You're just lonely, you've been lonely too long

Rubriklåt: Dust to dust med the civil wars (från veckans cirkelskiva)
 
Jag brukar ganska ofta säga att om man inte varit singel i ett par år (brukar säga olika många) i vuxen ålder har man inte kunnat utvecklas ordentligt. Ensamhet bygger karaktär. Du lär dig hitta vad du letar efter, om du vill leta alls, och när du väl "hittar" någon kommer du förmodligen att vara mer benägen att ha ett bra förhållande. Du kommer att veta att du klarar dig om det tar slut, för du har gjort det förut. Folk som aldrig har varit singel, förutom kanske några månader här och var, kommer aldrig att helt veta att de klarar sig.
 
Men kanske är det ännu viktigare att ha haft några olyckliga förälskelser i bagaget? För något jag inte brukar räkna med är människor som "får ligga". Singlar som ligger runt och lever life alltså. De lär ju sig också en massa, no slutshaming här alltså, men även """sluts""" blir ju rejected ibland. Och det behöver man bli! En person i mitt liv skrev nyligen till mig: "jag kan ligga med vem jag vill. Det gör mig till en så vidrig människa." Jag höll med. Jag älskar den här personen men just att inte veta hur det känns när det känns som om ingen någonsin vill ha en, för ingen har velat det på hur länge som helst, det ger en lite perspektiv. Jag till exempel har aldrig blivit dumpad, det är en erfarenhet jag kanske borde ha för att vara rimligare. "lyckligtvis" har jag ju varit funkis hela livet och därför setts som typ en möbel, så det går kanske på ett ut.
 
Sen funkar det ju inte alltid så. Insels borde ju, enligt denna logik, vara oerhört sympatiska människor. Newsflash: they are in fact not. Så, såklart krävs det att de som är sådär föredömligt ensamma också har vänner omkring sig som de kan luta sig mot. Och att de typ har en rimlig kvinnosyn och sånt. Men om man har vänner och kvinnosyn, då ska man fan testa att vara singel. Helst tycker jag man ska vara utan sex i minst ett år också. Då märker man att man inte måste ha den där bekräftelsen hela tiden. Kanske. Men sen, sen jävlar kan man hitta nån snäll person. Och fan vad coolt det känns när man gör det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0