I've got a feeling you'll be sending me trash you should've left in the drafts

Rubriklåt: Telepath med conan gray, känd från inlägget igår och jag sjöng den precis
Tilda: Stark topp 3 ändå! Har inte så bra koll på trent i övrigt men fick stor respekt iom denna skiva!
 
Hallå det är nyårsafton och vi ska snart gå! Men jag hinner snabb-blogga först, det hinner jag, så ni ska få höra om livet. Detta har hänt:
-Jag har bytt telefon! Äntligen! Det är svårt som fan, men ganska kul på nåt masochistiskt sätt. "it's so pretty! I hate it!" sa jag.
-Jag har fått bluetooth-hörlurar av pappa, bara sådär! Och en sladd som funkar i min hårddisk äntligen!
-Billy var borta igen :( vi var supermegaoroliga! Men han kom faktiskt hem av egen maskin, lyckan var fucking total.
-Vi åt sushi/lax och drack vitt vin ("det här vinet har jag druckit någon gång och blivit riktigt jävla full", sa jag) och sen varm choklad som var orimligt söt men ändå god.
-Jag hade så himla kul med musik-inlägget! Längtar redan till nästa års inlägg, haha. Jag älskar musik det är nästan pinsamt hur mycket.
-Idag har det städats och ordnats, men jag har mest sovit för jag sov inte så bra. min luftmadrass totalkvaddades nämligen mitt i natten av oklar anledning. Sååå jag låg på golvet och frös och var miserabel.
-Och nu ska vi till osby! Och fira nyår där vilket var alldeles för länge sen! Ses imorgon, och ja då kommer äckel-mastodont-årslistan också!

21 låtar jag gillat under 2021

Nu är det dags för tiden på året som ingen (utom Lilla) har längtat efter, Emma ska leka musikkritiker! Så här kommer 21 låtar jag gillade under 2021. Låtarna ska alltså ha kommit ut i år, annars hade listan sett lite annorlunda ut. Nu kör vi, bokstavsordning funkade bra förra året så let’s do that!

 

1.       I wish you would’ve been a cowboy med adeem the artist

Tack vare min bästa musikkritiker Mark fick jag i början av juli stifta bekantskap med adeem the artist, en ickebinär countryartist som golvade mig med sina texter och sin känsla. Men det blev ingen av hens sånger om pansexualitet eller könsidentitet som hamnade här, sjukt nog, utan denna besvikna diss av Toby Keith. Besvikelse är känslan jag får här, från ett fan som känner sig sviken. ”There were not a lot of places where a kid like me felt heard and understood”, sjunger Adeem och önskar att Keith, en känd konservativ profil, verkligen var den cowboy han utgav sig för att vara. Och fucking hell did it work for me.

2.       You don’t get to go med Amanda Sires

Jag är säker på att den här låten vore en miljon gånger bättre om man faktiskt läst novellen av George Saunders den är baserad på. Det har jag alltså inte gjort, men jag förstår tillräckligt: Amanda Sires sjunger om att kämpa med en partner som är på väg att gå, för hennes skull, och hon tänker inte låta honom. Det är oerhört vackert och den exceptionella fiolen och sången gör verkligen inte saken värre.

3.       Pengar med Annika Norlin

En pianoballad av Annika om kapitalism? Kan det bli bättre? Kanske, men wow vad vacker den här låten är. De triviala detaljerna, hur verklighetens gränser suddas ut, de filmiska stråkarna när Annika sjunger om pengarna som flyger runt som dammkorn i vinden. Melodin känns redan ikonisk och låten har bara funnits i en månad. Och våren ska komma, säger hon, det hoppas jag.

4.       Hope med Arlo Parks

Det finns ganska många beskrivningar av depression. Det är inte ovanligt. Men ibland behöver man bara ”We all have scars, I know it’s hard, you’re not alone like you think you are.” Så enkelt som möjligt, men så lätt att sjunga med i när allt känns mörkt och ensamt. Arlo Parks har hållit mig sällskap nästan hela året och den här jazziga mantra-låten har behövts.

5.       Telepath med Conan Gray

Satan i gatan vad den här dängan överraskade mig! Jag hittade den i en random lista när jag inte kunde sova och har nu lyssnat maniskt på den i en månad. Jag har försökt och misslyckats med att få alla att älska den, men det räcker väl inte med 80-talssyntharna, den catchy melodin och den syniska, utmattade texten om exet som kommer tillbaka om och om igen. Otroligt redo för det kommande albumet!

6.       Kyss! Med Daniela Rathana

Men hallå, det är en lesbisk banger på svenska. Och den nämner milkshake. Hallå! Men det är inte bara det: Sånginsatsen är otrolig, storyn håller ihop till slutet och musikal / filmkänslan är flawless. Danielas passion när hon sjunger ”vi var farliga, vi var drottningar!” är out of this world och                      att glatt sjunga ”hon hette Sandra, var inte som de andra, hon var helt wiiild” är min favoritgrej.

7.       Did you come? Med girl in red

Låtar om otrohet finns det också riktigt många om, men på den fantastiska skivan ”if I could make it go quiet” är det här en standout. Det bestämda pianot, trummorna och så girl in red som rantar om sin otrogna flickvän över en melodi som lyckas vara enformig och dynamisk samtidigt. ”Did you come, how many times? Tell the truth, wait never mind” är en så bra sammanfattning av känslan.

8.       The tradition med halsey

Det är nästan taskigt att den här låten inleder ”if I can’t have love, I want power”. Visserligen har skivan vuxit på mig en hel del, men att börja med en så här bra låt är ändå inte helt okej. Refrängen i den här låten är bland det bästa jag hört, Trent Ressnors pianospel ger låten precis rätt hemsökt stämning och det känns ibland som att vi lyssnar på hela patriarkatet. Man tror att man är redo, men när de osynkade och perfekta stämmorna i sticket och halseys ensamma ”they said that boys were boys, but they were wrong!” slår emot en är man ta mig fan aldrig redo.

9.       Geraldene med Jack Ingram, Miranda Lambert och Jon Randall

Jag satt på balkongen med Finn och Lilla, ciggen och rom & colan flödade och Finn ropade ”spela Geraldene!” Det var en perfekt tid att höra låten på. Miranda sjunger på den här, Jack och Jon spelar och skrattar när hon beltar om den irriterande Geraldene som försöker ta hennes kille men inte lyckas. ”You’re trailer park pretty but you’re never gonna be Jolene”, flinar hon och den halvtaskigt inspelade live-tagningen gör det bara roligare.

10.   Äntligen borta med Jacob Hellman

Jag hade så svårt att välja Hellman-låt att jag verkligen väntade till den här sekunden. Men jo, det finns något i den här, en så påtaglig känsla av hopp att det känns i fingertopparna. Jacob kliver ut och säger att jo, jag kan, jag får och jag tänker fortsätta. Inte bara med musiken, utan med allt, låter det som. Inget känns som seger så mycket som Jacobs inte helt rena lalala-sång när hela låten exploderar. Grattis Jacob, du fucking vann.

11.   Cappuccino med Jelassi och L1na

Att inte dansa när Jelassi börjar med ”börjar dagen med en cappuccino” är nog faktiskt omöjligt. Det här är sommarens banger helt klart och jag är förvånad att den bara hamnade som elfte mest spelade låt i år. Jävlar vad jag har dansat och fixat grejer och sjungit ”hinner inte ifatt oss, hinner inte ikapp!” med ett stort leende.

12.   Good wife med Kacey Musgraves

Det här borde verkligen inte funka. Jag har inte gillat Kaceys musik på evigheter och det här är någon slags gammaldags dänga om att vara en bra fru till sin man? But god damn does it work. När autotunen exploderar på ”god help me be a good wife!” ryser jag och desperationen genom hela låten är så otroligt subtil att jag först trodde att jag läste in den själv. Det kommer bli bra, Kacey, det ska inte kännas så där svårt att vara gift.

13.   Grand hotel med Lars Winnerbäck

”Det är något med artister man har lyssnat på länge”, sa Stella nån gång, ”man blir så glad när de blir glada.” Exakt så känner jag här. Det här är en victory lap som gör mig glittrig varje gång jag hört den. Detaljerna och referenserna är välvalda, 6/8-tempot som brukar störa mig känns äntligen välförtjänt och lyckan när han säger ”ingen kommer nånsin att stå ut med mig, amen se på mig nu då!” är total. Det kanske funkar för att jag äntligen är lycklig med någon. Du och jag I guess, Lasse.

