vi går eller dricker vin

hört att han "blev inbjuden till den här inbjudan"

firat Roberts 30-årsdag :)

pratat om att äntligen hitta en svamp i bilen dit

hört om att Robert kan använda saker istället för dem han redan har

sett hans spelning :)

på festen diskuterat att äta frigolit och the republik av stångby

hört Annoushka berätta skämt hon inte förstod

diskuterat redwall med Olle hela resan hem

lärt oss att grävlingar gör svärd

spelat själv på en öppen scen

skrivit klart låten "not bitter in the slightest" (eller "fuck freedom")!

sjungit the quiz och fått frågorna i den besvarade av Plockahontas

hört om "the show drinker"

blivit körd till skolan av Plockahontas (<3)

fått en macka av Saga när jag var för trött och hungrig för att tänka

skrattat åt grabb- och hästperioder (och Rasmus)

behandlat flickor, kylskåp och rullatorer med Linus

diskuterat litteratur med Rasmus

stalkat folk med Linus

blivit excited av the gilmore girls revivaaaal

haft världens finaste höstmorgon

pratat med Saga om språk

skrivit låten "are we ok"!

haft ett tonartsbyte i den

druckit te och tyckt om det what

imponerat på min sånglärare…med min sångteknik…

ätit indiskt med Inge

uppskattat hennes paradoxer och stalkande

druckit te/cola på ett fint ställe med henne efteråt

uppskattat glas-estetik

ätit "Friday night lunch" med Syster

pratat om snigeltåg vs singeltåg

lärt mig vad man ska dricka på halloween

fått frågan om det inte är kul att må bra

ätit "fancy" middag med Plockahontas

förklarat för honom varför jag inte borde dejta folk…

stiftat orimligt mycket bekantskap med en hiss

råkat döpa mitt album sådär som man gör

besökts av Linus en helg

konstaterat att livet är en muntlig hashtag

fastnat på ordet "fuckload" en del

märkt hans dominanta undertoner

hört hans tankar om att vara efterklok i förväg

lyckats bränna min hand och krossa en tallrik när jag lagade mat

förfestat och pratat om centerpartister och Florence på väggen

blivit förvånade över att Linus fick ett sms som jag skickat…

sjungit "allt för vår förfest"

haft roligt åt min Sirius-tavla och hans business

"barat" med honom :)

skrivit om dancing queen till memma queen

fått veta att barens toalettkakel hade 239 rutor

sett Linus fråga en vägg om den var vegetarian

sjungit med i radiolåtar och hållit fast Linus händer

försökt förklara skillnaden mellan gravitation och graviditet för Linus (när båda var något överförfriskade)

sett honom försöka hitta vatten

konstaterat att vi inte hånglade igår…

hört mycket om pizzan lasses special

sjungit och spelat med Linus

gungat och deeptalkat

haft en awesome pluggdag med Saga och Rasmus

sjungit "så torr är natten i midvintertid"

undrat vem fan Staffan är

kommit fram till att han vunnit årets stalledräng

haft en entusiastisk dialog med Rasmus om satsformade attribut

skrattat åt Rasmus sätt att säga "möööt!"

pratat om vad jag ska göra till jul (which was hilarious)

fikat with the fosters och givit alla karaktärlåtar

sett syster sjunga med i låtar hon aldrig hört innan

hört om hennes olösliga problem

pratat om att Benjamin kanske gillar henne…ja jo

firat Maries fölsedag med några bra folk

pratat om badankor och flodhästar under middagen

blivit anklagad för allt som gick fel ("Emmaaaa…")

sjungit med i fin musik och glömt prata med folk ;)

med Onna och Linus skrivit om låten "hanna" till att handla om popcorn

gjort märkliga deals och läst mellan raderna med dem

fått dåliga dagar räddade av Plockahontas

pratat om "the zombie dick" med honom…av någon anledning

fått mitt vardags/sovrum beskrivit av honom

fått en ingivelse till en Jane Bond-cover

spelat imagine dragons i baktakt

ropat "woo!" med Jane Bond och skrattat ett helt rep

hört mamma sjunga om sitt trumset och att hon kan "puce if she wants to"

fått en science fiction-idé

haft allitterativa lärare

åkt hiss i en dröm och sen på riktigt (till samma våning)

haft halloweenmiddag med Syster

traditionsenligt ätit chokladpudding med grön grädde

sett gilmore girls med henne för klart vi gjorde det

skrivit låten "dimma"!

fått choklad i skolan av Inge

äntligen fikat med mormor igen :)

fått albumhjälp av Linus <3

bytt till min knappsats-smartphone!

