Där låg du med hon och jag tänker inte säga hennes namn

Rubriklåt: Baby ta mig lika hårt som livet gör med Julia Frej, lite av ett long shot till rubrik men tyckte raden passade
 

Nu tycker jag att vi ska prata om ett av mina favoritämnen. Nej, det är inte lesbiskhet. Nej, det är inte system. Nej, det är inte ens gilmore girls. Vi ska prata om monogami och varför det är så monstruöst överskattat! Och bara att säga så är så otroligt kontroversiellt. Då tror alla att jag tycker att alla ska ligga runt och inte bry sig, basically. Men nej! Jag tycker bara att det är så orimligt att vi har bestämt att det enda som funkar är att vara 100 % mono. Och det funkar ju…jättebra verkligen. Det är inte så att folk är otrogna hela tiden eller så.

 

För ett tag sen såg jag på tv med mina föräldrar och i programmet nämndes ett öppet förhållande. ”Det där kan aldrig funka”, sa pappa. Som om det alltid funkar att ha ett helt stängt förhållande då? Alltså jag menar inte att allt skulle funka om alla var poly, för alla är inte intresserade av det, men det är också för att så många inte alls kan kommunicera. Det är ju det allt handlar om. Man kan säga ”om jag vill hångla med en snygg tjej på en fest, hur skulle det kännas för dig?”, ”Jag kommer att älska dig lika mycket även om jag blir kär i någon annan också” eller ”jag tycker det verkar läskigt att dejta andra, men skulle du vilja det någon gång kan vi prata om det då”. Och man kan tänka saker som ”varför vill jag att min partner bara ska ha sex med mig?” eller ”Vad vill jag ha ut av min relation?”. Det betyder inte att man måste go nuts och ha femton partners eller ens öppna upp alls men det finns så många alternativ! Ni kan dejta andra, dejta någon tillsammans, bara ha öppet sexuellt, göra vad som helst. Eller låta bli. Whatever works.

 

Just nu är jag, ironiskt nog, i ett monogamt förhållande. Jag hade nog kunnat tänka mig att öppna upp det på vissa sätt, men inte andra. Stella har andra tankar i ämnet som jag såklart inte ska gå in på. Men vi har pratat om saken flera gånger. Vi har avhandlat saker som att jag delar säng med mina vänner (okej) och att jag gillar att hångla med vissa vänner ibland (inte okej). De allra flesta hade inte ens pratat om detta och sen antingen varit sur för att de inte fick göra vad de ville, trängt bort det de ville eller gjort det ändå och varit otrogna en massa. Och ja, folk skulle vara otrogna i poly-relationer också såklart. För folk kommer alltid vara svin. Men det skulle väl för fan kunnat hjälpa? Ibland? Men nej, alla måste följa normen. I forgot. Kämpa på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0