14.   Thumbs med Lucy Dacus

Om det fanns en rangordning och tävlingen var ”bästa berättelse” hade den här vunnit. Lucy berättar om en vän som inte träffat sin pappa på många år och tar med Lucy för att träffa honom. Vännen är livrädd och Lucy sjunger ”I would kill him, if you let me, I would kill him quick and easy”. Jag behöver nog inte förklara varför jag känner orden i varje jävla muskel och varför jag alltid sjunger med när hon sjunger ”you don’t owe him shit, even if he said you did.” För så är det.

15.   Vinner med hjärtat med Lune och Silvana Imam

”Det är sjukt när det händer, när allt bara stämmer” är det första man hör i den här låten. Och nu blir jag sådär äckligt lycklig igen, förlåt, men exakt så är det ju. Trummorna, ropen och den norrländska rösten gör att det låter som det känns, som triumf och kolsyra. Och sen kommer Silvana och…om jag nu ska vara helt ärlig, hon behövs inte. Hon är nice men Lune behöver henne inte.

16.   Purge the poison med Marina

Jag var inte redo för Marinas nya. Det känns som om hon visste det när hon släppte den här, en gitarr- och trumdriven dänga om allt jävla skit människan har skapat. Ja, hon låter som en hippie litegrann, men vem bryr sig när det är så här catchy och argt? Varje gång jag hör henne sjunga ”owning femaile power, taking back ours” och musiken gå loss blir jag tvungen att pipa till, hur töntigt det än må vara.

17.   Lämna honom med Melissa Horn

Hela året har jag behövt en låt om att hjälpa någon ur ett vidrigt förhållande. Såna har jag ju hittat också, men den här…det var något mer. Hur Melissa ändrar originalets ”du borde packa dina saker” till ”vi ska packa dina saker” gör mig helt knäpp av systerskap och om det var något jag jävla behövde så var det ”om det så tar tusen gånger ska jag hjälpa dig att lämna honom.” håller med.

18.   Klassiska ballader med Moa Lignell

Om cappuccino var sommarens banger så var detta sommarkvällarnas mer lugna anthem. Moa målar bilden av vemodig sommar bättre än jag hört någon göra innan och låten känns som en klassiker redan första gången man hör den. Och det kanske bara är jag, men jag hoppas verkligen att hon sjunger om Emil Jensen i andra versen. Det gör hon säkert inte men det vore coolt.

19.   Dom ska veta med Molly Sandén

Oj vad jag önskar att resten av skivan var såhär. Det fick jag inte, men jag fick den här låten och jävlar vad Molly går loss. Vi får äntligen höra om hennes historia som Bert Karlsson-sångerska och låtskrivare i L.A. Intensiteten är otroligt skicklig och det enda som stör mig är hur kort låten är.

20.   Vadfanärdetmedmig med Nadja Evelina

Rytmen, de akustiska gitarrerna och frihetskänslan genom hela låten suger tag i mig direkt. Men såklart är texten det centrala här, den förvirrade och hjärtekrossade berättelsen om vännen som blir kär i någon och försvinner. Nadja försöker vara glad över att de slutat träffa andra osv, men hon kan inte och undrar vad fan det är med henne. Smärtan och förvirringen är så välgjord och jag måste ju säga det, den queera subtexten är…knappt ens subtext här.

21.   Nothing new med Taylor Swift och Phoebe Bridgers

Taylor har ju släppt nya versioner av sina gamla album och när hon gör det får vi också några gamla bonus tracks som inte fick komma med. Jag har väl inte hoppats på så mycket där, men wow, det här. Taylor undrar vad som ska hända när hon blir gammal, i skrivande stund 22 år gammal, men i sjungande stund 32. Phoebe spelar den yngre sångerskan som tar hennes plats och deras kemi i den sorgsna, neurotiska balladen är bättre än den borde vara. Tänk, det blev inte en lista utan Taylor ändå.


Fuck you and your friends that I'll never see again, everybody but your dog they can all fuck off

Rubriklåt: Abcdefu med gayle, en jävla dänga som vi till och med hörde två gånger igår
 
Hallå hej! Onna har precis gått och jag, pappa och stella lyssnar på ett quiz om true crime. Men vi kan inget! :( och jag dricker sockerfri julmust, vilket ju kan vara det deppigaste. Men jag kämpar på. Och vi har haft väldigt mysigt, till exempel igår för då gick jag och mamma och shoppade! Och håll i er nu, för jag lyckades hitta: en sammetsmorgonrock (!), sammetstights (!) och en jättefin pliserad klänning. Det kostade nästan ingenting heller, för jag hade en massa presentkortspengar! Då mår man fan bra!
 
Sen på eftermiddagen skulle vi, äntligen, dricka milkshake. Vi gick till tugg igen och satte oss, men...alla milkshakes var slut. Allt var slut! Vi var fucking rasande! Men mamma hade bakat chokladkaka, så det var inte fruktansvärt liv i alla fall. Vi lyssnade sen på ett fruktansvärt mord, alltså seriöst bland de mörkaste vi någonsin hade hört, så vi var lite spillror men vi åt lax och pratade om när vi var små och varför de trodde att jag var blind från början. Ändå spännande. Sen när onna somnat lyssnade jag på en jättekonstig men bra skiva (med låtar om hästar, ägg och lampor) och hade det bra, och sen sov vi väl. Och vad har hänt idag? Min kusin var här och hämtade en dator, Onna jobbade och nu har hon åkt hem, eller tåget går om två minuter när jag skriver detta. Det är dåligt för då måste jag gå ut och det orkar jag inte! Jag vill verkligen sova just nu :( men vi ses imorgon, eller ja först ikväll, mycket blogg just nu!

Men här finns inga brustna hjärtan, alla ser likadana ut

Rubriklåt: Med ena foten utanför med Melissa Horn, som jag har hört ett par gånger de senaste dagarna efter att inte ha hört den på många år
 
Hallå det var länge sen jag bloggade ordentligt nu ju! Vi har det bra och Onna jobbar just nu. Hon skriver det längsta förhöret i hela jävla världen så hon är ganska trött på det. Vi har också gjort lite annat, och igår skulle vi äta lunch på tugg och dricka milkshake. Men de hade inga milkshakes på lunchen! Vi var otroligt kränkta och dessutom tog det hundra miljarder år att få maten. Som tur är var den god, annars hade man ju börjat kasta saker. Vi har också lyssnat på en del mord och babblat och tramsat om saker som "du utsätter mig för en sån jävla otrivsel", "onna banonna band" (ett band onna borde starta ansåg vi) och Stellas märkliga version av amerikansk sex ed som gjorde att jag skakade av skratt innan vi skulle sova. Den går nog inte riktigt att förklara men det var life. Jag och Stella har researchat för podden en massa, vilket har gjort oss upprörda över till exempel hemska rastistiska låtar, hur dåliga folk på vikipedia är och hur lite vi tydligen visste om våra olika ämnen. Och så har jag såklart läst en massa av mina gamla fanfics som jag skrev igår! Det var ju hemskt och märkligt, men också kul! "jag räddade dig från fängelse nyss, så jag tycker inte att du ska vara så kaxig." var nog det jag skrattade mest åt. Det är en batshit jävla text det där. Och det här blev ju kaotiskt utan styckeindelning och jag orkar inte berätta om idag, för nu ska vi äta lunch! vi ses!

I know you love him, and you might be in love with him

Rubriklåt: His hands med blegh
 
De senaste dagarna har jag läst i mina gamla fanfics. Det var...det var länge sen jag gjorde det. Men nu gjorde jag det, och...well, there's some goddamn shit. Otroligt twisted syn på sex och samtycke, pedofili in spades, en miljard stavfel och oväntade saker som casual abortmotstånd och ett otroligt märkligt språk (alla pratar som trotsiga tonåringar what's up with that). Men...det är nånting jag märker också, det finns nånting i de där gamla högarna med skit.
 