umgåtts med pappa :)

undrat vad en "hård" låt egentligen är

lyssnat på emomusik och blivit överlycklig och nostalgisk

ätit två chokladfondanter (bättre i teorin än praktiken)

dansat med mamma till my chemical romance

skrivit låten "somebody has to", en spoken word-låt!

haft en väldigt lång konversation med Plockahontas som om jag var en tavla

fått "min" tavla döpt till "milk and honey"

sett en queen-konsert där mamma var med

hört mormor resonera om metal och rock :)

fått veta att konserter är typiskt svenskt

haft ett Ani Di Franco-moment

skrivit låten "the tower"!

gjort Linus besviken angående den

blivit positivt överraskad av färdtjänst

pitchat reality shows till alla och ingen

haft med sniglar i en låt

tränat för jag var så peppad på livet

hört alla systers intressanta fakta

förklarat påsken för henne

försökt säga "prepositioner propositioner presupositioner" snabbt

pratat med laura om vad timbaland gör nu för tiden och att han borde bli övervakad

givit henne låtar på hjärnan och fått andra tillbaka

ätit av hennes potatismos och fascinerats över att det var det enda i matlådan

haft middag with the fosters

haft ett tvilling-moment med Syster

insett att Stevie Wonder låter som en ko

tänkt på samma låt till samma sammanhang som hon

fikat med farmor och mormor

pratat om hur trevligt det är att bli gammal med dem

fått en fin tavla av farmor :)

varit hos Robert en sista gång för året

med honom diskuterat vilka alkoholhaltiga drycker min ep låter som

haft samtal där vi undvek en massa ord

pratat om terorist-trippeln

också pratat om facebookstatusar som inte ens jag skulle skriva

ätit kakor och spelat upp min metalsång för Plockahontas

sjungit "the tower" för honom vilket blev jättefint

fått höra att jag ibland måste välta det jävla tornet <3

firat mormor med henne, Syster och Benjamin

undrat över hennes lösenordskaos

fått Plockahontas-besök två nätter i rad <3

pratat om hur våra tankar såg ut

varit mer sårbar än någonsin, på ett bra sätt

träffat Agnes lite snabbt <3

pratat om shakespeare och ungdomslitteratur med henne

sjungit jättemycket stämmor med jane bond

råkat göra ska-punk av en av mina låtar med dem

skrivit låten "blanka papper"!

i den haft det stick jag är mest nöjd med någonsin (allt annat blev sämst)

träffat en underbar kanadensisk kvinna vid bussen

sagt att allt detta är mycket sant…och dumt

umgåtts med "mr ink man" aka Sebastian i skolan

av Hampus hört att han inte sett mig sen murens fall

ätit mycket potatismos med pappa och mormor

överdoserat klemmentiner

lyssnat på väldigt suspekt musik med Plockahontas

fikat och pratat med mamma

ätit jättegod chokladtårta och umgåtts med familj

äntligen träffat Euphoria igen (nästan hela åtminstone) <3

bakat pizza med dem och halvt förstört min kofta

sett Karls märkliga former på pizzan

dansat till 90-talsmusik i Maries kök

döpt olika icke-existerande metalband typ jämt

fått instruktionen "you can't grind chocolate cake" av Plockahontas

haft många långa morgnar med honom <3

varit extremt patetiska at all times

delgett Linus olika skogsmetaforer

pratat om medeltiden med Hannah

blivit mutad med "partial kisses", vad nu det är

pratat med Linus om bloggpartiet

njutit av underverkets kreativa flow

skrivit låten "honesty"!

skrämt livet ur en taxichaufför för att Maja var på radion

beundrat Penelope Garcia

fått översovningsbesök när jag inte skulle få det egentligen

lyssnat på hellsongs en hel kväll och blivit lugn

bland deras låtar hittat den perfekta bröllopslåten

varit på julfest hos Syster och Elvira

bildat laget "högtidsdrog" med bland annat Benjamin

skrivit en jullåt med tillhörande rap-freestyle av Benjamin

uppskattat hans grävlingsrim i denna

skrattat åt Amelias ord-sammansättningar

fått veta att mariah carey är en countrysångerska…

rättat skrivarna av ett quiz på sin grammatikfråga

i samband med det hört slagordet "you just got linguisted!"

vågat ringa Plockahontas utan att ha ett ärende (baby steps ok)

skrattat åt hur min kurslitteratur pratar om nya medier

julfikat med mamma och mormor

sett ett punkband i helsingborg med Plockahontas :)

åkt på ett tidsresetåg

åkt förbi vallåkra vilket var viktigt just då

älskat bandet och alla deras fantastiska instrument (fiol <3 banjo<3)

sagt att gästsångerskan var en tredjedel så snygg som jag är…

blivit kallad 17-åring av en bartender

utgjort en sorglig äta-kaka-i-sängen-bild med Plockahontas

discikerat en dröm om "Anders" med Linus

bestämt låtlistan till mitt album!

