Utdrag från min maj-shuffle, del 1

Sååå halva maj har gått och jag ska dela med mig av lite shuffle. Reglerna för detta är alltså att varje dag shufflar jag fram en låt i nån spellista och skriver vad som än faller mig in under låtens gång. Här får ni fem stycken. Alla handlar typ om tjejer...men på olika sätt.
 

1/5

Yeah (usher)

 

Det är trångt. Jag tänkte inte på att det skulle vara just trångt och om jag hade tänkt på det hade jag inte till exempel tagit på mig en så varm outfit. Snygg, sure, men inte särskilt vänliga för dans i trång lokal. Jag hade inte heller köpt ett glas vin, utan en cider eller nåt, om jag tänkt på just trängseln. Det skvimpar över och rödvin rinner längs ärmen på den vita skjortan. För jag tog alltså på mig en vit skjorta till en klubb. Isabelle har inga problem med situationen och dansar framför mig i sin korta klänning. Hon var redo. Jag undrar om det redan är stora svettringar på skjortan. Förmodligen. Folk rappar med i låten som spelas och jag hoppas verkligen att det här är värt det. Det måste vara värt det, intalar jag mig. Brösten rör sig obekvämt när jag gör mitt bästa för att ”dansa”. Borde ha lånat en bh i alla fall. Det här måste gå vägen, annars dör jag.

 

5/5

No tears left to cry (Ariana Grande)

 

Vi flyger fram, det känns åtminstone så, men det går ju inte. Jag tänker att jag ska fråga dig om vi flyger, men istället hör jag mig själv fråga ”spelar vi fotbollsgolf?” du nickar och säger att det är klart vi gör. Jag vet inte riktigt hur, men det betyder samma sak. Du tar tag i min hand och vi seglar genom luften, din långa klänning virvlar i vinden. Jag har pyjamas på mig men du säger inget om det. Du luktar sommar och luften luktar natt. Fåglar sjunger och jag tror jag känner igen låten men jag kan inte sjunga med. Plötsligt inser jag att jag inte flyger själv, jag sitter på din rygg som ett barn. Klänningen flyger runt mig och jag skrattar. Du säger att det här är den bästa dagen i ditt liv och jag svarar att vadå, det är ju natt. Du säger att det är samma sak. Och ja, just det, så är det ju. Vi flyger över hustaken och jag tror att jag ser Hogwarts en bit bort, hör Jim dale läsa ett avsnitt om hagrid’s hut och broomsticks. Vaknar mitt i hans mening och undrar vad du heter.

 

6/5

Hold up (Beyonce)

 

Vänta, alltså, jag kan förklara. Det är inte som det ser ut. Eller det beror väl på, hur ser det ut? För alltså jag tänkte att du skulle tänka att det ser ut som att vi…ja du vet. Eller vet du? Men vi gjorde inget alltså. Hon bjöd på cigg och vi pratade och hon var ledsen. Du vet Martin, han har ju dejtat henne ett tag och alltså du vet vilket as Martin kan va. Eller hur? Så hon var trött på hans bullshit och jag kunde ju liksom, vad heter det, empaticera. Så jag kramade henne och hon behövde väl lite stöd, tro fan det, seriöst fuck Martin…så hon typ lutade sig mot mig. Och vi hade ju druckit massor, seriöst jag var så packad…så jag typ fick för mig…liksom en tjej som kramar en och luktar cigg och jag fick typ för mig att det var du? Så jag liksom instinktivt kysste henne, för hon kändes som du, och så…ja. Det var väl som det såg ut.

 

11/5

Ge mig luft & ge mig vingar (Ida wiklund)

 

Hon sover djupt. Ligger på sidan, med en arm om sig själv. Det ser obekvämt ut, som om armen ska somna. Men hon är söt. Det är en klyscha, det där att hon är söt när hon sover. Det är nån dålig låt som går så också, har jag för mig. Men söt är hon. Jag stryker henne över det mjuka håret och skäms för att jag vågar. Hon suckar i sömnen. Smackar lite. Jag vill också kunna sova. Jag vill släppa taget om verkligheten utan att hamna i en mardrömsvärld. Hon drömmer säkert om något mjukt. Nonsens, bara. Jag vill krypa ner bredvid henne och hålla henne i min famn. Älska henne som hon förtjänar. Men jag vill inte väcka henne med mina mardrömmar. Vill inte skrika i hennes öra, gråta i hennes kudde. Så jag går ut ur rummet. In i mitt eget och lägger mig i sängen. Den är kall och jag fryser. Tänker på henne tills jag somnar.

 

12/5

Iowa (dar williams)

 

Det luktar gräs. Inte weed alltså utan nyklippt. Hon måste ha klippt det medan jag sov. Jag sträcker på mig och gäspar, sparkar undan täcket och går ut i varadsrummet. Golvet är varmt av sol och hon sitter i soffan. Här inne luktar det vin och jag skrattar, frågar om hon unnar sig ett glas för att det är semester.

”After work kallas det. Ska du ha?”

   ”Jag har inte jobbat.”

   ”Att gnissla tänder så mycket som du gör är faktiskt att jobba”, säger hon och reser sig upp. Snart är hon tillbaka med en box vitt och ett glas till mig. Hon fyller på sitt eget när hon ändå är igång.

   ”Du är så himla söt”, säger jag utan att ha tänkt säga det.

   ”Durå, du ser ut som ett sovtroll.”

   Ja det borde jag ju ha tänkt på. Jag försöker platta till håret och hon skrattar åt mig.

   ”Drick ditt vin och låt håret va.”

   Så jag gör exakt det. Vi sitter i soffan och tittar på youtube-klipp och hon luktar svett och trygghet och gott vitt vin. Vi borde kanske fixa middag, men när jag säger det tar hon bara fram vindruvor och chips. Det duger. I just det här ögonblicket duger allt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0