Jag, eller vi, förstod kärlek på ett sätt vi inte borde ha gjort. Eller förstod och förstod, vi hittade på kärlek. En sorts intensiv, våldsam kärlek som aldrig tog slut. Berättelsen spänner över tjugo år och ändå slutar karaktärerna aldrig att älska varandra. De vill vara hos varandra, behöver varandra till en sjuklig grad oavsett vad som händer. "I knew it was you the whole time, I knew it was you when I was with him" sjunger Blegh och precis precis så är det. De gör allt för varandra, de brinner upp av hur de älskar varandra. Inte bara två personer utan många. Det finns en så stark kärlek genom hela berättelsen att jag nästan tappar balansen. Den känslan finns ingen annanstans och jag undrar vad det är. Var vi hittade den, vad den kallas. Den känns i händerna och det ska inte känslor göra. (på riktigt det ilar i händerna det fattar inte jag.) Jag vill veta vad jag menade, var jag fick allt ifrån, var hon fick allt ifrån. Jag hittar känslan i viss musik men bara i korta stunder. Inte allt det här, tre långa böcker av kaos men så fulla av känslor. Jag vet bara inte helt vems känslor och om vad. Fortfarande.

Vinden säger ingenting, mörkret stirrar tomt omkring

Rubriklåt: Djupa skogen med piroth, en väldigt fin låt vi hörde för en stund sen
 
Hallå hej! Jag har sinnessjukt ont i ryggen och är allt annat än en person, men jag kämpar på och ska blogga. Igår efter blogget gick vi och fikade om jag inte har fel för mig om när jag skrev, på ramklints. God varm choklad och gott wienerbröd, och onna gjorde semmel-premiär vilket ju är hype! Vi pratade och fikade och när vi kom hem lyssnade vi på en riktigt dålig mix och drällde och pratade om vilka namn vi känner många som har och sådär. Sen kom Sara inflygandes och vi hade speökväll! Vi spelade "nåt ska bort" och jag och mamma var helt värdelösa, men onna kunde frågor (det trodde hon inte) och Sara, som spelade själv när vi andra var i lag, slaktade! #MosaSara blev en grej, men hon vann ändå.
 
Vi åt svingod kyckling med klyftisar och tsatsiki, och sen spelade vi besservisser woooop! Jag och mamma hade lite mer tur med frågorna och jag älskar det spelet, det är det roligaste jag vet! Typ i alla fall.
 
När onna gått och lagt sig satt jag uppe och chattade med Tilda om vad vi minns av den andra, vad vi gjorde för att verka balla när vi var små, vidriga killar vi känner, att våga vara bi och till slut om mina fanfics. Jag skickade alla tre till henne och nu...nu är hon på den tredje japp. Healthy. Hon har skickat reaktioner på helt sjuka grejer, knäppa dialoger, förvirrade frågor (färre än jag väntade mig ändå, hjälper väl att hon läst förut) och mycket annat kul, så det har varit dagens höjdpunkt! Så vi har pratat om oväntade glow-ups, vår störda syn på sexualitet när vi var yngre, lockar i pannan, hur jag höll reda på allt och...en jävla massa annat. Crazy shit. Men jag somnade inte förrän 05, för emma black höll mig vaken, och därför fick jag sova till elva. Så idag har vi ätit goood kebab-lunch, onna har jobbat och allt har väl varit chill, och stella har kommit hit! woooop! hon tittar såklart på "hela england bakar" i detta ögonblick. men ja, det var allt för idag, vi ses!

What I'm about to say won't be easy to swallow, what you felt today will be as painful tomorrow

Rubriklåt: Leaving you med maria mena, från veckans cirkelskiva
 
Hallå från mig och onna! Ja det är ju en knäpp jul i år, så onna är här nere och imorgon kommer stella. Då blir det fullt i lägenheten! Hon kom hit efter blogget igår och hade med sig presanger, och jag fick choklad som ser ut som pringles! Jag blev: hype! Vi lyssnade på riktigt märklig musik (en konstig låt om att vara i friendzonen kom upp, hoppas verkligen det var ett skämt) och på kvällen åt vi kyckling med äppelsallad, så då mådde jag riktigt jävla bra för om ni på något sätt missat det så älskar jag äppelsallad. It's a thing. På kvällen åt vi chips, drack julmust och pratade om hur mycket mörker vi har omkring oss, sätt att få folk att inte ta livet av sig (det är mörkt men det är också en intressant sak att fundera på), att onna har många beteenden som bebisar också har och en hel del annat. Det var en myslig tid och när onna somnat skrev jag med min tjeja och också med tilda, som skrev riktigt långa meddelanden så vi pratade om smeknamn, människor utan personlighet och att heta saker som alla andra heter vilket ju är det tråååkigaste. Att heta Emma är liksom inte så speciellt. Så jag gör det två gånger! Geni! Men ja, jag somnade nån gång vid halv fyra och idag har vi lyssnat på mord (onna har blivit patreon så jag får höra bonusavsnitt woop!) och nu sjunger florence för oss och snart är det lunch. Såry för lite tråkigt blogg, det händer inte jättemånga grejer.

Jag hade hellre vunnit färgfemman

Hallå från juldagsmemma! Jag ligger nerbäddad och chillar och ska snart duscha så jag är lite ren när Onna anländer. Like an adult osv. Men igår var det julafton ju! Vi gick till mormor och åt jullunch, för äntligen har vi lagt julen i rimlig tid. Vi kallar det "tarek-jul", för kalle anka var framflyttat fem minuter och då kände vi att vi gjorde ungefär samma sak. Så julbord åts och det gick ganska bra tyckte jag, och sen var det kalle som väl inte var så festligt men det funkar jju. Jag kom fram till att ferdinand är en perfekt bild av min tjeja. Han är verkligen lik!
 
Vi fikade (mandelmusslor! drömtårta!) och hade så jävla kul. Johanna och Patrik (kusin+kille) berättade om bingolotto och någon som vann massor. Patrik sa att Johanna hade vunnit på kärlekens lotteri och hon sa rubriken, vilket vi totalt tappade det om. Vi pratade också om Saras bröllop och sånt, och sen delade vi ut julklappar! Jag fick en borste (inte en sån jag ville ha, de kämpar), en till klänning jag beställde, en fidget toy som ska kännas som bubbelplast (!), presentkort och choklad. Mycket bra tid! Och just det, ett nattlinne, det behööövde jag! Och sen spelade vi "när då då?" och hade mycket kul. Detta var mitt bästa:
*fråga om karin boye*
Patrik: Emma, detta kan du!
Jag: Well, I am the lesbian...
Patrik: Nej! Jag tänkte att du är författare!
Kanske inte så kul för andra men jag skrattade mycket. Gröt åts (äntligen kan man äta alla matar, för de äts på rimliga tider!) och sen gick vi hem, helt slut och urvridna. Så myslig jul! Men jag mådde totalt skit när jag skulle sova, för det är klart jag jävla gjorde, fucking skärp dig emma challenge. Men idag är det juldag och onna kommer om några minuter! Det har jag inte sagt i bloggen, men hon skulle inte vara själv hela julen så vi sa åt henne att åka ner och vara här. Så det kommer bli mysligt!

Say the word and I'll be there for you, baby I will be your parachute

Rubriklåt: Parachute med Crhiss Stapleton, en countrydänga som ligger i min och Saras årslista så vi hörde den igårkväll
 
Hallå och god lul ungdomar! Det är lulafton! Så ni vet lol. Jag har egentligen konstiga ledsenheter i kroppen, men åt precis en stor bit banankaka så nu mår jag bättre. Seriöst den är så god ska tvinga mamma att baka den fler gånger så ni (iaf ni som gillar banan) får smaka. Mums!
 
Men igår efter första blogget (mycket blogg nu I know) var det ju "familjemys" på agendan. Vi åt kött och potatisgratäng och sen fick vi presanger! Jag fick klänningarna jag köpte på interwebs sist jag var nere, och båda passade och var jättefina! Älskar dem! Sen skulle vi spela spel, men ingen orkade, så vi satt bara och åt chips och pratade om minnen och resor. Vi mindes vår dagistid med knäppa lekar, småbarnskärlek och allt möjligt konstigt. Sen gick vi igenom våra resor, framför allt våra usa-resor, i mycket detalj och vi redde ut skillnaden mellan santa monica och santa barbara, när jag har kunnat äta och inte (fun times) och hur alla hotell såg ut, vilket jag absolut inte kommer ihåg men sånt minns tydligen folk. Men det var mysligt att gå igenom dem och så bra att hänga med familjen! "det var länge sen vi bara drälde, nu har ni ju respektive och sånt!" sa mamma. "släng dem!" sa Sara då. Det ska vi inte göra. Hon åkte hem och jag la mig i soffan, men somnade inte på mången timme för jag hade konstig ång överallt. Den har jag som sagt kvar nu, men ska försöka skaka av mig den så vi kan ha kul. Ses efter all jul!