skrattat åt Sagas resonemang om svengelska

hittat ett socialistiskt bok-caffé med Karl

beställt te :o

träffat ett holländskt par där

repat med Jane Bond och Karl

spelat allt i baktakt hela repet

lämnat in något i tid

konstaterat att hela världen är en rysk docka

blivit adopterad av Saga och Rasmus

börjat använda Plockahontas riktiga namn (ibland)

haft mammamat-kväll

med mamma bestämt att vi ska adoptera ett Miriam-husdjur

dessertbuff'eat med Olle och Robert

varit moraliskt stöd när Olle förberedde

pratat med honom om "lilla söta Cecilia"

föreslagit att jag skulle äta blockchoklad på min tenta

pratat om "deg featuring mjöl"

diskuterat kroppsvätskor mycket gravallvarligt

undrat vad en möbe är

gjort jättemånga efterrätter till buffén

avhandlat vilka satsdelar ordet "chokladsåskaka" kan vara

insett att Olle är den vän jag kramas mest med

hjälpt till genom att knåda deg och nästan skala potatis

hört om saker i robertsk detalj

ätit hjort och skämtat omedvetet om det

konstaterat att saker ju alltid är saker…så som tårtor och bloggrubriker

åkt med en taxichaufför som kallar mig sin dotter

skrattat med min tentavakt åt förkortningen "do"

gjort min kärlek till vissa satsdelar hörd

julbakat med Euphoriagruppen <3

med Jeanette bestämt oss för att åka till "äpplehem"

hört Maries tolkning av en av mina låtar

uppskattat Karls syntolkning av kärringar och fagottister

tagit isär formar för glatta livet

hjälpt Marie att komma ihåg sin översättning av "12 days of christmas"

också kommit ihåg allas recept

haft en golvdag

tillsammans med Linus konstaterat att Jocke Berg är Jesus (nej)

fått kommentaren "podcasthontas" på bloggen (som jag såg nu, hahahaha)

debatterat språknormer :)

argumenterat dramatiskt för båda sidor

reclaimat ordet "satmara" med Saga

varit en kändis, enligt Plockahontas

bestämt att Plockahontas ska producera mitt album!

börjat jobba med låtarna :)

använt ord som hiphop och jazz helt oironiskt under jobbandet

haft ett jättefint samtal om hur barn inte vet om de är verkliga (också det med Plockahontas)

utbytt tandtrauman med Syster

sett hennes lycka över sin latte

caffé-fikat with the fosters

pratat om Systers höst och kvällar när allt spårar ur

äntligen fixat bank-saker

projektfixat med Saga och Rasmus

framtagit en "utopisk mall"

hört om Rasmus tankar om högstadieelever

varit in a writing zone med Saga

erkänt min kärlek till kitok (en låt åtminstone)

gråtit till Andrea Gibson (ofta)

hört citat av henne som var så Emmiga saker kan vara

spontanåkt på konsert med Plockahontas

gått ut på en fakking brygga i december

sett Jenny Nilsson one woman orchestra som som vanligt levererade

undrat hur hon kan få så få ord att bli så mycket

sett AstroMike Gordon

chockerats över falsetter och märkliga musikval

sakta blivit övervunnen av dem och till slut älskat dem

samtalat om drottningar, prinsessor och rasister med Plockahontas

julbakat med familj, mormor och Cia

åstadkommit mandelmusslor

reflekterat över ordet mandlig

doppat tryfflar i ungefär allt

undrat vad tre fjärdedelar av fyra bitar är…

tagit initiativ i bakandet :)

skrattat åt mormors utbristanden (särskilt om förändring)

mashup-lyssnat med Syster

sett en körkonsert med Plockahontas :)

inte fått hålla på <3

pratat med Hannah om att man "måste vara kreativ"

givit upp chokladkalender-konseptet

hört hur mina föräldrar ska fira 30 år ihop

pratat med mamma om att knivhuggas framifrån

lyssnat på Majas magiska händer <3

hamnat i chock över parraleller till mitt liv

insett vad mycket Maja lärt mig

haft ett intensivt förhållande till sprite

inte kunnat undgå att missa att Hannah hade ägglåssning (och till och med haft det som rubrik)

tydligen sett ut som en sån som gillar öl och kaffe

blivit glad när Rasmus kunde citera paris

kopplat ihop saker med Saga om varandras liv

berättat för henne om mina märkliga hjärnfilmer

haft en jättebra sexualitetsdiskussion med Hannah

tydligen haft superkrafter…

älskat musikkritiker på youtube (även de som är femton)

varit tvåspråkig när vi skulle prata om tvåspråkighet

skrattat åt "household number 5"

