Så mycket snygghet, så mycket celibat

Okej det blev inte när jag vaknade idag, för obs jag vaknade inte nu. Man kan typ tro det men faktiskt inte. Men nu ska jag berätta om mina äventyr i kyrkor igår! Jag träffade Linus på medis (vi hade en skämt-grej om att säga / skrika medis typ 2017 så det var festligt) och vi gick till Katarina kyrka. Det var så mysligt där! "det luktar myskyrka" var det första jag sa. De hade en kör och en konstig trubadur-duo (det senare var väl lite mer sådär) och stämningen var nice, nog min favorit av gudstjänsterna jag varit på (vilket Linus också hade gissat).
 
Sen ville Linus gärna äta på en särskild pizzeria i sandsborg, så vi åkte dit. Linus köpte en sinnessjuk pizza: Champinjoner, banan, tomater och pommes. Det är tydligen hans favoritpizza. lås in honom genast. I alla fall, lite av grejen med den här pizzerian är att den ligger nära us kansli, så blindfolk är ofta där. Och plötsligt hörde jag en röst och ba omg det är tooovaaaaa! men det var många där så jag kom inte ens runt bordet för att krama henne :( det tycker jag är homofobt! Vi fick säga hej till Rakel iaf, resten kände vi inte. Sen satt vi lääänge på pizzerian och pratade om vänskap vs kärlek, love island (Linus tyckte att han pratade för mycket om det, det tyckte inte jag) och en hel massa annat. Vi gjorde en karaktär som sa "vi kör!" om allt, och gjorde detta med andra ör-ord, så det blev ganska unhinged men svårt att förklara. Vi är faktiskt ofta ganska unhinged och svåra att förklara.
 
Men till slut var det dags för gudstjänst nummer två, på hillsong! Let's go crazy frikyrkor! De sjöng otroligt mycket (Linus hade sagt att det skulle vara som en konsert och jag trodde att han överdrev men det gjorde han verkligen inte) och predikan var en halvtimme lång ("det blir ingen lång predikan ikväll" nähädu) men ganska nice, trots att pastorn konstant är hes för han skriker hela tiden. Stabilt. Rubriken kom också därifrån, för vi kom fram till att frikyrkan generellt har många snygga människor, så Linus sa rubriken om det. En annan sjuk sak om hillsong: Vi fick chips i plastmuggar på vägen ut och det var både lättsalltade och sourcream onion i samma mugg? Who does that? De tydligen! Men det var en spännande upplevelse att vara där, och otroligt skönt att komma hem. Jag var såååå tröööött lol. Och vaknade halv två idag, som en frisk person. Och det var allt jag hade att berätta om min tid som kyrkligt aktiv, nu ska jag inte vara i en kyrka igen förrän...nästan bröllop säkert.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0