Mini-nyårslistan 2021

Såhär precis innan jul blir det nyårslista, den lilla, för folk som inte är galna och läser den enorma.
 

Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?

-Flyttade ihop med min tjeja. Batshit att det hände, att vi klarade det.

Bästa köpet?

-Oj vad svårt! Möblerna till hemmet kanske?

Vad var sämst?

-Oro. Massiva kaotiska mängder.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

-Gladare tror jag ändå? I’ve been doing all right, tror jag i alla fall.

Vilka länder besökte du?

-funny jokes amirite? Inte ens danmark. Inte än.

Favoritprogram på tv?

-Så mycket bättre såklart. Alltid.

Vad önskar du att du gjort mindre?

-Fått för mig att folk blir arga eller sura på mig. Sluta tänka det Emma, det är en så konstig ångest.

Vad önskar du att du gjort mer?

-Skrivit! För fan! Och tagit mig ut i världen, alltså staden, mer. Önskar att jag hade sett mer av Stockholm.

Bästa minnet från 2021?

-Jag kommer verkligen inte på något? Ett knäppt minne jag kommer bära med mig är när jag och Stella tog ut sängen till grovsoprummet, förkylda som fan, ropandes ”maooo!”. Och några timmar senare hade vi en egen, stor säng. Magic in its own way.

Vilken var din största karriärsmässiga framgång?

-Eh…jag blev skrivpedagog I guess? Och jag höll en jättefin skrivkurs ju!

Största framgången på det privata planet?

-Jag blev tjejbo! Och fortsatte superjobba på mig själv. Oss själva.

Vad spenderade du mest pengar på?

-allt känns det som. Esters veterinärbesök, beställmat, allt.

Något du önskade dig och inte fick?

-Att min älskade lillasyster skulle få det bättre. Och att pandemin skulle vara superslut såklart.

Största misstaget?

-Att jag inte sparkade sönder en killes fejs? Nä okej…kanske inte ett misstag men något jag ångrar, att jag inte hann träffa matte. Det borde ha gått att ordna där i början av året. Somehow.

Mest stolt över?

-Att jag inte totalt bröt ihop efter flytten. Och att jag har jobbat så mycket på att faktiskt bli en självständig person.

Vad ser du mest fram emot under 2022?

-Bröllop! Bröllop galore men framför allt Saras! Iiiii!

Vad önskar du dig av 2022?

-Mycket musik, många bra kvällar med vänner, mycket trygghet och att skriva så mycket som möjligt på en ny bok.


And if you send for me you know I'll come, and if you call for me you know I'll run

Rubriklåt: old money med lana del rey, som vi hörde idag och Lilla blev hype på för att värsmelodin lät som hungerspelen-melodin. Det var en grej.
 
Hej hallå från himma! Det får man väl inte säga längre men jag sa det ändån. Jag hade egentligen tänkt bloggfuska, men nu ändrade jag mig, så vi kör! Igår sov vi och sånt, och efter broccolipaj-lunch åkte jag ner mot lund. Med ett snabbtåg, det var fan inte igår! Jag kom hit och vi åt middag och sen gjorde mamma julgodis för glatta livet. Hon hackade mandel, smälte choklad ("jag blandar två olika sorter, lite fifty fifty, det blir som fifty shades of choklad!") och hade sig, och vi lyssnade på knäpp musik och drällde. Sen såg vi ett tv-program om 80-talsmusik i england och det var mycket bra, men mamma blev besatt av att hitta var en fras kom ifrån. Det var tydligen salt n pepah. The more you know.
 
Sen råkade jag säga "jag har inte så ont i ryggen", så såklart fick jag så ont att jag inte kunde röra mig. Fyyyy fan. Men jag somnade till slut och idag blev det ägg och sen att ligga på mammas rygg-rulle. Mycket bra grej men satan vad ont det gör. Jag och mamma fikade med Sara och pratade om att Sara inte vill veta vad hon gjorde när hon var liten, om dåliga föräldrar och sånt, och sen åkte jag hem till Lilla! Vi babblade om typ...synvillor och trams, och sen åkte vi hem till husse för julfika! Vi fick mandelmusslor och hussebullar (geni-ord) och konstiga amaretto-kakor och pratade om brittisk musik (i synnerhet vince clark), jullåtar, uppfostran och en hel del annat gosligt. Husse letade upp ett bra verktyg att slå mig med och valde till slut en hålslev, vilket gjorde ont! Men jag uppskattade det, som jag sa. Vi hade en riktigt goslig och knäpplig tid, och nu är jag hemma igen! Lol det här blev ju ingenting? Jag har haft det väldigt bra i alla fall och flängt runt och faktiskt känt liiiite julkänsla någonstans djupt inom mig. Det får man fan när det luktar gran och mandelmusslor äts och allt är bra och snelt. förutom min rygg då, för min rygg gör sanslöst jävla ont hela tiden! Blir stretch-party och ligga på rulle sen. men nu är det familjemys hävdas det! Det blir kul!

Förr eller senare ska väl fotografer också dö

Hallå hej mitt i natten! Vi borde verkligen sova, men först ska det såklart bloggas. Och vi har haft en myslig tid sen sist. Igår lagade vi lax och Stellas lärare var fakking sämst, så vi kramades och lyssnade på en snel dokumentär. Vi gjorde också klart våra nougatkola-praliner, som blev så goooda! flippar ur!
 
Idag var jag otroligt segstartad, men jag tvättade och sånt i alla fall. Jag lyssnade inte på pink floyd dock, så det var sämstigt av mig, men allt annat jag skulle göra hann jag med. Ooooch på kvällen kom Stellas coola kusin Frida hit! Hon är den enda rimliga från den sidan av släkten och det var så kul att äntligen få träffa henne. Vi åt sanslöst god broccolipaj och spydde galla över deras sämstiga släktingar, till exempel stellas opappa. "men sluta skriv dina äckliga böcker, gör nåt istället!" sa Frida och det har hon fan rätt i. Rubriken handlar om att hon berättade om en fotograf blev skjuten och sen sa "förr eller senare ska väl de också dö", men hon menade några helt andra vilket jag inte förstod. Så jag ba...jo...fotografer ska väl dö I guess? Jag fick höra sjuka stories från påskmiddagar och annat knäppt, vi gjorde henne avundsjuk med alla bröllop vi varit och ska på, vi konstaterade att det är nice att vara ett geni och bli ihop med ett annat geni och det var bara så jävla drömigt. Och nu har vi goslat och ätit praliner, och herregud vi måste sova! Ses imorgon, då ska jag ha lyssnat på pink floyd jag loovar!

He's made one for himself, one for me too, and one of these days he'll make one for you

Rubriklåt: My boy builds coffins med florence and the machine, som vi lyssnade på igår och stella nämnde dessutom en kille som byggde sin frus kista så jag tänkte på den.
Tilda: Både god julmat och tallrikschoklad är det bästa! Så mycket julmat är fucking batshit, sill liksom what is that about? Och jaa, lite tildiga rubriklåtar, att hitta svenska rubriklåtar är en konstant struggle så om du har någon svensk musik du saknar i rubriklåtarna är jag all ears! Lol vem tror jag att jag är, det är låtar i rubriker i en blogg med typ tre läsare. men mozartkulor är the shit ju!
 
Hallå och hej! Oj klockan är kvart över sju, vi kanske borde fixa mat lol? Men jag ska blogga om våra liv sen sist, och igår lyssnade jag först mer på goblet of wine, och hittade en paramore-podd! Som går igenom alla låtar! De är bara på första skivan än så länge, men ändån! När Stella kom hem tittade vi på mer dokumentär-mörker och till slut inledde vi kvällens projekt: nougat-kola! Vi hade mycket nougat över, så vi googlade och hittade detta. Så vi lyssnade på florence och gjorde kola, sjöng och knäppade oss, och det kommer vara så gooottt! Vi har inte chokladat dem än, så vi har inte smakat, men det kommer vara life!
 