äntligen haft quality time med Marie igen <3

självklart ätit lax och druckit vin

sagt catchy saker om katter och norrländsk hiphop

sagt att hon fortfarande är the superstar i mitt liv (för det är hon)

druckit lyxchoklad-bayleys

därför haft tre glas samtidigt (drottning)

varit "blind och förälskad"

konstaterat att Fredrik inte var delaktig

köpt vin när jag var bakis (rimligt liv)

skrivit "mrs. Short post"

varit i Dysseldorf med min familj!

skrattat åt Systers mashup på Christina Perri och vem kan segla

både hört och sagt "lide spiddekaga på det kanske?" en del

försökt få Syster att sluta prata tyska

gått omkring på alla stadens julmarknader

upptäckt det fina med glyhvein

fått tillbaka min telefon när jag trodde att jag hade tappat den :)

sett Florence!

pratat om det fiktiva förbandet med mamma

sen verkligen avskytt sagda förband

varit överlycklig under själva Florence-spelningen

blivit positivt överraskad av låtvalet (third eye!)

tyckt om en fin version av cosmic love

förstått en låt under pågående spelning

hört Florence säga "gilmore girls" chock

sjungit för full hals under hela konserten

älskat drumming song-avslutningen

ätit pizzaslises i en busskur med mamma

köpt fyra klänningar sådär som man gör

bland annat köpt en likadan som Syster köpte (tvillingpower)

köpt awesome stövlar

ätit som om det inte fanns någon morgondag

fått skratt-psykbryt åt Justin Timberlake

tyckt att han borde vara med i låten "timber"

hört äkta "tyska dängor"

underhållits av hur peppade tyskarna var på dessa

undrat varför en av dem lät exakt som änglahund (dängorna, inte tyskarna)

tänkt på tysklands syn på blinda

ätit pommes och glyhvein till lunch

sen ätit crepes med mars i (borde finnas överallt)

citerat nästan hela "Fredrik" med Hannah och Alexzandra på twitter

sovit i intervaller med Plockahontas för att vi ville prata så mycket <3

bloggat till hans snarkningar och känt mig trygg

önskat att jag var en hund så att någon kunde gå ut med mig

inlett julen helt traditionsenligt

spelat besservisser med familjen

tydligen varit "snabbtänkt"

hört att julen handlar om att ge, förutom för Syster

ätit julafrukost som brukligt

fått köksgrejer och skivor av mina föräldrar <3

fått ett fenomenalt rim av benjamin

haft lika många lyssningar på spotify som the beatles :)

haft en massa chilenare här på julen

därför haft en högst trespråkig jul

ätit jättemycket som man ska på julen

fått fina musikpresenter av chilenarna

hört om vänner på facebook av Marisol

fått en "christmas kiss" av Plockahontas (bästa julklappen <3)

tvingat honom att säga hej till min familj ;)

sett "the holiday" med mamma och Syster

ätit grönsakssoppa och försökt lära/lära ut språk med chilenarna

skrivit låten "melissa", min tjugonde för i år!

haft ett av årets finaste samtal med Plockahontas

chockat honom med var min pappa växt upp

haft ett superseriöst samtal om tandborstar

haft mellandag på mellanvång-fest!

fått mellan-presenter av Ia <3

oväntat nog fått dit nästan hela Euphoria :)

spelat "paris" lite halvspontant för alla

fått höra att jag borde sälja sexleksaker…alltså va

sjungit blomman tony-sången med lite annan text på grund av detta

givit Plockahontas en mycket ironisk julklapp

bevittnat Systers bokstavsskills

fått fina komplimanger av chilenarna

älskat hur söta deras barn är

med Syster blivit beordrade att sluta vara systrar

givit folk uppdraget att välja skivor hela tiden

haft "efterfest" med euphoria (nästan)

haft ett bra samtal med Karl när de andra åkt

kommit fram till att vi är bra vänner men inte känner varandra särskilt bra

spelat upp en av mina värsta låtar för honom och fått komplimanger för den

fått reda på vem Jonas i Mjölby är

Skivplanerat med Plockahontas :)

gjort en grand evil master plan

gjort en budget och slagits med matematik

konstaterat att mamma kommer älska honom nu när han har gjort en budget

fått höra att det är lugnt att jag är dum i huvudet

börjat göra demos till låtarna :)

jobbat med en massa trummor och kontrapunktstoner

förvandlat en låt från vispop till rock

vågat  ringa ungdomsmottagning (till slut)

dessutom vågat gå dit (!)

sett "en man som heter Ove" på bio

ätit lösgodis för första gången på år och dar

gjort en orimligt Emmig födelsedagspresent till Plockahontas (som inte var en låt)

Firat nyår hos Karl med bra folk

Haft det bästa året av exakt alla år!


RSS 2.0