Kan hon inte ta en visa utan manshat och missär?

Rubriklåt: Publikens klagolåt med Maud Lindström
 
Nej, vi ska väl egentligen inte prata om manshat. Det är bara lite kopplat till manshat, det jag ska prata om, men kopplat nog. Det är egentligen inte ett exklusivt heterofenomen heller, långt ifrån, men tyvärr är det mest hos heteros jag ser det. Nämligen detta: Att folk stannar i relationer så himla ofta utan egentlig anledning.
 
Jag har pratat en del med folk om dealbreakers och sånt på sistone. Alltså saker ma ninte vill ha i en partner. Det är ganska många saker, tyvärr, även om alla såklart inte är omedelbara "hejdå forever"-grejer. Men alltså, folk accepterar så mycket skit! Nu pratar jag inte abuse, eller jo kanske lite, men jag menar alltså inte de som är nedbrutna blablabla. Det jag menar är folk som bara accepterar att deras partners gör absurda saker och framför allt...de pratar om dem som om de var främlingar? Och ja, jag har märkt detta som en grej bland tjejer i relationer med killar. Både att de typ föraktar sina pojkvänner (!) och att de är överdrivet hype när han gör något "fint", som om det är något ovant. Män pratar jag ju inte lika mycket med, men jag vet att deras version av detta ofta är att typ sucka åt hur jobbiga deras tjejer är. Men...men...varför är ni ihop? Varför accepterar ni att vara ihop med någon som ni pratar såhär om, let alone som ni pratar såhär om? Är det sååå viktigt för er att vara ihop med någon? Det är så sjukt!
 
"Emma detta har inget med heterosexualitet att göra" nej, på ett sätt inte, många gays gör likadant. Men det är nåt så obehagligt för mig i hur slentriana heterorelationer ofta är. De har ofta (inte alltid!) inte behövt kämpa så mycket för att hitta någon att bli ihop med, så vad ska de hålla fast så hårt i varandra för? Liksom, att vara ihop med någon är ett ganska stort commitment. Man borde vara ganska säker på att man gillar hen och vad hen står för och gör. Små problem? Absolut, det är oundvikligt och rätt bra. Men faktiska skillnader i synen på livet? Yeah how about no. Snälla heteros, tänk. Din partner ska vara någon du respekterar, någon som gör saker du kan stå för. Nästan jämt, faktiskt. Detta är också bara en av sakerna jag blir vansinnig på. Så inga visor utan manshat, heterohat och missär här inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0