Idag vaknade vi tidigare än vanligt, för vi tog oss ur huset och till polisen. Jag fixade ny legitimation (äntligen) och när vi kom hem var vi helt slut, lol, men Stella var i akalla och vaktade katter så hon var ändå kickass. Och nu fixar hon mat, så jag ska gå ut och hjälpa henne. Ses imorgon!

Han spela driving home for christmas, igen å igen å igen, sen sa han "lyssna noga pojkar, om ni skriver nånting lika bra som den kör jag er hem"

Rubriklåt: Två vise män med timo räisänen och henning, ja det kanske är en jullåt men det är också such a goddamn bop och ni kan inte stoppa mig från att lägga in den i blogglistan!
 
Hej och hallå! Jag sitter i soffan och lyssnar på goblet of wine, för jag är way behind om my podcasting, och Stella är och handlar. Hon behöver mediciner och grejer så vi får se hur vidrigt kista är söndagen innan jul. men igår och idag firar vi jul här hemma, för vi är ju inte tillsammans på julen! Så igår efter blogget gjorde vi mozartkulor och lyssnade på jullåtar vi faktiskt gillar, vilket var jättemysligt! Jag sjöng koppången och rubriklåten med stor inlevelse, det blev lite wizard rock och när vi var klara såg vi greveholm-reunionen! Iiiii! Jag var så hype att jag knappt kunde sitta stilla och varenda liten referens och varenda minne fick mig att tappa det. Jag älskar greveholm så mycket och att jag har träffat mamma astrid och blivit bjuden på en drink av henne alltså woooow. okej, fan-rant over tror jag?
 
Sen åt vi köttbullar och prinskorvar med spagetti, aka stemma-julmat. Vi tittade på riktigt mörka dokumentärer, läste och var upprörda, men efter mången timme lyckades vi gå och lägga oss och sooova. Och idag har vi sovit, ätit våra kulor (jag åt precis upp all choklad som hade fastnat på tallriken, that's how savage I am) och nu lyssnar jag som sagt på goblet of wine. Satan vad jag älskar den podden, blir så trygg av att höra dem supa och bräka om att jk rowling kan 0 om resande. "she's bad at two things, travel and gender" sant. Men vänta vänta jag glömde en grej jag gjorde igår! Jag såg så mycket bättre såklart! Så innan jag går kommer mina tankar:
-Daniel var ju absolut bäst. Such a dänga!
-Marie...vad fan hände? Ronny på qx kallar det för en fölsedagssång och det är verkligen sant.
-Att melissa skulle sjunga älska mig...yeah, of course. jag blev inte särskilt rörd nä.
-samma med ser du månen, I get it men det var ju bara samma sak?
-samma med gubben i lådan. de bara...sjöng låten? miriam kan du ge oss nåt mer speciellt tack?
-kul att harpo gjorde en dänga av melissas mest dängiga låt, och att hon fick en ny låt tolkad!
 
så, nu är jag klarbloggad på riktigt, vi ses!

What if it's you and not the world that's breaking your heart?

Rubriklåt: What if it's you med nashville cast, från veckans cirkel-hopkok
 
Hallå från julen! Idag är det jul har jag och Stella bestämt, för vi ska ju inte fira ihop. Så vi ska göra mozartkulor och grejer efter mitt blogg. Men nu ska jag blogga om mitt lilla liv och det har väl varit okej. Vi har sovit och vilat en massa, men också till exempel sett på spåret. Mamma och pappa fick fucking tre tior! jag kommer aldrig någonsin att förlåta dem! Sara parkman var en seriös queen och hennes off the rails-version av bad guy gjorde mig helt yr i huvet. Jag kan typ inte ens bestämma mig för om jag älskar den eller om den var cringe ens? Båda kanske. Så det var galet i största allmänhet och förutom det har vi tittat på mordgrejer, skrattat åt att folk får heta benkt och skräpat runt utan att klä på oss eller annat man ska göra. Men nu har jag en riktig klänning på mig och har duschat, fattar ni hur duktig jag är? Och nu ska vi ha lul, god lul, ursäkta för sveriges kortaste inlägg vi ses!

Har letat efter dig i alla andras blick, att man kan va så lost i nåt som inte finns

Rubriklåt: Sämsta jag kan få med lovad
 
Jag och Emma Black har co-frontat i typ 48 timmar nu från och till. Det går konstant från den ena till den andra i nån konstig rytm som ingen förstår. Håller på att få panik för jag vet inte vem jag är. Och det blir så konstigt, för hon har så många tankar som det knappt går att förklara. Inatt (lol idag) (vänta nä igår?) drömde vi om när hennes pappa dog, i boken alltså, och den där märkliga känslan när alla sörger men inte som hon. Det är så töntigt men det kändes verkligen så! alla ba "åh nej jag grät så mycket" men det var ju hennes pappa? Hur sjukt? Det är så konstigt att alla hon minns från sitt andra liv är folk som andra har åsikter om. Det gäller ju den andra mannen också, han som jag inte orkar prata om egentligen men så gör jag det ändå. Han som alla hatar, med rätta! Han som hon saknar så att det gör ont i hela kroppen. Han som jag önskar att jag kunde ha en neutral och sansad åsikt om men det gör för ont. Han som hon lyckligtvis aldrig hittade. För wow vad hon letade, överallt, i alla. Och det hade kunnat gå så jävla jävla illa. Han skulle kunna ta formen av lärare eller andra äldre män i mitt faktiska liv när jag var yngre. Det har hänt så många andra men jag klarade mig, vi klarade oss och jag är så tacksam över det. När jag fått veta att ännu en 25-åring dejtar en 15-åring i min bekantskapskrets tänker jag att shit det kunde varit vi, hon ville att det skulle vara vi, men det blev inte vi. Och jag är så tacksam för det att jag typ blir yr. Hon höll sig till drömmar och det gör hon nu också. Lol det här inlägget handlade om två olika saker insåg jag nu men jag orkar inte fundera på det mer.

I just wanna be part of your symphony

Rubriklåt: Symphony med clean bandit och Zara Larsson, som spelades inatt
 
Hallå från mig och min värkande hand! Jag vet inte vad som hände, men min hand har pajat på nåt sätt och gör nu jätteont. Så jävla konstigt. Men ja, igår natt skulle jag ju sova, men det gick såklart inte. Så jag chillade och vid halv sex vaknade Onna. Vi pratade och var konstiga och hon fixade grötfrukost, men hon hade inga russin hemma :(( det ska ju vara russin-gröt! Men den blev god ändå. Vi följde de sjuka händelseförloppen i buren (bokstavligen sjuka, för två av tre programledare har nu blivit sjuka och åkt hem...) och efter några timmar åkte Onna till terapin. Och jävlar vad jag sov då! Tyvärr sov jag genom Melissas framträdande, men ändå underbart.
 
När hon kom hem åt vi fiskpinnar med stor pasion, vrålade av hype när ett lesbiskt par nämndes (vi är rimliga!) och sen spelade fucking james blunt i buren! James blunt hörni! Fan vad jag älskar honom fattar ni deeet. Han var så rolig och söt och sjöng en jättedeppig och stark låt om sin pappas död som jag absolut inte var redo för. Sen åkte jag hem och kollapsade här, åt pizza (men Stellas pizza kom inte! så vi fick köpa annan mat till henne och skickade klagomål, men då var pizzastället stängt!) och bara försökt hålla mig vaken och hantera enorma mängder system-förvirring. Så himla oklart vem jag är hela tiden. men nu är jag oavsett så trött att jag håller på att gå sönder, så nu ska jag soooova! När Stella har kollat klart på tumblr, för det är ju såklart väldigt viktigt. Godnatt!

Känns som alla runt mig slutat dricka, blivit nyktra eller dödligt sjuka

Rubriklåt: Lavidalokka med Markus Krunegård, som spelades ikväll och alltså det är en så bra inledningsrad
 
Hej mitt i natten hos Onna! Jag ligger här och lyssnar på musikhjälpen och Onna sover. Det ska jag också göra när jag har bloggat. Men imorse sov jag i min egen säng, vilket var fucking magiskt. Stella var tvungen att vara i skolan (hemskt) men jag sov och sen hittade vi nånting att äta till lunch och det var starkt jobbat för vi hade ingenting hemma. Jag vilade och hon redovisade, och hennes lärare blev lack för att Sherlock var i bild? "det är inte profsigt" sa han. Dude hon är hemma vad fan tror du, att hon ska kunna hålla alla katter borta? Bitch folk har barn och djur och partners och sånt hemma, hur kan du inte veta det? Blev förbannad. Men sen var hon klar och vi läste, åt bullar och kramades, och efter några timmar åkte jag hit.
 
