I went to the doctor, I went to the mountains, I looked to the children, I drank from the fountains

Rubriklåt: Closer to fine med indigo girls, som jag valde i bilen igår och en supersomrig låt
 
Hallå från farmors uterum! Eller "kuvösen" som det kallas. Jag sitter här och ska skriva lite bok tänkte jag mig, men först måste jag ju faktiskt blogga för det var fucking eoner sen sist (okej två dagar lol). Och i söndags efter ikeamöbel-äventyret åkte vi från Stockholm och mot Karlskoga! Det var en bra plats att stanna på, det är bara därför. Vi var väldigt förvirrade, för vi trodde att det skulle ta två timmar, men det stod fyra timmar, så vi blev stressade. Men tydligen hade pappas telefon hittat på att den hatade motorvägar? Rimlig sak att hata. Men ja vi åkte dit under glatt quizande och när vi väl kom fram fick vi veta det sjuuuukaste! I Karlskoga finns rävåskyrkan och rävåsskolan! Så vi gick såklart till båda och tog bilder. Vi har en kyrka och en skola! Det är hur fucking coolt som helst!
 
När vi var klara med det skulle jag och mamma gå till relax-avdelningen. Det blev...inte så relaxing dock. Poolen var iskall och vi fick gympa oss varma och ropade "visst är du relaaaaxed?" och skrattade. Ändå mysigt på nåt knäpt sätt. Sen tittade vi på fotboll och jag och mamma tramsade en massa om att italienaren som gjorde mål såg ut som om han sköljde med fluor. Så då sjöng vi floursköljningslåten (från grevelholm, en väldigt klassisk låt i övrigt) och höll på. Mycket bra liten kväll och vistelse i karlskoga. Så nu har jag varit i ett landskap till, woho!
 
Igår var vi...överallt, känns det som. Första stoppet var glass i Kristinehamn, vilket var gott och trevligt, och där fanns en random skulptur som vi också såg. Vi körde på märkliga skogsvägar och hade äventyr och mitt i äventyret hittade vi en sluss som tydligen var ett turistmål. Mamma försökte förklara hur en sluss funkar för mig, men nä alltså jag fattar inte. Det var ju jättekonstigt! Men lite kul att råka hamn där alla andra redan var, tyckte vi, och nästa stopp var lunch i mariestad. (förlåt Tilda, vi var där jättekort tid, det var därför jag inte hörde av mig!) Vi var cranky och hungriga, så det tog ett tag att hitta någonstans att äta, men till slut hamnade vi på ett indiskt place. Det var så gott! Bästa kycklingen ever på riktigt. Jag blev förvånad själv. Men vi var inte klara än, utan hamnade på ett fik till, som var jättefint men inte så goda grejor. Men ändå, älskar stämningen på lantfik, det är så wholesome.
 
Så, till slut kom vi hit till u-hamn (ja Anna jag vet att vi inte är i u-hamn vi är i Dalum). Här har vi umgåtts, pappa har hjälpt farmor med en massa saker (just nu skär han gräs) och vi har det väldigt bra och lugnt. Igår frågade mamma vad farmor ville göra idag och hon sa "så lite som möjligt", I like that idea very much. men om man skulle skriva lite bok nu kanske och inte bara se upptagen ut?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0