Mitt tiotal #6: 2015

Nuu ska ni få höra om mitt allra bästa år! Seriöst så många cuts jag fick göra i denna lista. Men här är den:

-Jag flyttade till lägenheten! I augusti flyttade jag in på mellanvångsvägen och ja om ni inte visste det så bor jag kvar där. Snart har det gått fem år, hur sjukt? Jag solade på balkongen, porten gnisslade (minns ni det va?), de höll på med fasaden hur jävla mycket som helst och den där första hösten i lägenheten var så himla fin.

 

-Jag blev återigen sådär sjukt kär. Jag och Christopher blev en grej, eller ja typ en grej, wow det var mycket. Men även om jag mest minns det hemska var det fint. Vi gick på punkband-spelning i Helsingborg, vi pratade hela nätterna, vi sov massor ihop, vi skickade masssor av fina sms, vi deeptalkade massor i hans bil och ja alltså jävlar vad kär jag var i den tönten.

 

-Jag och euphoriagruppen (jag, Christopher, Marie, Karl och oftast Jeanette) hade så fucking kul det här året. Once in a lifetime-grej verkligen. Vi dansade på moriskan, satt på Maries tak, stannade uppe till 6 på morgnarna, sjöng massssor (till exempel i telefonkiosker), drack white russians, åt middagar på lilla torg, julbakade, badade mycket och campade i skogen vilket var både svinroligt och hemskt (jag kan inte kissa i skogen…det gjorde ont…).

 

-Jag släppte en ep! Äntligen fanns min musik på the internets! Jag och mina ”other fuckers” hade ett gäng spelningar och så himla kul på repen. Efter rep-popcornen med Marie var en highlight.

 

-Och vad mycket låtar jag skrev! 20 låtar, säger jag själv då att jag skrev. Helt absurt! Framför allt berodde detta på mina lektioner med Sofia. Där skrev jag ”hits” som glasslåten, nån annans film, are we ok och du vet han frankenstein. Det var det roligaste någonsin och jag tänker ofta på hur fantastiskt kul jag hade på underverket och att jag saknar den platsen.

 

-Jag åkte till Sweden rock med Elin, Olle och Elins dåvarande tjej. Där drack jag mycket äppelöl, såg en massa band, skrattade svinmycket åt otroligt tramsiga sexskämt och jag sjöng med en amazing norska i ett coverband. Blir fortfarande stolt när jag tänker på att jag vågade prata med henne och att jag vågade åka på festival alls!

 

-Jag var i England med mamma, pappa, Ia och Jonne. Vi vandrade genom lake district och jag gick genom många kissing gates och var generellt ett pro på vandring (sjukt va). Vi hade party i newcastle, alla drack mycket öl (utom jag) och jag minns det som en så himla bra och chill resa.

 

-Jag var också på vandringsläger med us syd! Jävlar vad jag vandrade. Från det minns jag hur Onna bytte rum hela tiden, när vägen tog slut helt plötsligt, en mycket speciell kväll i Hässleholm och så den berömda ”mögväskan” som alla fick släpa runt på.

 

-Jag läste svenska och framför allt grammatik! Satan i gatan vad kul jag hade med grammatiken och framför allt med Saga och Rasmus. Vi ropade catchfrases om ordbildning, jag förstod äntligen objektiv predikativ och även när det var tråkigt var det roligt, på nåt sätt.

 

-Jag blev på riktigt kompis med team osby! Jag och Robert hade diverse häng-kvällar där vi lyssnade på metal, såg mello-finalen (”är ni fortfarande med?” lives on) och annat, jag och Annoushka hade en berömd vinkväll i u-hamn där hon slog sönder glas och sa åt mig att hata folk och viktiga traditioner så som påskmiddag infördes.

 

-Jane Bond hade ett riktigt jävla år! Vi hade två kickass spelningar, skrev låtarna ”age” och ”highway one”, gjorde vår amazing blues om en blå cykel, spelade covers som möjligen handlade om scones och började låta riktigt bra. Jag saknar verkligen våra söndagsrep och att spela våra versioner av call me och back to black.

 

-Jag märkte detta sjuka: Man får ha en sexualitet! Jag får ha det! Och jag kan! Ska väl inte orda mer om det, lite över gränsen va, men alltså wow it blew my mind och har förändrat typ exakt hela min världsbild.

 

-Innan jul åkte familjen på en weekend i Dysseldorf för att till exempel se Florence! Det var så jävla bra och det sjukaste av allt var att hon pratade om gilmore girls. Livet. Vi gick också på julmarknader, drack glyhvein, satt ute i december och hade det väldigt bra.

 

-Självklart finns det citat från detta år! Några som har stannat kvar är ”det får finnas gränser för trams”, ”vad hände med musiken, Mats?”, ”De spelade inte fotografiet!”, ”det är oftast okay att scouter finns” och ”han skickar vi hem!” (som kom från året innan men blev en grej 2015 låt mig va).

 

-Och så årets dag. Det var jättesvårt, men jag väljer min bästa pluggdag med Saga och Rasmus. Vi pluggade satsdelar och skrattade så jävla mycket. En av meningarna handlade om en staffan som vunnit en tävling och vi kom fram till att det var årets stalledräng, jag och Rasmus hade en engagerad dialog om satsformade attribut och allt var bara så himla roligt.

 

Wow hörni, 2015 var ett fantastiskt år. Snart går det åt helvete när vi tar oss in i 2016. Ses där, var glada så länge!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0