Här lagade Onna kycklingklubbor med potatisgratäng (så gott!) och musikhjälpen hade gay anthems power hour! vi var otroligt hype, men sen jättebesvikna för alltså bögar kan fan inte välja musik? De ba "åh vi älskar kvinnor som sjunger stora låtar" men alltså har ni hört att queers kan sjunga sin egen musik? Det finns verkligen inga böglåtar av bögar vafan är det om? Okej det finns men skärpning! Men i slutet kom girls med beatris och that's what I want med lil naz x som tur var. Åh fuuuuck yeah nu spelar de love again! Älskar den jävla låten! Vill dansa men orkar inte. Aja, efter det antiklimaxet kom Kiti och vi hade en myslig tid med pepparkakschoklad och prat om psykolog-memes och att vara en sån som kan skriva. Och nu sover Onna och jag har tagit mig lite egentid, som jag gör på nätterna, och ska nu försöka sova. men nu är jag ju hype för love again hur ska jag då sova? Spela lugnare låtar tack! Men ja, ses imorgon (eller idag då) när jag är hemma.

I'm a daughter of feminine wisdom, a son of the american dream, my friends are all addicted to alcohol and metamphetamines

Rubriklåt: Live forever med Adeem the artist, som jag hörde på tåget och älskar
 
Hallå hej jag är hemma! Hemma i mitt hem är jag! Satan vad skönt det är <3 men jag började inte med att min tjej har körkort, so yeah...that didn't happen. Jävla hörn man ska backa runt! Blir rasande! Men det har varit en okej dag ändå. Vi körde några vändor för att värma upp, till exempel till Staffanstorp for old times sake osv. Men sen var det dags och jag och pappa fördrev tiden på nova där pappa köpte nya padel-skor (han har spelat i fem år långt innan det var coolt #padelhipsters) och vi träffade Rolle och Malin som råkade vara där. Kul överraskning ju! Sen mötte vi Stella, skällde ut alla hörn man måste backa runt och åt lunch på ett snabbmatsställe. Mycket gott och mormor dök upp en sväng, så det var ändå härligt.
 
Sen tog jag en underbar nap och efter ett tag åkte vi hem. På tåget tittade jag på nashville (tänkte ge upp men fast-forwardar de sista avsnitten) och hade vansinnigt ont i magen, men nu är vi hemma! Vi har lyssnat på nya flashback (det tog jättelång tid för vi var tvungna att pausa hela tiden för att berätta historier, till exempel om många filmer) och nu ska vi snart sova i vår egen säng. Jag vill typ gifta mig med vår säng men jag ska gifta mig med min tjejbo istället. Hoppas jag.

Skjut ner varenda jävel som lurat dig nån gång, trampa ner dem med din stövel fastän rustningen känns trång

Rubriklåt: Vintern blev för lång med Pernilla Andersson, för det är vinter idk jag hade inget bättre. Och jag har ju stövlar den här vintern så it works!
 
Hej från nervös-memma! Seriöst jag är så nervös inför uppkörningen imorgon. Jag fattar inte hur jag ska överleva! Det är ju liksom inte jag som ska göra något, så det finns inget jag kan göra! Aaaaaaaaaa! Men jag ska försöka blogga åtminstone, till exempel om så mycket bättre som jag såg igår. Här kommer tankar om så mycket ledsnare:
-Herrrregud vad det skulle gråtas! Det verkar inte så kul att hänga där.
-Men jag gillar Marie, hon är myslig.
-De spelade sommarn komma! Eller hur man skriver det, den godländska låten. Jag blev hype!
-Det var min enda hype :( sen var det bara gråt. Förutom Daniel, det var lite catchy ändå, och Harpo för det var bara fint.
 
Förutom detta såg vi på greveholm och sånt, och idag har vi haft det bra. Vi körde till Malmö och åt på bulltofta kött, för det är en grej man ska göra ibland, och sen fick jag se Stella träna på att parkera. Det är tydligen väldigt väldigt svårt. Men sen har vi också sett Sara sjunga luciasånger med sin kör! I en gammal fin kyrka! De sjöng superfint och min hjärna reagerade med...en massa inspiration? Det var som om jag såg hela boken framför mig helt plötsligt och nu liksom känner jag den. Det var nästan religiöst. Vi har sett klart greveholm (jag älskar deeeet) och bara vibeat allmänt, och nu ska vi sova...eller försöka. Jag är: uppe i varv. Det är därför det här inlägget är all over the fucking place. Ses imorgon med besked, håll alla tummar osv för oss klockan tio imorgon!

Now you just say "oh, Romeo, yeah you know I used to have a scene with him"

Rubriklåt: Romeo and Juliet med dire straights, fast jag tänker lägga in the killers-versionen i blogglistan för den gillar jag mer, vi hörde den igår och jag sjöng med för allt jag hade
 
Hallå från julbaket! Jag tror att lussebullarna står i ugnen och snart ska vi fika, men jag passar på att blogga så jag inte hamnar ännu mer efter. Och ja igår kom ju team osby hit! Vi lyssnade på neutral musik, tyckte pappa, och sen hans lista med mycket märkligt jox till exempel rubriklåten. Vi åt lite för-snacks och pratade om olika sorters klockor, ifall vi är människor eller hamstrar (pga en felhörning) och annat helt jävla obegripligt, och sen gick vi iväg för att äta middag på gamla franska. Jag var djupt kränkt för att de inte hade sin vallenbergare på kvällen, men entrikot (lol så stavas det väl inte) funkade också. Där pratade vi om att alla lesbiska är kriminella (och alla andra också), namn vi inte vill dejta, när man får döma folk och att många par har riktigt dålig kommunikation. Vi hade en mycket bra tid och när vi lämnat av dem vid taxin gick vi hem och tittade på greveholm och kramades, för det behövdes.
 
Idag är det julbak! Mormor och Sara kom och vi har gjort mandelmusslor och lussebullar, och nån slags pepparkaks-chokladbollar som Sara gjorde. Knäpp är hon. Så jag har tryckt ut tusen musslor och vi har lyssnat på ny och konstig julmusik, och nu har Cia kommit och Sara gått och vi ska fika. Så vi har det bra men satan i gatan vad trött jag är! Och nej, inget så mycket bättre har jag sett än, blir väl ikväll så ni får mina efterlängtade tankar imorgon.

Som om du inte hört vad jag sagt, bara massa drama och nu är du helt fast

Rubriklåt: Problem med will man och Josefin Nordberg, en av mina favoritlåtar just nu som vi lyssnade på igår och alla höll med om att Josefin är den snyggggaste ever
 
Hallå hej! Stella kollar på "hela England bakar", pappa lyssnar på en vinylskiva och förbereder mat, så allt är ganska bra. Jag har i och för sig mensvärk, det är inte lika bra. Men ändån. Och, som jag sa, igår kom Lilla hit! Och också Sara som hade sjungit på torget, så det blev ett helt gäng. Vi lyssnade på hiphop, för det ska man göra på julen, och åt sushi / lax mummms. Sara läste högt ur olika tidningar, pappa var ovanligt snappy (svårt att förklara dock) och det var en bra middag, men sen gick jag, Lilla och Stella in i tv-rummet och bara hängde. Drack vin, hiphopade, babblade och klurade på min nya bok, vilket faktiskt hjälpte! Lilla är queen of idé-bollande. Vi lyssnade på våra traditionsenliga jul-dängor, åt chips och ischoklad och allt var så gosligt!
 
Idag har jag dock mest mått skit. Fick mens vilket jag hade glömt att jag skulle få (tänk att man kan ha nåt i sexton år och inte fatta ändå?) och har varit väldigt off, så jag låg mest i sängen hela dagen, förutom när vi såg på spåret. Dåååå tog jag singlehandedly en tiopoängare! Det kändes riiiktigt bra! Och mamma har bakat bullar och vi har tittat lite på greveholm, så man gillar livet. Och snart kommer team Osby! Ses imorgon!

Yeah my life a bitch, but you know nothing about her

Rubriklåt: No love med Eminem och lil wayne, en riktigt bra låt som vi lyssnade på igår
 
Hallå från Lund! Vänta jag har inte bloggat ordentligt sen jag kom hit dammit! men i onsdags kväll hände inte så mycket, förutom att mamma hade rabatt på en sida så jag köpte klänningar. Då mår man! Sen sov vi och igår körde Stella en massa bil och jag klurade på nya boken (!), och sen åkte vi till Saga.
 
Väl där fixade vi (mest hon) kit-pizza och vi diskuterade väldigt länge frågan fuck, marry, kill: Taylor Swift, Miley Cyrus och Benjamin Ingrosso? Det är tre av Stellas sämsta personer så det var därför. Vi jämförde spellistesystem, pratade om en massa musik och köade lite nya låtar vi hade hört på sistone och sen blev det bubbel och Harry Potter-spel! Det var ett ganska konstigt spel på danska, men det var riktigt kul och ibland åtminstone lite svårt. Saga kan danska obs annars hade det varit rätt mycket svårare. Jag sa mest att spelet hade fel, för det följde filmerna, och ibland hade det fel ändå! Upprörande. Men det var en väldigt myslig kväll som också innehöll långa och spännande anekdoter om konserthuschefer, konstiga frågor och bara allmänt gos. Och idag, ja idag har Stella kört (mest i rondeller som hon har beef med) och jag har klurat. Bok-klur är det bästa kluret! Och snart kommer lilla hit iiiii!

Varje gång jag tror att jag överlevt det här, blåser nya stötar in från ett vädersträck jag glömt

Rubriklåt: Till och med dom med Emil Jensen
(deppigt inlägg, läs ej om du har en dålig dag!)
 
Folk går tillbaka till distansundervisning igen. Efter bara några veckor i frihet. Små nya restriktioner införs, inte mycket alls, men litegrann. Plötsligt är allt uppe i luften igen, ingenting är säkert, man kan inte planera något. Allt blir "vi får se hur det utvecklar sig" igen. Och jag orkar inte mer. Det är det dummaste att säga men jag gör inte det. Jag är så trött på att ingenting får vara som det ska vara, allt måste hållas tillbaka, allt måste vara konstigt. Men det blir inte som vanligt, det kanske literally aldrig blir som vanligt? Vi kanske på riktigt aldrig mer får göra någonting? Hur ska vi överleva då?
 
Och min bästa vän ringer från sin terapi och låter som ett litet barn. Jag är så glad att hon ringer men är nära att kollapsa av oro. Min lillasyster orkar inte berätta vad som händer, om något alls händer, och orkar absolut inte ta sig ur sina spiraler. Och hon vill inte oroa mig mer men det är ju inte det det handlar om. Men jag är inte där hon är och nu när jag är här är det kaos där jag alltid annars är. Jag kan inte vara överallt och dessutom sova tolv timmar per natt men jag skulle så jävla gärna vilja. Känns som jag har skrivit det här inlägget minst tio gånger men det slutar ju inte! De jag älskar mest faller i tusentals bitar och världen går under och jag försöker verkligen hålla humöret uppe if yall hadn't noticed men det går inte särskilt bra. Fakking bäckmörkt är det.

Don't you fret my dear, it'll all be over soon, and I'll be waiting here for you

Rubriklåt: Kingdom come med the civil wars, en riktigt stark låt som jag hörde nu och den kändes också bra att ha som rubrik för Emma Black gillar den och hon har pågått en del de senaste dagarna
 
Hallå från tåget! Vi lämnade precis Alvesta och Stella gick och hämtade mer te. Ta med en termos på tåget Stella då kommer det bli mycket billigare! Det tycker inte hon. Men ja vad i hela fridens namn kan jag ha att säga sen sist? Inte särskilt mycket tyvärr. Igårkväll åt vi chips och gräddnougat och korv med bröd (inte i den ordningen obs) och läste och lyssnade på podd och sånt, och såklart tittade jag på nashville för det är det jag gör. Nu är jag på de deppiga avsnitten så det är tråkigt för mig, men snart kommer hon som jag är övertygad om är en lesbian. Det tycker inte serien.
 
Idag har Stella skolat och vi har städat och fixat och packat inför resan. Vi tog oss till centralen under totalt kaos och båda mådde skit för vi hatar transporter det är det värsta. De är läskiga och man kanske dör :( men vi lyckades köpa olika mackor och tågsnacks (jag köpte polly för nu är det en grej) och sen satte vi oss på tåget. Här har vi lyssnat på musik på olika håll och ätit våra mackor och kämpat på, och alltså det här är ju världens seriöst tråkigaste inlägg? Jag skulle vilja peppa upp det med att typ prata om mina drömmar eller nåt, men det enda jag minns är att EB har drömt en massa väldigt intensiva saker. Hennes drömmar är orimligt intensiva men jag kommer nästan aldrig ihåg dem. Så, det var det här tråkiga inlägget, ses i Lund!

Så spela roll vem som vinner valet och spela roll vad som sker imorn

Rubriklåt: Tänker på dig med Linnea Henriksson, från veckans cirkel-hopkok
 
Hallå igen! Här sitter vi och tittar på hela Sverige bakar, för det är ju Stellas stora obsession nu. Och oj vad jag ska blåga, för igår var ju en redig dag. Vi åkte hemifrån, Stella till körskolan och jag för att möta upp mamma och pappa. Vi letade väskor och grejer, men sen blev vi varma (många minusgrader = mycket kläder och varmt inomhus) så vi gick till bastard burgers och åt lunch. Gott tyckte jag! Och sen gick vi till lindex och jag köpte en topp/ett linne/vad det nu var som var mycket fin och muk!
 
Sen gick vi till gamla stan (med avstickare i en skivaffär <3) och mötte Stella på ett fik. Där fikade vi (sjukt va) och pratade och värmde upp oss, innan vi skulle till en läder-affär med utförsäljning! Stella var hype och jodå, en väska inhandlades. Det var 50 % rea och hon behövde verkligen en väska, så fast den var ganska dyr och vi har ganska lite pengar var alla hypade. Men det var så satans kallt så vi gick till ett café till, och de hade vin så jag var glad. Där pratade vi om manshat (jättejobbigt) och en massa annat, och vi försökte komma på nåt mer att göra men det alla ville var egentligen att sitta kvar, så då gjorde vi det.
 
Men sen fick vi ta oss ut igen och till Stellas mamma på middag. Äntligen träffades våra föräldrar! Vi åt fisksoppa (mummms) och pratade karensdag, gruppdynamik, Stellas antivaxxers och en massa annat. Det var en stor succe tycker jag! Men jävlar i gatan vad trötta vi var sen. Så vi sov ganska snart efter att vi kom hem, och idag har Stella pluggat och jag har inte pluggat blablabla. Jag ska försöka vara lite bloggvänlig även här hemma, så vi ses imorgon från ett tåg!

Where's your mother, fall down dead, dirty mind dirty mouth pretty little head

Rubriklåt: Pretty little head med Eliza Rickman, en myslig låt som Stella också har börjat gilla men som jag verkligen inte förstår, rubriken är lika obegriplig för mig som för er
 
Hallå från vinterkylan! Seriöst Stella säger att det är fjorton minus ute? Är det ens fysiskt möjligt? Ja det är klart det är men det är ju sinnessjukt! Liksom det är ju så kallt att man inte kan röra sig? Och jag måste till och med gå ut! Och gå runt i stan och hålla på! Det är ju helt absurt! Men vi ska vara glada, och till exempel berätta en helsjuk sak som hände igår: Henrik träffade Annika Norlin! Hon kom in på max där hen jobbade och åt efterrätt med sitt barn! Jag kollade såklart vad hon beställde, för jag är en rimlig person, så det kan jag berätta för fellow sjuka-i-huvet-people. Henrik är nu helgonförklarad för att hen har sett denna mäktiga varelse irl. Och pratat med henne! Finns det nåt coolare nä det finns det absolut inte.
 
Nu när jag fått ur mig denna urladdning kan jag berätta om min lilla tid sen sist. Jag och Stella öppnade först våra adventspresanger! Jag vet inte om jag sa det, men mamma gav oss en mini-kalender med en presang var per advent. Igår fick vi lint-bollar! Mummmms! Vi åt dessa och sen lagade vi (lol "vi") lasagne. Den var jättegod och jag mådde lite bättre, fast var lite off hela kvällen vilket var störigt. Vi åt tårtrester (det låg en random pinne på min tårtbit wtf), läste, blev äcklade över folk som är alldeles för störigt kära, blev ledsna för alla mina bästa som mår dåligt (wooooääää) och sen sov vi, eller mest hon för jag kunde inte sova på hundra år. Jävla skit-kropp och hjärna man har va. Och så var jag tvungen att vakna på morgonen idag, ondska är det! Och snart ska jag åka iväg för det är tydligen humant att vara ute i fjorton minus säger folk. Japp det är klagomemma som är här, så är det ibland, ses imorgon då blir det mer spännande!

Nu är det väl revolution på gång, jag tycker att väntan börjar bli lång

Rubriklåt: Nu är det väl revolution på gång med bob hund, en konstig banger från flyttlistan
 
Hallå från min totala chilldag! Det är vi värda här hemma, för igår var det grejer på gång. Mamma och pappa kom hit och vi hade super-fixardag! Här är en lista på allt vi fick gjort:
-Packade upp allt som blivit liggande i lådor och påsar sen jag flyttade upp, iaf nästan allt.
-Satte upp ett duschdraperi! Magiskt är det!
-Möblerade om lite i sovrummet så synthen Ursula får stå framme! Nu kan man spela på henne!
-Letade upp filter på torktumlaren och diskmaskinen så alla maskiner funkar jättebra nu!
-Satte upp en massa tavlor! Iiiii!
-Döpte äntligen vårt internet! Ja detta är viktigt. Dykenet, fick det heta, för det tyckte jag var kul.
 
Så ja, det blev en jävla massa gjort. Amazing var det! Vi åt en ordentlig tårta från våra boys i Kista och på kvällen åt vi middag från kolgrillen (vill gifta mig med deras lax) och såg så mycket bättre. Två punktlistor i ett inlägg? Damn right, här kommer mina tankar:
-Melissa på engelska! She just did that! Hur coolt som helst ju! Gillade inte låten jättemycket men språkbytet <3
-Harpo är ju den sötaste! Älskar hans superstockholmska, älskar hur rimlig och ödmjuk han är, älskar hans röst på svenska.
-Stenströms släktforskning kan vi väl alla klara oss utan? Hans moviestar var okej dock.
-Andreas var så jävla bra! Fan vad cool han är.
-Daniels gospel var...inte lika spännande.
 
Så, ett helt okej avsnitt. Sen åkte mamma och pappa och vi åt chips, läste och tramsade tills vi slocknade. Och idag har vi sovit tills vi dog, för det behövde vi, och nu vilar vi. Eller Stella ovilar för hon var tvungen att ta fram köttfärsen till ikväll för det hade hon glömmigt. Men nu vilar vi och sen ska vi bannemig ha en bra kväll för vi är så att säga bra. Jävlar, klockan är redan fem. KaotisktTid är konstigt.

Maybe all the chaos is for your amusement

Rubriklåt: Wtf do I know med Miley Cyrus, från veckans cirkelskiva
 
Hallå från en riktigt korkad Emma! Jag trodde precis att de sa att äggen skulle vara stridsbara i hela Sverige bakar. De sa tydligen spritsbara inte fan vet väl jag. Så jag är ett geni som vanligt och nu ska Stella lämna hemmet och till exempel hämta sina glasögon, hyyype! Hon kommer kunna se som folk, vilken jävla dröm ändå! Men det är väl inte det jag ska prata om kanske, utan snarare igår när vi båda var ute på äventyr. Vi åkte spårvagn och höll på och när vi kommit fram till nordiska museet träffade vi mamma och pappa! Woop! Vi fikade på ett mysko café där jag drack supervarm choklad och där fick vi höra om deras tur på skansen (bokstavligen tur för de såg järven! järven har fan ingen sett!) och den coola tågvärden de hade igår och sånt, och sen gick mamma och Stella för att titta på en utställning om klänningar och jag och pappa hade fri lek. Vi åkte tillbaka till kungsträdgården och köpte duschdraperi och stång och sånt som vi ska sätta upp idag, och sen satt vi i deras hotellbar. Där drack vi vin / öl, lyssnade på otroligt dålig musik och pratade om sweden rock i sommar, Stellas familj ("Helen försökte berätta, men jag vet inte om det blev rätt" de kämpar på) och annat blabb, vilket var väldigt kul för det är sällan vi hinner med det nowadays.
 
Sen kom de andra (efter att ha sett många drömklänningar) och vi gick till gamla stan och texas longhorn. Där åt jag hamburgare (satan vad god den var!) och sen salt caramel cake (!) och vi pratade om lesbiska på tv, hur homofober funkar, hur otroligt högljutt det var därinne, en äcklig kille som sa "work hard play hard" helt oironiskt osv. Så fort efterrätten var uppäten kastade vi oss ut och till en annan bar, där vi drack oerhört konstiga drinkar (jag fick kokos-skum och mamma och Stella fick runda isbitar så alla var nog glada) och sen åkte vi hem. Där såg vi på spåret (det gick lite bättre än sist iaf) och sen sov vi, i alla fall ganska snart efter. Och idag har vi sovit och snart kommer föräldrastyrkan hit! Då blir det saker gjorda!

Jag var så säker, ingen kommer nånsin att stå ut med mig, amen se på mig nudå

Rubriklåt: Grand hotel med Lars Winnerbäck, för alltså wow jag blir glittrig av kärlek varenda jävla gång jag hör den. Till exempel idag när jag och Stella kramades och sjöng den <3
 
Hallå från snart sovande Emma! Som inte har något vidare att berätta, men jag tänkte ändå att vi kunde hänga lite, mitt blogg-gäng och jag. Det har varit en goslig dag idag, där Stella höll sitt kickass tal i skolan och sen åt vi lunch (pannkaksrester <3) och Stella tittade på hela Sverige bakar och jag på nashville. Jag fick då ropa om att Jeff var dum och annat hemskt, för det behövde Stella bannemig veta! På kvällen åt vi pizza (sån man gör med pizza-kit, mummmms) och tittade på bar rescue, som var lika sjukt i huvet som vanligt, och sen hamnade vi mitt i staffan Hildebrand-avslöjandet. Vi har ju sett recensionerna av alla hans filmer och visste att han var en äcklig pedofil, men det som har kommit fram nu är bäckmörkt och vi fick båda fucking panik. Män är så vidriga jag vill fucking mörda dem. Nej inte alla men så många och också kvinnor för det är så många som låter pedos hållas. För folk orkar inte bry sig. Och eh, ja, det var dagens rant? Mina inlägg går loss nowadays. Men imorgon ska jag lämna huset, hoppas ni längtar!

Don't even miss holding your hand, and I don't like you or your band

Rubriklåt: I don't like you or your band med Kate Rudy, en ordentlig diss-dänga som är utmärkt att laga pannkakor till
 
Hallå och hej! Jag tittar på nashville och Stella pluggar, så allt är som det ska, och vi har haft det bra. Igårkväll åt vi makril-pasta (som blev fakking perfekt) och läste och skrattade oerhörda mängder åt en tumblr-tråd om roliga röda flaggor i förhållanden. "Han trodde att min papegoja Potato skulle ersätta honom om han var en person." Väl kämpat crazy people.
 
Idag har Stella varit i skolan och sen kom boendestödet. "Oj, det är fart på er båda idag", sa hon. Det var det verkligen, så nu är det ordning, åtminstone litegrann. Sen tog vi en ordentlig nap, Stella övningskörde, jag tvättade och sen var det pannkakstime! Vi lyssnade på en massa bra låtar, skrattade och åt en massa pannkakor med nutella och grädde och banan. Som det ska va! Vi blev båda typ höga av glädje när vi åt dem. Och nu skriver hon tal och jag ropar av ilska över nashville, för det behöver jag verkligen. Jag fick precis höra talet och alltså åh jag älskar henne! Hon är så passionerad och driven och fantastisk. Nu ringde någon till hennes telefonjour, för hon tar hand om folk, fattar ni hur bra hon är? Wow. Seriöst fattar ni att jag har hittat henne? Att hon vill vara med mig? Det är det bästa! Det vill jag att ni ska veta.

RSS 2.0